Böte Öğretmenleri de Bilgisayar yazılım mühendisi Olabilsin!

Kodla Büyü

karesiweb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar mühendislik tamamlama sorularını şöyle bir inceledim.
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2 ... ı.pdf

ve şu kanaate vardım ALES sınavından farkı yok
hatta zor mantık soruları daha az gibi geldi

TEf mezunlarından farkımız elektronik dersi görmemek.
Bilgisayar yazılım mühendislerinin elektronik dersi gördüğünü sanmıyorum.
bize de Bilgisayar yazılım mühendisi olma şansı verirlerse devlete ve bazı özellerde işe yarar diye düşünüyorum , fikirlerinizi paylaşalım sonra da bunun için uğraş verelim. :idea:
en azından isteyenlerin işine yarayabilir...
yanlız farklı olan şu
bilgisayar mühendisliği demiyorum dikkat edin
bilgisayar yazılım mühendisliği diyorum
onun fark dersleri çok daha az olacaktır böte ile

Yakında diğer branş öğretmenleri de 100 saat bilgisayar kursu alıp bizde bilgisayar öğretmeni olacağız derse şaşırmayalım.

Smart' Alıntı:
Yakında diğer branş öğretmenleri de 100 saat bilgisayar kursu alıp bizde bilgisayar öğretmeni olacağız derse şaşırmayalım.
Neden şaşırasın ki hocam. Eğitim dersleri ortak, devlet böyle bir hak verdikten sonra kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Tamamlama programı düzenlenirse 1 yıllık benzer biçimde. Diğer branşlarda devlet hak verdikten sonra gayet tabi bilg. öğret. olabilir.

Tabi ne demek hocam piyasadaki ameleler az bir eğitim ile inşaat mühendisliği, ustalara da baş mühendislik verilebilir.

Teknik eğitim mezunları mühendis bir sınav ile ile mühendis olabiliyorsa eğitim fakültesi mezunları neden olmasın.Bilişim farklıdır.MEzuniyete değil kendini geliştirmeye bakar.Ne eğitim fakülteliler ne teknik eğitimliler gördüm.İş bireysel gelişimde.Devletin uygulamalarına pek takılmamak lazım.

ee tef mezunu tırt bi sınavla mühendis oluyorsa başka branştan adam 100 saatlik tırt bir eğitimle formatör oluyorsa, işletme mezunu birisi milli eğitim bakanı olabiliyorsa bende her mesleği yapabilirim kanımca :lol:

sınavla mühendis olunmuyor. bu sınav sıralama sınavı. seçme sınavı değil.

açılan kontenjana göre sıralaması iyi olan eksik derslerini tamamlayarak mühendis olacak.

yani sizin "bize de sınav yapın biz de mühendis olalım değil, bize de eksik dersleri verin biz de mühendis olalım" demeniz lazım.

sonra da böte ile mühendislik ders programlarını açıp bir karşılaştırın bakalım ne kadar benziyor :idea:

yani "sorular çok kolaymışş yaeee" "bunları biz ortaokulda çözüyoduk" "şöyle bir göz attım 20 dakikada yarısını çözdüm mehehe" demeniz anlamsız.

türev-integral de sorsalar, uzay matematiği de sorsalar 100 kişi mühendis olacaksa yine 100 kişi mühendis olacak. ok?

Ee sonuçta sizin mühendis olmanızı mantıklı mı bulmamız gerekiyor ya da başka bir deyişle bakma mühendis olduğunuz gercegini değiştiriyor mu bu durum ?

mantıklı bulmanız gerekmiyor. ben sizin sandığınız gibi sınavla mühendis olunmadığını, soruların zor ya da kolay olmasının da bir şey ifade etmediğini söyledim.

çakma mühendis olduğumuz ve bunun da size çok koyduğu doğru yoksa. :idea:

kdoksan' Alıntı:
Teknik eğitim mezunları mühendis bir sınav ile ile mühendis olabiliyorsa eğitim fakültesi mezunları neden olmasın.Bilişim farklıdır.MEzuniyete değil kendini geliştirmeye bakar.Ne eğitim fakülteliler ne teknik eğitimliler gördüm.İş bireysel gelişimde.Devletin uygulamalarına pek takılmamak lazım.
:++:

Arkadaşlar konuyu tefli böteli tartışmasına çevirmeyelim
Sadece sınavla oluyor sanmışım ben :cry:
aynen arkadaşın dediği gibi diyorum o zaman
eksik dersleri alalım biz de olalım
benzer bir sınav da bize yapılsın
yanlız farklı olan şu

kakababa' Alıntı:
ee tef mezunu tırt bi sınavla mühendis oluyorsa başka branştan adam 100 saatlik tırt bir eğitimle formatör oluyorsa, işletme mezunu birisi milli eğitim bakanı olabiliyorsa bende her mesleği yapabilirim kanımca :lol:

Kebap üstüne Bulgur yenmez,Bu sözün üstüne söz söylenmez.

alkantr' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
Kebap üstüne Bulgur yenmez,Bu sözün üstüne söz söylenmez.
:+1:
tekrar belirtmek isterim ki eksik dersleri alalım biz de olalım
benzer bir sınav da bize yapılsın
yanlız farklı olan şu

fark dersi 3-4 yılı bulur bötenin..böte teknik bir bölüm değildir...Aynı şekilde başka öğretmenliklerine mühendislikleri verilmiyor zira yök öğretim programlarına bakıyor..Bakıncada anlıyor malesef.....Yoksa hemşirede fark dersi ile doktor olurdu..Kaldıki dünyada mesleki ve teknik okullarda uygulama mühendisleri çalışmakta bizdeki adıyla teknik öğretmen...Yökün yaptığı dünyadaki sistemi geçte olsa ülkemize adepte etmek..Bu yüzden Teknoloji fakülteleri kuruldu ve buradan ve diğer mühendislik fakültelerinden çıkan arkadaşlar artık mesleki ve teknik okullarda hocalık yapabilecek....

bilisim-tef' Alıntı:
mantıklı bulmanız gerekmiyor. ben sizin sandığınız gibi sınavla mühendis olunmadığını, soruların zor ya da kolay olmasının da bir şey ifade etmediğini söyledim.
çakma mühendis olduğumuz ve bunun da size çok koyduğu doğru yoksa. :idea:

Ne olduğun ne olmak istediğin umrumda değil ama kurduğun cümleyle öğretmen şahsiyetine yakışmayan tavır sergilemişsin. Sana aykırı düşünceye sahip insanlara tahammülünün olmadığını göstermişsin. Sonuçta size verilen bir hak var, bunu kullanmakta en tabii hakkınız. Yapılan yorumlar incitici olabiliyor ancak; hakkını kötü sözle savunmana gerek yok.

"çakma mühendisler, bu tırt sorularla mühendis mi olunur, çok afedesiniz ama ben bu soruları ... çözerim" diyerek aklı sıra tef mezunlarını aşağılamaya çalışınca bir şey yok biz "ne oldu zorunuza mı gitti" diyince oww.. öyle mi?

Geri