Böte de okutulan tüm dersleri özetleyecek yada genel bilgiler

Kodla Büyü

landowner

Site Gezgini
arkadaşlar bana kaynak olarak sunabileceğiniz var mı birşeyler aradığım şey
böte de okutulan dersler genel özellikleri neler öğretildiği böyle özetleyici şeyler varsa paylaşırsanız sevinirim

Matematik,Fizik, Kimya, Biyoloji, Eğitim dersleri, Geri kalan boş vakitlerindede bilgisayar.

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS
PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ
I.YARIYIL
Matematik I
Önermeler mantığı, kümeler, sayılar, fonksiyon kavramı, fonksiyon türleri, artan ve
azalan fonksiyonlar, kapalı tanımlı fonksiyonlar, bire-bir fonksiyon ve bir fonksiyonun tersi,
limit kavramı, türev kavramı, teğet ve normal denklemleri, L’Hospital kuralı, ortalama değer ve
Rolle teoremleri, fonksiyonların yerel ve mutlak ekstremum noktaları, eğri çizimleri.
Türkçe I: Yazılı Anlatım
Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel
farklar. Anlatım: yazılı ve sözlü anlatım; öznel anlatım, nesnel anlatım; paragraf; paragraf
türleri (giriş-gelişme-sonuç paragrafları). Metnin tanımı ve metin türleri (bilgilendirici metinler,
yazınsal metinler); metin olma koşulları (bağlaşıklık, tutarlılık, amaçlılık, kabul edilebilirlik,
durumsallık, bilgisellik, metinler arası ilişkiler). Yazılı anlatım (yazılı kompozisyon: serbest
yazma, planlı yazma); planlı yazma aşamaları (konu, konunun sınırlandırılması, amaç, bakış
açısı, ana ve yan düşüncelerin belirlenmesi; yazma planı hazırlama, kâğıt düzeni); bilgilendirici
metinler (dilekçe, mektup, haber, karar, ilan/reklam, tutanak, rapor, resmi yazılar, bilimsel
yazılar) üzerinde kuramsal bilgiler; örnekler üzerinde çalışmalar ve yazma uygulamaları; bir
metnin özetini ve planını çıkarma; yazılı uygulamalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme.
Eğitimde Bilişim Teknolojileri I
Bilgisayar sistemini oluşturan temel bileşenler: İşlemci, giriş-çıkış birimleri, depolama
ve diğer çevre birimleri; İşletim sistemleri: İşletim sisteminde etkili biçimde çalışabilme, sistemi
kişiselleştirme ve yönetme, Yardımcı yazılımların tanıtımı: Arşivleme programları, ses/görüntü
oynatıcı programlar, ekran kayıt programları vb. Kelime işlemci programlar: Metin ve sayfa
düzenleme, Tablo, resim ve grafiklerle çalışma, form, mektup ve etiket oluşturma. Menü ve
araç çubuklarının özelleştirilmesi. Makrolar ve ileri düzey uygulamalar. Elektronik tablolama
programları: Elektronik tablolar, rakamlar, sözcükler ve tarih gibi verilerle şablon oluşturma,
grafik çizme, matematiksel, mantıksal ve metinsel işlemler yapma, makrolar, standart ve
kullanıcı tanımlı fonksiyonlar. Veri sunum programları: Sunu oluşturma ve düzenleme. Ses,
resim, müzik, film v.b nesneler ekleme. Animasyon ve özel efektler. Yayın tasarım programları:
Bülten, broşür, kartpostal gibi tasarımlar; teknik diyagram ve çizim programları. Bilgisayar ve
internette güvenlik; Bilgisayar ve Etik.99
Eğitim Bilimine Giriş
Eğitimin temel kavramları, eğitimin diğer bilimlerle ilişkisi ve işlevleri (eğitimin felsefi,
sosyal, hukuki, psikolojik, ekonomik, politik temelleri), eğitim biliminin tarihsel gelişimi,
21.yüzyılda eğitim biliminde yönelimler, eğitim biliminde araştırma yöntemleri, Türk Milli
Eğitim Sisteminin yapısı ve özellikleri, eğitim sisteminde öğretmenin rolü, öğretmenlik
mesleğinin özellikleri, öğretmen yetiştirme alanındaki uygulamalar ve gelişmeler.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Kavramlar, tanımlar, ders yöntemleri ve kaynakların tanımı, Sanayi Devrimi ve Fransız
Devrimi, Osmanlı Devleti’nin Dağılışı (XIX. Yüzyıl), Tanzimat ve Islahat Fermanı, I. ve II.
Meşrutiyet, Trablusgarp ve Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Mondros Ateşkes Antlaşması,
Wilson İlkeleri, Paris Konferansı, M. Kemal’in Samsun’a Çıkışı ve Anadolu’daki Durum,
Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mebusan Meclisinin Açılışı, TBMM’nin Kuruluşu ve İç
İsyanlar, Teşkilat-ı Esasi Kanunu, Düzenli Ordunun Kuruluşu, I. İnönü, II. İnönü,
Kütahya-Eskişehir, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı
sırasındaki antlaşmalar, Lozan Antlaşması, Saltanatın Kaldırılması.
Yabancı Dil I
Bu ders, üniversite öğrencilerinin kendi alanlarında yürüttükleri her türlü akademik
faaliyette okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerilerini belirli bir etkinlikte kullanabilmelerini
sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Bu derste ilgi çekici bağlamlar yaratılarak, dilin işlekliğini
artırıcı alıştırmalar verilerek, dilin gerçek iletişim becerilerinde kullanımı gösterilerek
öğrencilerin dilsel ve iletişimsel yetileri geliştirilecek ve yabancı dil yeterlikleri artırılacaktır
II. YARIYIL
Matematik II
Riemann toplamları ve belirli integralin tanımı, antitürev ve genel antitürev, integral
hesabın temel teoremi, belirsiz integralin tanımı, integral alma teknikleri (değişken değiştirme,
kısmi integrasyon, trigonometrik eşitliklerden yararlanma, trigonometrik ve hiperbolik değişken
değiştirme, basit kesirlere ayırma) sayısal integrasyon (orta nokta yöntemi, yamuklar yöntemi
ve Simpson yöntemi), genelleştirilmiş integraller, integralin bazı uygulamaları (eğriler arasında
kalan alan, dönel yüzeylerin hacimleri ve yüzey alanları, eğri uzunlukları).Lineer cebir, matris
ve uygulamaları.
Türkçe II: Sözlü Anlatım
Sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri. Sözlü anlatım; konuşma becerisinin
temel özellikleri (doğal dili ve beden dilini kullanma); iyi bir konuşmanın temel ilkeleri; iyi bir
konuşmacının temel özellikleri (vurgu, tonlama, duraklama; diksiyon vb.). Hazırlıksız ve
hazırlıklı konuşma; hazırlıklı konuşmanın aşamaları(konunun seçimi ve sınırlandırılması; amaç,
bakış açısı, ana ve yan düşüncelerin belirlenmesi, planlama, metni yazma; konuşmanın
sunuluşu). Konuşma türleri:(karşılıklı konuşmalar, söyleşi, kendini tanıtma, soruları yanıtlama,
yılbaşı, doğum, bayram v.b. önemli bir olayı kutlama, yol tarif etme, telefonla konuşma, iş
isteme, biriyle görüşme/röportaj yapma, radyo ve televizyon konuşmaları, değişik kültür, sanat
programlarına konuşmacı olarak katılma v.b.). Değişik konularda hazırlıksız konuşma yapma,
konuşma örnekleri üzerinde çalışmalar ve sözlü anlatım uygulamaları, konuşmalardaki dil ve
anlatım yanlışlarını düzeltme.
Eğitimde Bilişim Teknolojileri II
Veritabanı programları: Bir veritabanının yaratılması. Tablolar, Sorgular, Formlar ve
Raporlar. Makrolar ve SQL sorgu dili. HTML dili ve temel etiketler. HTML editörleri ile web100
tasarımı. Web tasarım ve yönetim programları: dosya işlemleri, menüler, menü seçeneklerinin
özellikleri ve kullanımı, sayfalarda hazır tema kullanımı, font özelliklerinin kullanımı, özel stil
tanımlama ve stillerin kullanımı, sayfalara sembol, animasyon, resim ve clipart ilave etme, frame
yapısının kullanılması. Hazır Javascript kodlarının (buton, menü scriptleri, yazı ve resim
efektleri, vb.) web sayfalarına eklenmesi. Web sitelerinin ftp yapılarak yayınlanması. E-posta
programları: E-posta kullanma, adres defteri düzenleme, e-posta iletilerini yönetme,
özelleştirme ve düzenleme, takvim klasörünü yönetme, toplantıları zamanlama ve yönetme
Bilgisayar kullanımında sağlık ve ergonomi.
Eğitim Psikolojisi
Eğitim-Psikoloji ilişkisi, eğitim psikolojisinin tanımı ve işlevleri, öğrenme ve gelişim ile
ilgili temel kavramlar, gelişim özellikleri (bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişim),
öğrenmeyi etkileyen faktörler, öğrenme kuramları, öğrenme kuramlarının öğretim süreçlerine
yansımaları, etkili öğrenme, öğrenmeyi etkileyen faktörler (motivasyon, bireysel faktörler, grup
dinamiği ve bu faktörlerin sınıf içi öğretim sürecine etkisi).
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Siyasi alanda yapılan devrimler, siyasi partiler ve çok partili siyasi hayata geçiş
denemeleri, hukuk alanında yapılan devrimler, toplumsal yaşayışın düzenlenmesi, ekonomik
alanda yapılan yenilikler. 1923-1938 Döneminde Türk dış politikası, Atatürk sonrası Türk dış
politikası, Türk Devriminin İlkeleri: (Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik,
Devletçilik, Milliyetçilik). Bütünleyici ilkeler.
Yabancı Dil II
Bu ders, üniversite öğrencilerinin kendi alanlarında yürüttükleri her türlü akademik
faaliyette okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerilerini belirli bir etkinlikte kullanabilmelerini
sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Bu derste öğrencilerin “Yabancı Dil I” dersinde kazandıkları
bilgi ve becerilerin bir üst seviyeye çıkartılması hedeflenmelidir. Bu yapılırken ilgi çekici
bağlamlar yaratılmasına, dilin işlekliğini artırıcı alıştırmalar yapılmasına, dilin gerçek iletişim
becerilerinde kullanılmasına ve bu yolla öğrencilerin dilsel ve iletişimsel yetileri ile yabancı dil
yeterliklerinin artırılmasına özen gösterilmelidir.
III. YARIYIL
Fizik I
Vektörler. Hareket ve hareket kanunları. Dinamik ve Newton kanunları. İş ve enerji.
İtme ve momentum. Dönme ve açısal momentum. Çarpışmalar. Gezegenlerin hareketi ve kütle
çekim. Ses ve yayılması. Isı ve sıcaklık.
Programlama Dilleri I
Algoritmaya giriş, akış şemaları ile problem çözme, çalışma zamanı ve kompleksite
kavramları, sıralama algoritmaları, özyineleme ve ikili ağaç gösterimleri, indirgeme bağlantıları,
veri yapılarında ikili arama teknikleri, matrisler ve matrisler üzerine işlemler. Programlama
dillerinde temel kavramlar: Atom, nesne, ifade, deyim, bildirim, tanımlama, sabit kavramları ve
uygulamaları. Sayı sistemleri, fonksiyonlar, başlık dosyalarının kullanımı. Faaliyet alanı ve
ömür. Global ve local (yerel) değişkenler. Operatörler: Aritmetik, mantıksal, karşılaştırma,
gösterici (Pointer), bitsel ve diğer operatörler. Kontrol deyimleri (if, if/else) ve iç içe
kullanımları. Döngü deyimleri (while, do/while, for); Sonsuz döngü kavramı ve kullanım
alanları; İç içe döngüler. Programlama dilinde verimlilik ve okunabilirlik. Programlama dilinin101
standart fonksiyonları ve bu fonksiyonların oluşturulması. Tür dönüşümleri. Rasgele sayı
üretimi ve kullanım alanları. Diziler ve dizilerle ilgili algoritmalar. Dosya işlemleri.
Eğitimde Materyal Tasarımı ve Kullanımı
Öğretim analizi, amaçların sınıflandırılması, amaç analizi, öğrenen analizi, içeriği
planlama, alıştırmaları ve geribildirimi planlama, değerlendirmeyi planlama, iki boyutlu görsel
öğrenme-öğretme araçları, klasik eğitim teknolojileri, modern eğitim teknolojileri, öğretim
materyali seçim prosedürü, materyallerin tasarım ve geliştirme ilkeleri, tasarım öğeleri, ders
materyali geliştirme yönetimleri, alanla ilgili geliştirilen materyaller, görsel, işitsel ve
görsel-işitsel materyallerin geliştirilmesi, öğretim materyallerinin ders ortamında kullanım
örnekleri.
Bilgisayar Donanımı*
PC; tarihsel gelişim ve mantık; Anakarta giriş; CPU'ya giriş; CPU ve anakart. Köprüler;
CPU'nun detayları; Moores kanunu, Cache; veri ve talimatlar; CPU örnekleri; RAM; RAM
teknolojileri; detaylar, Chipsetler; Giriş/Çıkış (G/Ç) sistemi; ISA, PCI gibi slotlar; Buslar;
adaptörler, Harddiskler; floppy, CDROM, vb; ATA, SATA, Bir bilgisayar kasası toplama
stratejileri ve donanım sorunlarının çözüm yolları. Overclock ve benchmark kavramları.
Multimedya sistemi, sistem yazılımı ve terminoloji, yeni teknolojiler.
Öğretim İlke ve Yöntemleri
Öğretimle ilgili temel kavramlar, öğrenme ve öğretim ilkeleri, öğretimde planlı
çalışmanın önemi ve yararları, öğretimin planlanması (ünitelendirilmiş yıllık plan, günlük plan
ve etkinlik örnekleri), öğrenme ve öğretim stratejileri, öğretim yöntem ve teknikleri, bunların
uygulama ile ilişkisi, öğretim araç ve gereçleri, öğretim hizmetinin niteliğini artırmada
öğretmenin görev ve sorumlulukları, öğretmen yeterlikleri.
MB.Seç. :
Öğrenme Teorileri:
Piaget’nin öğrenme kuramı, J. Bruner’in buluş yoluyla öğrenme kuramı, Gagne’nin
öğrenme kuramı, Skemp’in öğrenme kuramı, Dines’in öğrenme kuramı, Ausubel’in öğrenme
kuramı, Bloom’un okulda öğrenme kuramı, Yapılandırmacılık, yapılandırmacı sınıflarda
teknoloji
Çoklu Zeka Teorisi :
Çoklu zeka teorisi, çoklu zeka alanları, çoklu zeka kuramının teknoloji sınıflarında
uygulamaları, çoklu zeka alanlarına uygun öğrenme yöntemleri, bu alanlara uygun ders
materyalleri hazırlama, çoklu zeka ve çoklu tasarım
IV. YARIYIL
Fizik II
Işık ve optik. Elektrik ve yasaları. Elektrik devreleri. Magnetik alan ve elektromagnetik
dalgalar. Diyot, transistörler ve yükseltici devreler. Elektronik sayma sistemleri.
Programlama Dilleri II
Görsel ortam ve net ortamında programlamanın kuralları, C# gibi bir görsel yazılımın
tasarım ve uygulaması, C# programının genel yapısı, veri türleri, değişkenler, standart işlemler,
alt programlar, seçim komutları, döngüler, veri tabanı, kullanıcı tanımlı veri türleri.102
Ölçme ve Değerlendirme
Eğitimde ölçme ve değerlendirmenin yeri ve önemi, ölçme ve değerlendirme ile ilgili
temel kavramlar, ölçme araçlarında bulunması istenen nitelikler (güvenirlik, geçerlik,
kullanışlılık), eğitimde kullanılan ölçme araçları ve özellikleri, geleneksel yaklaşımlara dayalı
olan araçlar (yazılı sınavlar, kısa yanıtlı sınavlar, doğru-yanlış tipi testler, çoktan seçmeli testler,
eşleştirmeli testler, sözlü yoklamalar, ödevler), öğrenciyi çok yönlü tanımaya dönük araçlar
(gözlem, görüşme, performans değerlendirme, öğrenci ürün dosyası, araştırma kağıtları,
araştırma projeleri, akran değerlendirme, özdeğerlendirme, tutum ölçekleri), ölçme sonuçları
üzerinde yapılan temel istatistiksel işlemler, öğrenme çıktılarını değerlendirme, not verme, alanı
ile ilgili ölçme aracı geliştirme.
Öğretim Tasarımı
Öğretim tasarımının anlam ve önemi, sistem anlayışı ve generik modelleme, öğretim
tasarım modellerinin tanıtılması, ihtiyaç ve problem analizi, öğretim ortamı (öğrenci, içerik ve
örgüt -organizasyon) analizi, konu-içerik ve görev analizi, öncelik ve koşulların belirlenmesi,
eğitim amaçlarının belirlenmesi, öğretimsel hedeflerin yazımı, ölçme ve değerlendirme
kriterlerinin belirlenmesi, öğretim teorileri ve stratejileri, hedeflere-içeriğe ve ortama uygun
öğretim materyali seçimi ve geliştirilmesi, öğretimin sistem tasarımı, öğretim tasarımı teorileri
ve modelleri kullanarak öğretimin tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi,
proje yönetimi, bilgi yayılım ve dağılımının incelenmesi.
Eğitimde Grafik ve Canlandırma*
Grafik iletişimi nedir? Grafik tasarım nedir? Tasarım süreci ve ilkeleri; Grafik
tasarımının tarihçesi; Grafik tasarımında yaratıcılık; Grafikte temel tasarım elemanları; Grafik
Tasarımın Uygulama Alanları (Tipografik İletişim, Grafik Simgeler -Amblem, Simgesel İşaret,
Logo ve Ticari Markalar-, Görsel Kimlik Tasarımı, Afiş Tasarımı); Temel Grafik Bilgisi (Piksel
Derinliği, Sıkıştırma, Resim Formatı Seçimi, Çözünürlük); grafik çizim programı (Photoshop,
Fireworks, vb.) (Araç Kutusu; Katmanlar; Filtreler; Efektler), canlandırma, canlandırmada
script dilini kullanarak temel düzeyde program geliştirme; Eğitimde animasyonun kullanım
ilkeleri; Animasyon programı kullanarak bir eğitim yazılımı geliştirme.
A. Seç. I :
Makine Öğrenmesi :
Makine öğrenmesi konusunda temel kavramlar. Bilginin temsil edilme şekilleri. Bilgi
temsilleri arasındaki dönüşümler. Kavramları ve işlemleri öğrenme. Makinenin sınıflama ve
keşif yoluyla öğrenmesi. evrim algoritmaları. genetik algoritmalar: Kopyalama, çaprazlama ve
mutasyon. Genetik havuz, uyumluluk fonksiyonu, kodlama ve ölçekleme. Şema teoremi.
Yapısal blok hipotezi. Genetik araştırmada kullanılan gelişmiş işlem ve teknikler. Genetik
öğrenme. Yapay sinir ağlarının genetik algoritmalarla eğitimi.
İnsan Bilgisayar Etkileşimi :
Teknoloji gelişiminin insan ve toplum üzerine olumlu-olumsuz etkileri; tekno-hayranlık
ve teknoloji korkusu nedenleri, belirtileri; teknoloji kaygı ve korkusunu belirleyen etmenler;
bilgisayar kaygısı ve alt boyutları: duyuşsal kaygı, bilişsel kaynaklı kaygı ve performans kaygısı;
bilgisayar öğretmenlerinin olumsuz tutum ve kaygıya sahip öğrenci veya yetişkinlere ortam
düzenlemede dikkat etmesi gereken unsurlar; bilgisayar öğretmenlerinin teknolojiye yönelik
olumsuz duygu ve kaygıyla baş etmedeki rolleri.
V.YARIYIL
Genel Kimya I103
Atomun yapısı. Kimyasal bağlar. Molekül geometrisi. Kimyasal eşitlikler ve nicel
bağıntılar, Çözeltiler I, Kimyasal kinetik ve Kimyasal denge. Kimyasal termodinamik.
İşletim Sistemleri ve Uygulamaları
Örnek işletim sistemleri ve işletim sistemi fonksiyonları. Yaygın olarak kullanılan işletim
sistemlerinin incelenmesi: Windows NT, Windows 95. UNIX. NOVELL. Bu sistemlerin eğitim
amaçlı kullanım ilkeleri.
PC Ortamında Yazarlık Dilleri Uygulaması
PC ortamında uygun programlama dilleri ile eğitimsel programların tasarlanması ve
geliştirilmesi için gerekli algoritma ve kavramlar ve bunların doğrultusunda mikro düzeyde
eğitim amaçlı yazılını geliştirilmesi.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim sürecindeki yeri ve kullanımı,
öğretim teknolojileri yoluyla öğretim materyallerinin (çalışma yaprakları, saydamlar, slaytlar,
video, bilgisayar temelli ders materyali, vb.) geliştirilmesi ve çeşitli nitelikteki materyallerin
değerlendirilmesi.
Uzaktan Eğitimin Temelleri
Uzaktan eğitimin tarihçesi, uzaktan eğitimin kullanıldığı öğretim ortamları, uzaktan
eğitimde kullanılan teknolojiler: TV. Video. Radyo ve Yazılı materyaller, bu teknolojilerin
planlanmasında, hazırlanmasında ve uygulanmasında kullanılan teknik ve yöntemler.
Öğretim Tasarımı
Öğretim ortamı, öğrenici, içerik ve örgüt (organizasyon) analizi. Eğitim amaçlarının
belirlenmesi, öğretimsel hedeflerin yazımı, öğretim teorileri ve stratejileri, hedeflere, içeriğe
ve ortama uygun öğretim materyali seçimi ve geliştirilmesi, öğretimin tasarımı, öğretim
tasarımı teorilerini kullanarak öğretimin geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi.
Sınıf Yönetimi
Öğrenci davranışını etkileyen sosyal ve psikolojik faktörler, sınıf ortamı ve grup
etkileşimi, sınıf yönetimi ve disiplinle ilgili kurallar geliştirme ve uygulama, sınıf içinde zaman
kullanımı, sınıf organizasyonu, motivasyon, iletişim, yeni bir döneme başlangıç, olumlu ve
öğrenmeye uygun bir ortam yaratma, sınıf içinde karşılaşılan davranış problemleri ve bunlara
karşı geliştirilecek önlemler.
VI.YARIYIL
Genel Kimya II
Gazlar, sıvılar, çözeltiler II. katılar, ametaller, metaller
İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri Uygulaması
İnternet ortamında yaygın olarak kullanılan yazarlık dilleri ve bunların kullanımındaki
temel kavram ve ilkeler. HTML ve JAVA vb. dilleri kullanarak eğitimsel WEB ortamlarının
tasarlanması ve geliştirilmesi.
Bilgisayar Ağları ve İletişim
Bilgisayar ağlarının temelleri ve mimarisi. Ağ işletim sistemleri. Bilgisayar ağları ve
kullanıcılar. Yerel bilgisayar ağlan yönetimi. Elektronik posta, bilgisayar konferansı, uzaktan
eğitim ve bunların eğitimdeki uygulamaları.
Özel Öğretim Yöntemleri I
Konu alaninda öğretim yöntemleri öğrenme-öğretme süreçleri genel öğretim
yöntemlerinin konu alanı öğretimine uygulanması. konu alanındaki ders kitaplarının eleştirisel104
bir açıyla incelenmesi ve özel öğretim yöntem ve stratejileri ile ilişkilendirilmesi. Micro öğretim
uygulamaları, öğretimin değerlendirilmesi.
Seçmeli II:
Öğrenci Çalışma Yaprakları Hazırlama
Eğitimde gelişmenin n kuvvetli ivmesi, sınıfça yapılan işbirliği ve araştırmaya dönük
etkinlik tipidir. Bu amaçla yeni materyal ve metotların yanında ders etkinlikleri hazırlayıp sınıf
ortamına sokmamız gerekmektedir. Öğretimin Planlanması, Öğrenci merkezli
öğrenme-öğretme, Çalışma Yapraklarının dayandığı prensipler, Etkinlikteki soru tiplerini
belirleme (öpen question), Etkinlikteki bilişsel süreci belirleme, Matematik Modelleme,
Sınıflandırma, Genelleştirme, Etkinliğin bireysel veya grup çalışmasına göre hazırlaması,
Etkinliğin uygulaması ve sonuçlarını tartışmada öğretmenin tutumu konularını kapsar.
Öğrencilerin,ders ortamında kullanılabilecek Çalışma Yaprakları üretmelerini, sınıf içinde ve
okullarda uygulamalarını amaçlar.
Bilgisayar Bakım ve Onarım İşletimi
Bilgisayar donanımının tanıtılması ve incelenmesi, -İşlemcinin yapısı ve işlemci türleri,
-Geçici bellek birimlerinin yapısı ve çeşitleri (RAM,ROM), - Anakartın yapısı ve incelenmesi,
-Kalıcı bellek birimleri, sürücüleri, yapıları, çalışma prensipleri ve çeşitleri (Harddisk,
CD-ROM, Disketler ve CD-WRITER’lar), -Ekran kartlarının yapısı ve çeşitleri, -Monitörlerin
yapısı ve çeşitleri,-Kasa ve güç kaynakları, -Girdi aygıtları ve çeşitleri (Klavye,Mouse vb.),
Çıktı aygıtları ve çeşitleri (yazıcılar, çiziciler vb.), Kesintisiz güç kaynakları (UPS),
-Multimedya aygıtlar (Video konferans kiti vb.), - Ses kartları, -TV kartları. Bilgisayar
kullanıumında insan sağlığı için uyulması gereken kurallar (ergonomik özelliği), Aylık bilgisayar
bakımı için yapılması gerekenler (scandisk, defragmenter vb, Bilgisayarın düzenli çalışması için
uyulması gereken kurallar (toz, ışık vb.), Bilgisayarın upgrade ve monte edilmesi, Driver’ların
(sürücülerin) tanıtılması, Virüsler, trojanlar ve hacker hakkında bilgi verilmesi ve antivirüs –
antirojen programlarının kullanımı, Server bilgisayarlar.
VII.YARIYIL
Eğitimde internet Uygulamaları
Internet'in temel yapısı ve fonksiyonları, internet ortamındaki yaygın uygulamalar:
e-mail. ftp, www Gopher uygulamaları ve bunların eğitimde kullanılma ilke ve yöntemleri.
Okul Deneyimi II
Okullarda bir uygulama öğretmeni nezaretinde Öğretmenlik Uygulaması dersine temel
oluşturmak amacıyla yapılan gözlem ve uygulamalar; bazı gözlem ve uygulama konulan:
öğretimde soru sorma, yönerge ve açıklamalar, dersin yönetimi ve sınıfın kontrolü, çeşitli
yönlerden bir öğrencinin incelenmesi, öğrenci çalışmalarının değerlendirilmesi, dersi planlama,
ders kitaplarından yararlanma, grup çalışmaları, sınıf organizasyonu, çalışma yapraklarının
hazırlanması ve kullanılması, sınıf içinde mikro öğretim uygulamaları.
Özel Öğretim Yöntemleri II
Konu alaninda öğretim yöntemleri öğrenme-öğretme süreçleri genel öğretim
yöntemlerinin konu alanı öğretimine uygulanması. konu alanındaki ders kitaplarının eleştirisel
bir açıyla incelenmesi ve özel öğretim yöntem ve stratejileri ile ilişkilendirilmesi. Micro öğretim
uygulamaları, öğretimin değerlendirilmesi.
Seçmeli III
Linux İşletim Sistemi105
Linux İşletim Sistemi ve kurulumu, Unix deyimleri, Telnet ve uygulamalarım ihtiva
eder.
Eğitimde Grafik Hesap Makinelerinin Kullanımı
Lise Matematik Programında yer alan, Sayılar, Cebir, Calculus, Geometrik kavramların
öğretimi ve problemlerinin Grafik Hesap Makineleri kullanılarak çözüm tekniklerinin
geliştirilmesini ve araştırılmasını amaçlar.Araştırmacı öğrenci yetiştirmeyi hedefler.
Seçmeli IV
Öğrenme ve Öğretme Kuramları
J.Piaget'in Öğrenme Kuramı, J.Brunerin Buluş Yoluyla Öğrenme Kuramı,
R.M.Gagne'nin Öğrenme Kuramı, R.R.Skemp'in Öğrenme Kuramı,Z.Dines'in Öğrenme
Kuramı,D.Ausuberin Öğrenme Kuramı, Bloom'un Okulda Öğrenme Kuramı ve Mastery
Teaching konularını ve uygulamalarını ihtiva eder.
Bilgisayarda İstatistik Uygulamaları
SPSS programında gelişmiş bilgisayar tabanlı istatistik uygulamalarını ihtiva eder.
Popülasyonlar ve örnek uzaylar, değişkenler, ihtimal dağılımları, tek değişkenli betimlemeli
istatistik, Hipotez testleri, parametreli ve parametresiz, ortalama, varyans ve frekans ,
korelasyon, regrasyon inceleme testleri ve uygulamaları,
VIII.YARIYIL
Eğitim Yazılımlarının Tasarım, Geliştirme ve Değerlendirilmesi
Eğitim ortamları için yazılımların tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması ve
değelendirilmesindeki temel kavram ve ilkeler.
Rehberlik
Öğrenci kişilik hizmetlerinin amaçlan ve eğitim içindeki rolü, rehberlik hizmet
alanlarının tanıtımı, rehberliğin genel ilkeleri, öğrenciyi tanıma, yönlendirme, bilgi toplama ve
yayma, psikolojik danışma, yerleştirme, izleme, danışmanlık, araştırma ve değerlendirme, çevre
ile ilişkiler, mesleki yönlendirme, özel eğitimin amacı ve özel eğitime muhtaç öğrencilerin
saptanması ve eğitimi.
Öğretmenlik Uygulaması
Hartada bir tam gün ya da iki yarım gün (minimum 12 hafta) öğretmen adaylarının
bizzat sınıf içinde öğretmenlik becerisi kazanmasına ve belirli bir dersi ya da dersleri planlı bir
biçimde öğretmesi ve iki saat öğretmenlik uygulaması semineri (öğretmenlik uygulamasının
değerlendirilmesi ve paylaşılması).
Seçmeli V:
Ders Materyali Hazırlama
Öğrencilerin, Fen, Matematik, Sosyal Bilimler derslerinde kullanılmak üzere bölüm
tarafından projelendirilmiş bir ders materyalini, Authonvare veya PovverPoint kullanarak
hazırlamasını amaçlar.
Elektronik Veri Formları
PHP yazılımını kullanarak İnternet üzerinde veritabanları oluşturmak, bu veri
tabanlarını organize etmek ve yönetmek, İnternet üzerinde veri tabanı uygulamaları
geliştirmek

Özet olarak böyle, düzenleyemedim kusura bakmayın artık...

Re: Böte de okutulan tüm dersleri özetleyecek yada genel bilgile

beyin temelli öğrenmeye göre ders planı nerden bulabilirim acil olarak nette bulamıyorum.

Geri