Arkadaşlar 2005 Böte mezunuyum, ama 9 yıllık (orta okulda) öğretmenim şimdiye kadar mesleki olarak taş üstüne bir taş bile koyamadım. Kendini geliştirme adına hiç bir şey yok. Geçen bir arkadaşla konuştuk, tekrardan sınavlara girsek, tef in bulunduğu bir üniversitede okusak ;(izmir deyim, izmirde var mı onu da bilmiyorum) sonra muafiyetten yararlanarak diğer dersleri alsak, bu şekilde Tef mezunu olsak acaba kaç yılda bitirebiliriz. Cidden ben körelmekten bir hale geldim. Adamlar şimdi Akıllı tahta diye bir akımı hayata geçiriyorlar ve bunun için de bizden ister istemez yardım dilenecekler, biz de mecbur şu sorundan bu sorundan dolayı kabullenip yardım edeceğiz ve işçi sıfatıyla (onların gözünde) bir sonraki yıla yine körelmiş bir vaziyette gireceğiz. Sizce bu mantıklı mı, bir diğeri başka alternatif var mı? Bir de olayın atama durumu var ki o ayrı dava. Meslek liseleri çok parlak yerler değil bunu biliyorum (kendim de meslek mezunuyum) ancak işin erbabları ordaymış gibi görünüyor, atama şansları daha fazla, programlama dilleri konusunda verdikleri veya verebilecekler alan daha fazla, web sitesi hakkında programlar, 3 boyutlu programlar... Biz bir kurs açalım diyoruz, o kadar abartıyorlar ki şu prosedür bu prosedür, bazen izin bile alamıyoruz. Velhasıl benim TEF'e geçmem şart