Böte mezunu müdür yardımcılığı?

Kodla Büyü

gazierdem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar müdür yardımcılığı için böte mezunu mesleki ve teknik eğitim veren kurumlara atama isteyebilirmi.?
biz bu okullarda meslek öğretmenimiyiz? teşekkürler.(eğer öyleyse ek1 puan hesaplamada +10 puan veriliyor.)
teşekkürler.

easytr' Alıntı:
alan itibariyle atanamadığımız bir okul. yönetmelikte atanamadığın okula idareci olamazsın deniyor. istenmiyor.

Hocam son yönetmelikte "Atanmak üzere ba vurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak; fen ve sosyal bilimler liseleri ile bilim ve sanatmerkezleri yöneticiliği için bu okullarda öğretmenlik yapmı veya yapmakta olma diye geçiyor.

Bizim girebilecedğimiz ders var meslek liselerinde. Buna istinaden atanabilir ancak meslek öğretmeni sayılmaz yani +10 puan yazılmaz diye biliyorum...

mitto' Alıntı:
easytr' Alıntı:
alan itibariyle atanamadığımız bir okul. yönetmelikte atanamadığın okula idareci olamazsın deniyor. istenmiyor.

Hocam son yönetmelikte "Atanmak üzere ba vurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak; fen ve sosyal bilimler liseleri ile bilim ve sanatmerkezleri yöneticiliği için bu okullarda öğretmenlik yapmı veya yapmakta olma diye geçiyor.

Bizim girebilecedğimiz ders var meslek liselerinde. Buna istinaden atanabilir ancak meslek öğretmeni sayılmaz yani +10 puan yazılmaz diye biliyorum...

Kesinlikle doğru bir yorum. Yeni çıkan yönetmeliğe göre durum hocamın yazdığı gibi.

Ticaret Meslek Liseleri için durumumuz nedir?

Bilişim Teknolojileri dersi var bu liselerde.

Tercih etmemiz durumunda atanabilir miyiz?

easytr' Alıntı:
biz bötelilerin meslek liselerinde aylık karşılığı okutacağı ders yok artık

Hocam Talim Terbiye kurulu 80 No'lu kararı incelerseniz orada ( http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... saslar.pdf ) Bilişlim Teknolojileri altında 12 tane alt branş vardır. Bu alt branşların hepsi orada belirtilen derslere girebilir. Bu kararname BÖTE - TEF -ESEF ayrımını girebileceği derslerde değil atanabileceği kurumlara yönelik yapar. Yani Yanında ** olan okul mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanamazlar ama onun yanında belirtilen dersleri verebilirler. Siz o okula idareci olarak atanacaksınız öğretmen olarak değil. Orada idareci olarak atanamaz demiyor, bunun yanında yukarıda yazdığım maddede VEYA ile belirttiği üzere girebileceği ders olması yeterli.

Benim bildiğim kadarıyla 2 sene önce yapılan atamalarda Sakarya ilinde BÖTE'li biri meslek lisesine atanmış ve bu hemen dile getirilmişti. O seneki yönetmelikte atanabileceği ders yazdığı için atama sonucunda sıkıntı çıkmamıştı ancak geçen sene yönetmelikte "atanabileceği okul yazıyordu" bu yüzden geçen sene tercih yapılmadı. Bu sene yönetmelikte hem atanabileceği okul veya girebileceği ders yazıyor dolayısıyla yazılabilmeli diye düşünüyorum. Ben arkadaşların yerinde olsam tercih ederim...

Ticaret meslek lisesi yazacak arkadaşlar eğer okulunuzda bölüm varsa ya da bu ders okulda okutuluyorsa neden isteyemesin ki? Ancak okulda ders yoksa sıkıntı olabilir...

Arkadaşlar bu konuda net bir cevaba ulaşan oldumu. 2011 yılındaki yönetici atamalarında bazı illerde böte mezunu olup meslek liselerine atananlar oldu. Herhangi bir problem olmadı. Ama İstanbul gibi birçok ilde meslek lisesi tercihleri iptal edildi. TTKB'nin almış olduğu son kararla atanabileceğiz gibi görünsede yine yoruma açık.
Son 20 günde 40'a yakın il yönetici atamalarını bitirdi. Bu sorunla karşılaşan oldumu?
İstanbul'da haftaya tercihler yapılacak ama bu konu halen net değil.
Ayrıca herhangi bir Liseyi yazabilmek için norm ya da ders şart mı, büyük bir kısmında zaten norm yok, seçmeli bilgi ve iletişim teknolojileri dersinden en az kaç saat seçili olması gerekiyor.

Geri