Böte - Teknik Lise sorununda son perde...

Kodla Büyü

murtace

Aktif Üye
Bu konunun çok tartışıldığını biliyorum ama yayınlanan 119 sayılı genelge nedeniyle yeni bir muamma doğdu.
Ek çizelgede Böte mezunlarının mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına atanamazlar ibaresi (**) ile belirtilmiş. Burası oldukça açık.
Ama sorun şu. ben böteliyim ve 2007' de il içi tayin ile cpl'ye atandım. Şu ana kadar ne oduğu önemli değil ama ttk' nın 119 sayılı kararına ilişkin Ek-2 nin kalkması ile benim teknik derslere girmemin önünde hiçbir engel kalmadığını düşünüyorum.
yeni ekte bu bölüm mezunlarının teknik liselere atanamayacağı ama! alana ait tüm derslere girebileceği belirtilmiş.
Şimdi sorum şu: kazanılmış hak olarak okulumda bulunduğum bilişim teknolojileri kadrom ile
* teknik derslere girme
* koordinatörlük yapma
* teknik öğretmen tazminatı alma
* şeflik alma
gibi konuların önünde bir engel kalmış mıdır?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum . Saygılarımla...

konuyu memurlar.net ( http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=754951 ) adresindede paylaştım buradan da takip edebilirsiniz.

Bende aynı durumdayım meslek lisesindeyim ve şu anda girebileceğim ders yok. Akıbetimiz belli olsa bizde rahatlasak

teknik öğretmen olmadığınızdan tazminat almamanız lazım ama 20+27 derse giren böteliler olduğunu da biliyorsunuzdur. herkes kafasına göre yorumluyor bu durumu milli eğitimlerde.

ferdi' Alıntı:
Kanun açık TEF'li olmayan teknik ve meslek derslerine giremez arkadaşlar...

istisnası ESEF'li olanlar ve mühendisler ve de 119 da belirtilenler. ama kanun önemli değil sanki uygulamalar bunu göstermiyor bazı yerlerde

arkadaşlar ben tef mezunuyum ve meslek lisesinde çalışıyorum.murtace arkadaş engel var mı yok mu diye soruyor.benim şahsi kanaatim engel olması gerektiği yönünde ancak tayini yapılmış kadrosu o okula verilmişse neden girmesin, neden engel olsun.benim okulumda 2 yıllık mezunu ücretli arkadaş öğretmenlik yapıyo bu derslere giriyo meslek derslerine.geçen yıl böte mezunu arkadaş görevlendirmeyle geldi hiç bi engel yok koordinatörlük de aldı.onun oraya gelmesi onaylandıktan sonra ortada bi fark kaldığını düşünmüyorum.ha olmalımı başta söylediğim gibi olmalı ama onay varsa susmak lazım.ki arkadaşın dediği çizelge açık böteliler ilk atamayla atanamaz ve meslek derslerini veremez diyor.uygulamadaki ihmal diyelim buna.işi bilen idareci meslek derslerini vermez ha verirsede kimse niye verdin demez.vermese 9 sınıftaki bit dersi kalktı adam hangi derse girecek.zaten iki ayrı fakülte olması hata.yada ayrı ise branşların aynı isimde olması hata bence bilgisayar öğretmenliklerinin hepsinin müfredatı tefinki gibi olması lazım.böylece kafada soru işareti kalmaz.ha birisi tazminatttan bahsetmiş keşke bende 18 saat maaş karşılığı girsemde tazminat almasam bi fark kalmıyo zaten

çizelgede ilk atamadan bahsetmez atanamaz der. bu arkadaşımız meslek lisesine atanamayacağından dolayısı ile meslek derslerine giremez. peki böteli çizelgeye göre meslek derslerine ne zaman girer? meslek lisesine görevlendirildiği zaman ki kadrosu ilköğretim ya da düz lise de olduğundan 15 saattir maaş karşılığı. ek dersi meslek lisesinden alacağından kimisi 18 saat der kimisi hayır efendim meslek lisesinde 24 saattir der, iş iyice karışır çünkü mevzuatta bu konu ile ilgili bir şey yoktur.

logan666' Alıntı:
arkadaşlar ben tef mezunuyum ve meslek lisesinde çalışıyorum.murtace arkadaş engel var mı yok mu diye soruyor.benim şahsi kanaatim engel olması gerektiği yönünde ancak tayini yapılmış kadrosu o okula verilmişse neden girmesin, neden engel olsun.benim okulumda 2 yıllık mezunu ücretli arkadaş öğretmenlik yapıyo bu derslere giriyo meslek derslerine.geçen yıl böte mezunu arkadaş görevlendirmeyle geldi hiç bi engel yok koordinatörlük de aldı.onun oraya gelmesi onaylandıktan sonra ortada bi fark kaldığını düşünmüyorum.ha olmalımı başta söylediğim gibi olmalı ama onay varsa susmak lazım.ki arkadaşın dediği çizelge açık böteliler ilk atamayla atanamaz ve meslek derslerini veremez diyor.uygulamadaki ihmal diyelim buna.işi bilen idareci meslek derslerini vermez ha verirsede kimse niye verdin demez.vermese 9 sınıftaki bit dersi kalktı adam hangi derse girecek.zaten iki ayrı fakülte olması hata.yada ayrı ise branşların aynı isimde olması hata bence bilgisayar öğretmenliklerinin hepsinin müfredatı tefinki gibi olması lazım.böylece kafada soru işareti kalmaz.ha birisi tazminatttan bahsetmiş keşke bende 18 saat maaş karşılığı girsemde tazminat almasam bi fark kalmıyo zaten

yuci81' Alıntı:
çizelgede ilk atamadan bahsetmez atanamaz der. bu arkadaşımız meslek lisesine atanamayacağından dolayısı ile meslek derslerine giremez. peki böteli çizelgeye göre meslek derslerine ne zaman girer? meslek lisesine görevlendirildiği zaman ki kadrosu ilköğretim ya da düz lise de olduğundan 15 saattir maaş karşılığı. ek dersi meslek lisesinden alacağından kimisi 18 saat der kimisi hayır efendim meslek lisesinde 24 saattir der, iş iyice karışır çünkü mevzuatta bu konu ile ilgili bir şey yoktur.

tamamda hocam meslek lisesine görevlendirildiğinde maaş karşılığı meslek derslerini alır diye nerde yazıyor. ekders olarak almasında bi sakınca yok

logan666' Alıntı:
logan666' Alıntı:
yuci81' Alıntı:

hocam doğru ilk atamadan bahsetmiyor ama murtace arkadaş iliçi tayinle gelmiş. iliçi, atamadan sayılmıyor mu.

hocam bir ogretmen normalde atanamayacağı bir okulda meslek derslerine de giremez. ancak çeşitli sebeplerle atananlardan girenler var. fakat bu durum böteli arkadaşların atölye ve meslek dersi öğretmeni olmalarını sağlamıyor. onlara maaş karşılığı 15 saat ek ders 18 saate kadar ödeniyor. atölye ve meslek dersi öğretmeni olmayan bir öğretmen de kadrosu meslek lisesinde de olsa koordinatörlük alamaz. buna rağmen pek çok yerde farklı uygulamalar var ancak bu uygulamalar mevzuatta olması gerekenin yerine geçemez. bir okuldaki yanlış bir uygulama bir başka okul müdürü tarafından uygulanmadığında kimse bir şey diyemez.

Değerli hocam okulda hiç tef mezunu öğretmen yoksa, daha doğrusu öğretmen sıkıntısı var ise, o işi yapabilecek en yakın öğretmene bu görev verilebilir. Fakat zaman içinde yeni öğretmenlerin gelmesiyle, bu durum ortadan kalkar.
İhtiyaç halinde girerseniz, yoksa girmezsiniz.

ctrl+alt+delete' Alıntı:
bu mebin yaptığı düzgün birşey yokmu
Yok hocam olmasıda mümkün değil nuhun gemisi gibi oraya her bölüümden birileri gitmedikçe olmayacakta çünkü ordakiler hiçbir zaman kullarda çalışmamışlar :verymad: anadoluda okulların durumunu görmemişler,birgün elbette düzelecektir ancakk o birgün umarım geç kalmaz çünküüü yarın geç olabilir :!: :!: :!:

Böteci olan arkadaşlar sizlerde biliyorsunuz eğitimlerimiz arasındaki farkı siz tabiri caizse (herkes için geçerli dğil tabi) rahatlıkla dersleri geçerken bizim 2. ve 3. sınıfta elektornik derslerinde laboratuarlarda canımıza okuyorlar. Yalvarıyorduk bitse şu derslerde bilgisayar dersleri olsa. Benim gibi tef mezunu olan arkadaşlar bana hak verecektir. En azından biraz farkımız olsun diye düşünüyorum.

Kırıcı olduysam böteci arkadaşlara karşı kusura bakmasınlar.

vlk4n' Alıntı:
Böteci olan arkadaşlar sizlerde biliyorsunuz eğitimlerimiz arasındaki farkı siz tabiri caizse (herkes için geçerli dğil tabi) rahatlıkla dersleri geçerken bizim 2. ve 3. sınıfta elektornik derslerinde laboratuarlarda canımıza okuyorlar. Yalvarıyorduk bitse şu derslerde bilgisayar dersleri olsa. Benim gibi tef mezunu olan arkadaşlar bana hak verecektir. En azından biraz farkımız olsun diye düşünüyorum.

Kırıcı olduysam böteci arkadaşlara karşı kusura bakmasınlar.
yaa iyidee ozaman mühendisliktekilerde sizden çok farklı neden onlar ses çıkarmıyorr,demekki bu işte sizinde menfaatleriniz var eger sadece tef denilseydi bugün bir çok tefli arkadaşlar hagla dışarda bekliyor olacaktıı,ilköğretimde ders alıp maaşlarını alıyolar
peki anlamadığım şu ilk öğretimde bir öğretmen maaş karşılığı 15 giriyor ekder 18 alıyor
meslek lislerinde 20 saat maaş karşılığı giriyor 29 ek ders alıyorr
bütün meseleniz 24-18=6 saat lik ek ders için mi mücadele ediyosunuz eğer bütün mucadele bu isee bütün meselenizz haftalık 6 saatlik ek dersmii birde tazminatınız var pardon onuda unutmayalım şimdi 50 60 lira kadar meslek lisesinde olmayınca alamıyorsunuz ilköğretimde bazı vatandaşlar veriyor bazıları vermiyor.
Lütfen aklı selim olalım bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak atandıgımız alanda bir araya gelerek alanımızın Türk eğitim sisteminde yerini ne kadar iyi alabilir onun çabası içinde olalım.Yoksa Formatörler hepimizin yaptığı işleri zaten yapıyolarmış haberiniz olsun anlayan anladı demek istediğimi :!: :!: :!:
Kimseyi kırmak amaç değil araçtır amaçlara giden yolda söylenen sözlere dikkat edilmeli
saygılarımla.

kardeşim mühendislerin öğretmenlikte işi ne mühendislik yapsın.öğretmenden başka herkes öğretmenlik yapıyo zaten yanlış olan biz öğretmenler mesleğimize sahip çıkamıyoruz.bize mühendis gibi imza yetkisi verseler yer yerinden oynar.mühendisler odası anında dava açmaz mı?

bende aynı durumdayım ve ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. İşin kötüsü hiçkimsenin herhangi bir fikri yok. 3 yıldır meslek lisesinde görevliyim bu madde dışında herhangi bir konuda sıkıntım yok. Biri şu işi adam akıllı açıklasa da kurtulsak. Bötenin durumu çok kötü şu an. Formatörlük yok meslek lisesi yok. Ne diye açtılar bilmiyorum.
Tefli arkadaşlara da bir çift lafım var. Burada ikide bir sidik yarışına girmeyin. O aşamaları çoktan geçtim ben. Aldığımız eğitimi eleştirip duruyorsunuz ama saysam herhalde arada bi teknik resim dersi eksik kalır. Bununla teknik olunuyorsa oh ne ala. Saki bu durumda gidip ilköğretimde CBuilder anlatacağım o yüzden o eğitimi aldım.

ben bilmiyordum, söylemediler meslek lisesine atanamadığımı diyen mi ararsın, tek farkımız teknik resim dersi diyeni mi. :puhaha: arkadaşlar teknik öğretmen kavramı sadece bilgisayar branşıyla ilgili değil. meslek lisesinde bölümü olan her branşın teknik öğretmeni vardır. bununla ilgili erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret turizm öğretim genel müdürlükleri vardır. siz hiç öss tercihinde sormadınızmı bu bölümlerin adı niye farklı, bu bölümler neden teknik eğitim fakültelerinde diye. malesef biçok arkadaş bunu biliyordu. bilmeyene sözüm yok. en çok istenen sadece ve sadece ek derstir özlük hakları konusunda. yoksa kimse tefi okumazdı. çünkü ağır bir fakültedir. öle teknik resim dersiyle bitmez bu işler.

eğer eğitim fakültesi mezunu böte mezunları tef özlük haklarına sahip olurlarsa tüm branşlar yani matematikçiler, edebiyatçılarda bunu isteyeceklerdir. çünkü tüm tef mezunlarının özlük hakları teknik öğretmen adıyla aynıdır. eğitim mezunlarınında kendi aralarında öğretmen adıyla aynı olmalıdır. böteye bu şekilde bir hak verilmesi tüm dengeleri bozar. peki ne yapmalı. bu forumda bir arkadaşın yaptığı gibi tekrar öss ve muaf olunacak derslerle tef okumaktır. yoksa öbürtürlü zor.

share_' Alıntı:
ben bilmiyordum, söylemediler meslek lisesine atanamadığımı diyen mi ararsın, tek farkımız teknik resim dersi diyeni mi. :puhaha: arkadaşlar teknik öğretmen kavramı sadece bilgisayar branşıyla ilgili değil. meslek lisesinde bölümü olan her branşın teknik öğretmeni vardır. bununla ilgili erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret turizm öğretim genel müdürlükleri vardır. siz hiç öss tercihinde sormadınızmı bu bölümlerin adı niye farklı, bu bölümler neden teknik eğitim fakültelerinde diye. malesef biçok arkadaş bunu biliyordu. bilmeyene sözüm yok. en çok istenen sadece ve sadece ek derstir özlük hakları konusunda. yoksa kimse tefi okumazdı. çünkü ağır bir fakültedir. öle teknik resim dersiyle bitmez bu işler.

eğer eğitim fakültesi mezunu böte mezunları tef özlük haklarına sahip olurlarsa tüm branşlar yani matematikçiler, edebiyatçılarda bunu isteyeceklerdir. çünkü tüm tef mezunlarının özlük hakları teknik öğretmen adıyla aynıdır. eğitim mezunlarınında kendi aralarında öğretmen adıyla aynı olmalıdır. böteye bu şekilde bir hak verilmesi tüm dengeleri bozar. peki ne yapmalı. bu forumda bir arkadaşın yaptığı gibi tekrar öss ve muaf olunacak derslerle tef okumaktır. yoksa öbürtürlü zor.
:+1:

20+20 girmektense, 15+6 girmeyi tercih ederim. Lanet olsun teknik öğretmenlik tazminatına.

İnanın ki artık meslek liseleri çekilmez oldu.

Formatörlerin 15-16 saat derse girerek yaptığı işleri, bizlere üzerimizde 35-40 saat ders varken neredeyse görev olarak veriyorlar.

Bu sene 37 saat derse giriyorumu. Klüp, sınıf rehberliği, koordinatörlük, labların bakım ve onarım işleri, herbir derse ayrı bir zümre, yerine bir türlü oturamayan modüler ders programları, her akşam hazırlanmamız gereken birbirinden farklı dersler. Hele hele bazı okullarda 3-4 tane dal açmışlar, her sene başka bir tür ders düşüyor.

Hayatımda hiç görmediğim Mikrodenetleyiciler dersi. Oturup akşam resmen ders çalışıyorum. Modüler eğitimdeki çeşitlilik, her sene değişine programlar, modüller vs vs. Bu sene gerçekten gına geldi.

Keşke normal bir öğretmen gibi 15+6 derse girsem hiç ekders almasam. En azından ne yaptığımı bilirdim. Bizim alanda herşeyden biraz bişeyler öğreniyorsun. Öğrendiklerini pekiştiremeden bir sonraki sene başka dersler.

Gerçekten bilişim öğretmeni değilde, herşeyden anlayan çok bilgili biriyim sanırım.

share_' Alıntı:

Yaaaa. Sorduk, çok bilen vardı etrafta cevaplayacak. Kaldı ki ben anadolu öğretmen lisesi mezunuyum. Sırf meslek liselerine ek puan verdikleri için o bölüme ben ek puansız yerleştim. Teknik öğretmen sıfatını o kadar abartmayın. Görende tıp okuyorsunuz sanacak. Benim derdim ne ek dersinde ne de tazminatında. Bu çelişkilerle dolu bir durum. Ne yök ne meb bu konu hakkında hiçbirşey bilmiyor bile. Ben buna yanıyorum. O kadar mantıklı gidecekse iş, ben eğitimini aldığım yazılım derslerini kime anlatacağım? Buyur buradan yak. Onu da geçtim ücretli öğretmen 40 saat derse girip koordinatörlük yapabilirken bilişim öğretmeni nasıl yapamaz? Al buyur. Kaldı ki ben buraya tercih bile vermedim meb atadı. Norm kadroda ben görünüyorum. Eee derste var. Ne olacak şimdi? Siz hala aldığınız birkaç fazla dersin(ki bu derslerden birkaçı da fazladan programlama dili dersi, ne fark edecekse!!) muhasebesini yapıp kralcılık oynuyorsunuz. 3 yıldır meslek lisesindeyim ve o abarttığınız durumların hiçbirini göremedim. Hiçbiri de bana zor ders değil. Neyse olay sidik yarışına dönmesin. Meb ne yapacağına karar versin yeter. İstediğim tek şey bu.

share_' Alıntı:

acaba TEF e gidenler TEF haricindeki fakülteleri biliyorlarmıydı ?
ikincisi madem BÖTE normal öğretmenlik, niçin BÖTE ye gelirken ek puan sistemi var? sizde söyeldiniz derslere girerken oturup ders çalışıyormuşsunuz, demekki üniv. yıllarındaki derslerin ciddi bir katkısı yok gibi? çok fazla abartmamak lazım, TEF lilere birşey dediğim yok ama fazla abartılmasınada karşıyım. madem bazı çizgiler var bu çizgileri iyi belirlemek lazım.
en önemlisi MEB atama yaparken ayırmalı bence, ilköğretim ve normal liselere TEF ataması yapmamalı, çünki sizin yeriniz meslek liseleri , peki bu durumda atanamayacak TEF mezunları ortaya çıkacaktı. o zaman gerçektende atamalar hakkında birşey söylermiydiniz merak ediyorum. hatta bence şu anda ilköğretim ve meslek liseleri haricindeki liseler ve halk eğitimlerde dahil görev yapan TEF lileri meslek liselerine yönlendirmeliler. bu sayede de herkes yerini bilmiş olur. iyi günler dilerim..

ben üç sene calıştım meslek lisesinde gecen yıl ilkokula gectim öyle dersler felan zor değildi mikroişlemciler, veritabanları , web tasarımı, atelye adını hatırlamadığım bikaç derse daha girdim dediğim gibi öyle anlatamayacak bi tarafı yok gayet kolay müfredatlar
ama bencede bu edebiyat - türkce gibi kesin ayrılmalı ve birbirinin yerine atama olmamalı

Bu sorunun tek çözümü var: Aradaki ayrılığı kaldırmak. Bu sayede Meslek Lisesine geçmek isteyen Böteliler de rahat bir nefes almış olur. Zaten kendine güvenmeyen de yer değiştirmek istemez.

Valla arkadaşlar ben güya teknik üniversite mezunuyum.Üniversitede tekniğin t'sini ve uygulamanın u'sunu bile görmedik. Hem de mühendisler giriyodu dersimize. Birde bilgisayarın b sini bilmeden ama isteyerek gittim bu bölüme. E haliyle 5 senede çıktım fakülteden. Şimdi kendimi çeşitli kurslarla geliştirmeye çalışıyorum. Ağlar, yazılım, donanım. Şansımdan İstanbul'dayım. Şimdilik ilköğretimdeyim ama biliyorum Milli Eğitim ders saati dolmazsa herkesi verebiliyo meslek liselerine. Kaldıki çoğu arkadaşım meslek liselerine atandılar zaten. herkese kolay gelsin. :roll:

Dayanamadım e-bilgi edinme yoluyla bu soruyu bakanlığa da sordum. tam 24 gün geçti ama kimseden bir ses çıkmadı. Şimdi tutup şikayet edecem adamları ama bürokrasiden başlarlar bir bakmışım hop bambaşka bir yerdeyim. Böyle bir kurum ülkenin belkemiği ya ben ona yanıyorum. İstemiyorum kardeşim ben devlet sektörü falan özelleştirsinler herşeyi. 1 yıl içerisinde hangi devlet kurumuyla bir işim olduysa hep sinir küpü oldum çıktım. Gerek yok, özelleştirilsin verim artar en azından.

logan666' Alıntı:

Ataması yapılan öğretmenin ek dersi kadrosunun bulunduğu kuruma göre değerlendirilir. Böte mezunu idare cinslik yapmazsa tefli gibi ek dersini tazminatı ile birlikte alabilir. Örnekleri var.

Arkadaşlar ben ilk talim terbiye kuruluna ve Mesleki Teknik Genel müdürlüğüne Aralık ayında yazdım. Sanki devlet dairesi değilmiş dilekçe kanunu yokmuş gibi Mart ayına kadar hiçbir cevap gelmedi. Cevap gelmediğine dair İnsan Kaynakları Genel müdürlüğüne yazdım. Beni acayip ters köşe yapmışlar; Benim dilekçemde özetle "YÖK kararında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünün Teknik Eğitim yapan program, Teknik öğretmen kapsamında sayıldığına karar verilmiştir. Görüşlerinizi istiyorum diye yazdım" Gelen cevapta Teknik öğretmen diye bir kadro yoktur. Öğretmen olarak istihdam edilir diye yazılmış. Sanki ben bölümün teknik eğitim yapan bir bölüm sayılmasından bahsetmemişim gibi yazımı cımbızlayıp anlamak istedikleri gibi yazmışlar. Bakanlıktan birine ulaştım bana mahkeme kararı vs dediler Külliyen YALAN!.. Hüseyin KURT'la görüştüm adalet bakanlığı teknik hizmetler sınıfında gibi ek ödemesini almaya başlamış ilk mahkeme ile uğraşan o olmuş olması lazım; böyle bir şey söz konusu değil. Başka bir tanışım olayın bakanlıkta siyaseten yapıldığı siyasi bir destek bulmak gerektiğini söyledi. İnsan kaynaklarına bir daha görüş sordum. Gelen cevaba göre sendika avukatıyla görüşeceğim Bimer'e, kamu denetçiliği kurumuna da başvuracağım tanıdık bölümüm mezunu arkadaşlar hiç ilgili davranmadı yinede sağolsunlar. Eğer bu konuda destek olacak arkadaşlar olursa her türlü dilekçe evrak bulunur :++:

https://edilekce.tbmm.gov.tr/VatandasKayit.aspx
TBMM e-dilekçe uygulamasına destek topluyoruz;
Sisteme üye olduktan sonra giriş yapılıp “Dilekçe komisyonu” butonuna tıklayıp, üst menüden “İmzalayabileceğim Dilekçeler” e tıklayıp.
Şu an 3. sayfasında Ömer Gündoğan,Ali Çimen ve Tahir KOĞU adına açılmış konuların İmzala olan kısmına tıklamanız yeterli, yapılacak tek işlem sadece bu kadar…

Geri