Böyle bir mantık var mı Allah aşkına...

Kodla Büyü

gezegen10

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Müdürüm benle görüşmek istediğini söyledi yanına gittiğimde hocam bilgisayar notları düşük bak başın belaya girer sen daha gençsin mahkemelerle uğraşırsın ödev falan bişeyler ver notları yükselt dedi. Bende hocam sınıfta 4-5 tane 100 ala çocuk var onlar nasıl alıyolar çalışan yapıyo dersi kale almıyolar çalışmıyolar dedim. hocam mahkemelerle uğraşma notları yüksek tut diye tekrar etti. Böyle bi şey var mıdır? bu nedir ya öğretmenmiyiz neyiz biz ya bu kadar da öğretmeni itibarsızlaştırma hareketi olabilir mi? Tiksindim artık Nerde eski öğretmenlik mesleği nerde şimdiki...

Hocam planını uygula, verdiğin notların ölçekleri tam olarak elinde olsun. Hiç kimse bir şey yapamaz merak etme. Müdürün gözünü korkutmak istemiş sadece çok takma.

mahkeme biraz abartı olmuş
resim, müzik, beden...bizim ders de bunlardan biri gibi görülüyor.sanki 4-5 düşecek gibi bir algı var.
yani diyoki 1-2 verirsen kafan ağrır.veliler okula gelir diye bilgi veriyor sanırım

Hocam resmiyetin tam olsun. Örneğin cevap anahtarında nereye ne puan verdiğin açık ve net olsun. Sormuş olduğun soruların cavabı mutlaka kitaplarında, defterlerinde ya da öğrencilere dağıtmış olduğun notlarda olsun. Ve son olarak sınav sonuçları kritik bir aralıkta kalmış olmasın. Örneğin mahkemelik olursan mahkeme her zaman öğrenciden yana olduğu için 35'in üstünü kağıtta hiçbir şey olmasa da 45'e çekebilir.

Bu anlattıklarıma tamam diyebiliyorsan mahkemeden mi korkacaksın? Versinler mahkemeye:)

Hocam salla gitsin, hatta sınıftan %40'ı geçsin. Bunların notları 2-3-4-5 olsun, geri kalan %60 dersten kalsa bile hiçbirşey olmaz. Kimse sana birşey diyemez. Senin müdür biraz artist galiba.

Bu %40 oranı da şu yüzden gerekli, eğer yıl sonunda sınıfın başarısı %40'ın altınaysa başarısızlığın nedenlerini anlatan bir dilekçe vermen gerekiyor. İşte orada seni uğraştırırlar. Ama dilekçe dediğin neki hallederiz diyorsan, istersen sadece 1-2 kişi geçsin gerisi kalsın. Yasal olarak hiçbir sıkıntı olmaz. Bu durumda sadece dilekçe ile başarısızlığın nedenlerini açıklamalısın. Diğer taraftan %40'ı geçir %60 kalsın, dilekçeyede gerek yok, yasal olarak da hiçbirşey olmaz. Yönetmeliğe göre sınıfın başarılı sayılması için en az %40'ının dersi geçmesi gerekiyor, ee benim sınıfta da bu oran tutuyor, dersin. Dilekçe bile isteyemez senden. İsterse de bunları söyle dilekçeye gerek olmadığını söyle, illa dilekçe yaz derse, dilekçe yazmam gerektiğini resmi yollardan bildirin o zaman yazayım dersin.

Yani bu şekilde konuşmanı şunun için söylüyorum, bir şekilde müdüre hadiini bildirmelisin, herkes kendi yerini bilecek kardeşim. O kadarrr. :mrgreen:

Hocam sınıflarda 1 alan ya bir ya iki öğrenci var sınav analiz formlarını doldurdum sınıf ortalamaları 70-80 aralılığında daha ne olsun arkadaşında dediği gibi beden müzik dersi gibi görüyolar dersi kimseden korkum yok mahkeme de açsalar ne yaparlarsa yapsınlar benim her şeyim açık net ortada dökümanlarım anlattıklarım

valla ben istemedikçe kimse verdiğim notu değiştiremez,

hee benden kaynaklanan bir hata varsa amenna, ama yok notlar dusuk yok söyle yok böyle diyerek not yukseltilmez.

özel yetkili savcılara verirler seni hocam:D

amma sallamış.. sen evraklarını tam tut.. sınıfta % 50 üstünde ise başarı.. versin mahkemeye..:D yazılı notlarını yükeseltme üst kurulu kararı veriri artık:D

aakcakaza' Alıntı:
valla ben istemedikçe kimse verdiğim notu değiştiremez,

hee benden kaynaklanan bir hata varsa amenna, ama yok notlar dusuk yok söyle yok böyle diyerek not yukseltilmez.

Hocam size komik gelebilir. Bir gün zayıf alan bir öğrenci not yükseltme için mahkemeye giderse (sizin yada bir arkadaşınız için) o zaman bu yazdıklarımı hatırlarsınız. O zaman verdiğiniz not değişiyor mu değişmiyor mu görüşürüz:)

Arkadaşlar sap ile samanı karıştırmamalısınız. Yazılanlara baktığımda sınıfın genel durumundan bahsediyorsunuz. %50 başarı falan. Mahkeme olayı kişi bazındadır. Anladığım kadarıyla mesaj yazan arkadaşların bu mahkeme olayı ile ilgili bir yaşanmışlığı yok. Örnek veriyorum; Sınıfta herkes 90-100 almış ancak bir kişi zayıf almış olabilir. Bu öğrenci notuna itiraz edip okula dilekçe verebilir. İstediği cevabı alamazsa da mahkemeye gider.

Bir önceki mesajımda yazdıklarım tecrübeyle sabittir. İşkembeden sallanmış şeyler değildir. Yukarıda yazdıklarınız da doğrudur. Ancak okul idaresi veya müfettiş gelirse dedikleriniz geçerli olabilir. Zayıf alan öğrenci not yükseltme için mahkemeye başvurursa benim yazdıklarım geçerli olacaktır. Saygılar...

Arkadaşlar bence durumu hafife almayın, sınıfının notları düşük olan bir öğretmeni bildiğim kadarıyla federaller(FBI) takip ediyor. Olur da federallerden yakanızı kurtarsanız bile Merkezi Haber Alma Teşkilatı(CIA) kesinlikle peşinizi bırakmaz :D

Yahu sizler ne komik adamsınız ya!!! Bir öğretmen arkadaşımız bir derdini paylaşmış, bizim başımıza gelen O'nun da başına gelmesin diye bildiğim bir iki şeyi paylaştım. Ne kadar meraklısınız hemen geyiğe sarmaya!! Sorunlar böyle geyik muhabbetine girince bazen karşımdaki öğretmen mi yoksa öğretmenlerini takip eden öğrencileri mi diye düşünmüyor değilim?? Bir de durumu ciddiye alıp cevap veriyorum ya sanırım sıkıntı ben de. İyi niyetli olmamak lazım...

erkantuzcu' Alıntı:
Yahu sizler ne komik adamsınız ya!!! Bir öğretmen arkadaşımız bir derdini paylaşmış, bizim başımıza gelen O'nun da başına gelmesin diye bildiğim bir iki şeyi paylaştım. Ne kadar meraklısınız hemen geyiğe sarmaya!! Sorunlar böyle geyik muhabbetine girince bazen karşımdaki öğretmen mi yoksa öğretmenlerini takip eden öğrencileri mi diye düşünmüyor değilim?? Bir de durumu ciddiye alıp cevap veriyorum ya sanırım sıkıntı ben de. İyi niyetli olmamak lazım...
Hocam arkadaş zaten her şeyim tam diyor, zayıf alan bir iki öğrencim diyor, resmiyette herşey olması gerektiği gibi, boş kağıda da puan verecek hali yok ya... Bence de müdürü hiç kaale alma hocam ne demek mahkemeyle uğraşırsın, daha yaşın genç, üstü kapalı tehdit resmen, isteyen versin mahkemeye, böyle saçmalık olmaz.. Müdürlük sınavında öğretmenlere yüksek not vermesi için baskı yapılacak diye bir dipnot mu düşüyorlar acaba, bütün müdürler mi aynı olur yaa :verymad:

müdür müdür olsa bunları bana değil benim çocuğum düşük almış diye gelen veliye söylerdi öğretmenini korur laf söyletmezdi ama nerde öle müdürler kendi gölgesinden korkan müdürlerden idarecilerden bıktım usandım artık bana dokunmayan ylan bin yaşasın mantığındaki insanlar yazıklar olsun böylelerine...

Müdürden beklenen hareket geldi
"Hocam sınavları tekrarla, ben öğrencilerimin böle düşük notlarının olmasını istemem"
buyrun bakalım şimdi napcaz?

arkadaşlar buraya sınıflarınn ortalamalarını yazıcam bana ona göre hak verin veya vermeyin yakında yazıcam ortalamaları. Bisw vwli gwldi oğlu 45 almış çok çalışmış çocuk ama sınavı anlayamamış bi matematiği bide bilg düşükmüş. bende sınıfta 96 alan var dedim onla sizin çocuğunuz arasındaki fark ne dedim. aynı sınıfta ders görüyolar aynı yazıları yazıyolar dedimm hocamm sınavı tekrarlayalım demekten başka bildikleri bişey yok çocuklar zahmet edip 1 saat ders çalışmıyolar ben sınav hazırlamak için 1 hafta uğraşıyorum her sınıfa ayrı hazırlayım diye...bunun okuması var, e okulu var analizi var ahh ulann ahh

gezegen10' Alıntı:
Hocam sınıflarda 1 alan ya bir ya iki öğrenci var sınav analiz formlarını doldurdum sınıf ortalamaları 70-80 aralılığında daha ne olsun arkadaşında dediği gibi beden müzik dersi gibi görüyolar dersi kimseden korkum yok mahkeme de açsalar ne yaparlarsa yapsınlar benim her şeyim açık net ortada dökümanlarım anlattıklarım

sınav analiz formu nedir paylaşır mısınız burada, ben de kullanmak istiyorum da :)

"Öğretmen olcak zamanda öğrenci
Öğrenci(veli) olcak zamanda öğretmen olmuşuz"

yapcak bir şey yok..

hocam benzer sıkıntı bende de vardı önce bende çok kızdım köpürdüm sonra salim kafayla tarafsız bir düşündüm çocukları sorguladım falan sonunda her anlattığımı deftere yazdırmadığım için çocukların bazılarının düşük aldığını tespit ettim not çıkardım örnek sorular çıkardım dağıttım hemen çocuklara yarın sınavı yeniliycem, böyle bir durum olabilirmi sizde de acaba.

megi21' Alıntı:
"Öğretmen olcak zamanda öğrenci
Öğrenci(veli) olcak zamanda öğretmen olmuşuz"

yapcak bir şey yok..

evet aynen öyle hocam,
öğretmenlerin kral olduğu dönemlerde öğrenci,
öğrencilerin kral olduğu dönemlerde de öğretmeniz :(

Geri