bütün öğrencilere aynı performans konusu verilir mi?

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
performans görevi konuları seçenekler halinde mi sunulmalı öğrencilere yoksa herkese aynı konu verilebilir mi? bugün okulda bi arkadaş seçenekler halinde sunulmalı öğrenci istediğini seçmeli tarzında birşeyler söyledi de kafam karıştı..bilgisi olan var mı?

bireysel ya da grup olmasından bahsetmiyorum yani çocuğa şunu yap demek var ya da şunlar arasından seçip istediğini yap demek var.. onu sormuştum :))

Hocam performans görevini ev ödevi şeklinde mi yoksa okulda mı yaptırıyosunuz. Okulda yaptırayım desem dersten zaman kalmıyo. Evde her öğrencinin bilgisayarı yok. Sizler nasıl yaptırıyosunuz? Yardımcı olursanız sevinirim :)

okulda yaptır, dersleri biraz hızlı geçersin önemsiz veya ezber konuları, konu da seçime bırakırsan öğrenci daha motive olur ve daha bir istekli yapar ama sana kalmış

ben aynı konu vermiyorum potansiyel kopyacı hepsi, birisi neyaparsa aynısını yapıp getirir sinirimi bozar o nedenle her öğrenciye farklı konu veriyorum ki birbirlerini sen ne yaptın diye sıkıştırmasınlar :)

mavisi' Alıntı:
ben aynı konu vermiyorum potansiyel kopyacı hepsi, birisi neyaparsa aynısını yapıp getirir sinirimi bozar o nedenle her öğrenciye farklı konu veriyorum ki birbirlerini sen ne yaptın diye sıkıştırmasınlar :)
:++:

Bişeyler öğrensinler de kopya çekmelerine razıyım ben. Sınavlar hariç tabi. Ama okulda bir görev verdiğimde yardımlaşmaları etkili oluyor.

valla ben çok kararsızım yarın veriyim artık şu ödevleri diyordum ama ne vereceğimi de bimiyorum, öff ya not filan yokken daha rahattı kafam eve iş getirmezdim, şimdi çalışma kağıdı hazırla, yazılı hazırla, ödev hazırla stres oluyorum yahu eheh :D

bilişimci_ts' Alıntı:
Hocam performans görevini ev ödevi şeklinde mi yoksa okulda mı yaptırıyosunuz. Okulda yaptırayım desem dersten zaman kalmıyo. Evde her öğrencinin bilgisayarı yok. Sizler nasıl yaptırıyosunuz? Yardımcı olursanız sevinirim :)

evlerinde yaptırtıyorum ...kartonda hazırlıyorlar resimli vs... sınıfın duvarları doldu ödevlerle :)

eve ödev verince sınıfın yarısı getirmiyo. okulda yaptırırsam en azından zorla da olsa bişeyler yaparlar diye düşünüyorum ama hala kararsızım. :-1:

bilişimci_ts' Alıntı:
eve ödev verince sınıfın yarısı getirmiyo. okulda yaptırırsam en azından zorla da olsa bişeyler yaparlar diye düşünüyorum ama hala kararsızım. :-1:
Eve verilen performans ödevleri mazeretsiz olarak getirilmez ise öğrenciye not veremezsiniz.
Sınavlara katılmayanlar
MADDE 48- (1) Sınavlara katılmayan, performans çalışmasını yerine getirmeyen veya projesini zamanında teslim etmeyen öğrenci, özrünü özrün başlangıcından itibaren 5 iş günü içinde bildirmek ve özrün bitimini izleyen 5 iş günü içinde de belgelendirerek okul yönetimine vermek zorundadır. Ancak kaza, ölüm, doğal afet, yangın, uzun süreli tedavi gerektiren hastalık, gözaltına alınma ve tutuklanma gibi olağan dışı hâllerde bu süre okul yönetimince uzatılabilir.
(2) Özrü okul yönetimince kabul edilen öğrencinin durumu ders öğretmenine yazılı olarak bildirilir. Bu öğrenci, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda ve önceden duyurularak bir defaya mahsus mazeret sınavına alınır, performans çalışması veya projesi kabul edilir. Bu sınav, sınıfta diğer öğrencilerle ders işlenirken yapılabileceği gibi ders dışında da yapılabilir.
(3) Özürleri nedeniyle yılsonu beceri sınavına katılamayanlara; özrün sınav günü mesai saatinin bitimine kadar kurum müdürlüğüne bildirilmesi ve en geç beş iş günü içinde belgelendirilmesi kaydıyla kurum müdürlüğünce öğretmenler tatile girmeden önce uygun görülecek bir tarihte, özrün süresi öğretmenlerin tatile girdiği tarihten sonraya rastlayan öğrenciler ise yeni ders yılının başlamasından önce sınava alınırlar.
(4) Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan veya projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dâhil edilir.

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Bugün bi tane hocaya sormuştum sınava gelmeyen öğrenciye ne yapıyorsunuz diye. Öğrenciyi daha sonra sınav yaptığını, hiç uğraşmak istemediğini söyledi.

herşey usulüne uygun olsun, ben hazırladım 2 farklı konu donanım ve klavye tuşları 3 ders saatinde sıınıfta yaptırıcam..paint ve word kullandırıcam..paintte resmi oluşturucak ok işaretleriyle isimlerini yazıcak vs sonra worde yapıştırıp anlatıcak resmin altında donanım birimlerini ya da klavye tuşlarını..aman yaa aklıma başka bişey de gelmiyo bizim kadar uğraşan yoktur..çalışma kağıdı ayrı dert, yazılısı ayrı dert, ödevi ayrı dert valla sıkıldım artık !!!!

Ben derste yaptırmayı istiyorum. bakalım bu hafta yaptıracağım. konuları dağııttım. grupları oluşturduk. Word de yaptırıp kaydetmelerini isteyeceğim ? sıkıntı olmaz galiba . :shock: Köy okulu imkanlar kısıtlı. Bu arada word ü kullanmayıda öğrenmiş olurlar. :+1:

Geri