Büyük okullarda çalışanlara bir soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyolcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eyolcu

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaslar 4 4 4 sisteminde malesef okulum ilkokul olduğu için tayin istemek zorundayım. Büyük okul yazmayı düşünüyorum fakat biraz tereddütlerim var iş yoğunluğu, diğer öğretmenlerin nazları gibi malum köle gibi görülüyoruz... Bilen arkadaslar + ve - lerini yazarsa sevinirim.

+'ları

Çevrede, büyük okulda öğretmen olunca daha kaliteli öğretmen olduğunu sanan grup tarafından itibarin artacak.(!)
Çevren genişleyecek, veli profili değişeceğinden çarşıda yürürken selam vereceğin kişi sayısı 5 katına falan çıkacak.

-'leri
Sınıflar büyük ihtimal kalabalık olacak.
Öğretmen sayısı fazla olacağından gruplaşma, dedikodu, birbirini çekememe maksimum seviyede olacak.
İster Btr ol ister olma işin daha fazla olacak. Projeksiyon, bilgisayar sayısı eski okuluna göre katlanacağından iş yükün çoğalacak.

5 yıldır 4300 öğrecili 120 öğretmenli bir okulda tek bilgisayar öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Çok sevilirsin herkes seni tanır, iş yükün çok fazla olur. arada her zamnki gibi gereksiz konuşanlar olur canını sıkar. Sınıflar kalabalık olur dersini yapamazsın o yüzden bir tat almazsın derslerinden. Tek iyi yönü olarak çok fazla arkadaşın olur bunu diyebilirim. Ben şuan düşündüğümde gereksiz yere yıllarca yıpranmışım diyorum. Bence hiç gerek yok büyük okulda çalışmaya eğer idaren iyi olursa bir nebze dayanırsın eğer idarede bir iki tane kıl müdür yardımcısı varsa çekilmez hiç bulaşma hocam :)

Okullar bence küçük olmalı. 2000-3000 öğrencisi olan yer okul mu olur, her şeyi sıkıntı. Küçük okulda çalışmak ise daha iyi bence.

en büyük korkum zaten kafamın ütülenmesi ki hep var bu, nereye gitsem hep bilgisayar dertleri dinleme olayım var ve malesef artık istemiyoruym. Ortaokullarda küçük yer kalmadı kanımca, olsa bile norm olmuyor...

ben çok ilgilenmem öğretmenlerin öğrencilerin kişisel sorunlarıyla çünkü vakit kalmıyor... ama ona rağmen günlük 10 a yakın kişinin sorusuna muhattap olduğum olur... büyük okulu hiç tavsiye etmem... bilgisayarcının zaten itibarı yok, büyük okulda bir de iş üstüne iş bitmiyor... ben büyük okuldayım ve il içinde tayin isteyeceğim.

Ek olarak ders yükü artacağı için eğer BTR düşünüyorsanız 15 saat civarı ders yükü olan bir okul daha mantıklı.

Zaten çoğu okulda bt ya yok ya da atıl durumda.. Ders kaldırıp o kadar malzeme çöpe gitti simdi ders koyuyorlar ve bt desteği yok...

Hocam şöyle düşünün..mesela Tüm öğrencilerinin fotoğrafları e-okula yükleneceğinde 3bin öğrencinin fotoğrafıyla tek tek ilgilenmeniz gerekecek.Tüm öğretmenlere bir duyuru yapmak istediğinizde 100 öğretmene birden ulaşmanız gerekecek.Okulda bir o kadar bilgisayar ve projeksiyon olacak.İş yükünüz çok katlanacak ama ilerde ne olacağımız belli değil,zorunlu ders ilerleyen senelerde nasıl olur bilemeyiz.Öyle bir durumda ders sıkıntınız vs. olmaz..

BTR olmazsanız yaptığınız işler için teşekkür ederler, İşim değil deyip çıkıp gidersiniz.
BTR olursanız nasılsa görevi deyip kabloyu bile fişe takmazlar. işiniz bitse bile okulda ekstradan kalabilirsiniz.
Kısaca bu, çok uzun maddeler yazılabilir. Bence kimse artık bTR olmaz. mesela benim bu sene 24 saat dersim olacak en az, zaten geçen sene de istememiştim bu sene hiç istemem, BTR olmadan biraz para olarak sıkıntı çektim ama huzurluydum,
Not ve Düzeltme : Büyük okullarda BTR olursam çok yorulurum ve hiç kimse mutlu olmaz, anladığım kadarıyla iş'de bitmez, anlamında yazdım.

küçük okulda çalıştım;
- samimi ortam dolayısıyla samimiyetten dolayı kimseyi reddedemiyorsun herşeye tamam diyorsun
- bütün belirli gün ve haftalarda tüm komisyonların doğal üyesisin
- okul küçük, dolayısıyla bütçesi küçük teknik servis çağırmak yerine herşeyi senden beklerler
- ilerde norm sıkıntısı yaşama şansın yüksek
.............
............

şu an büyük okulda çalışıyorum
- okulun çalıştığı muhakkak bi teknik servis var zaten, dolayısıyla bi işi halletmek için kendimi çok kasmıyorum
- herkese gerekli tavrı koydum, işi olduğu için konuşanlarla samimiyetten konuşanlar birbirinden kolayca ayrılıyor.
- müdürü 1 hafta görmediğim günler oluyor
- belirli gün ve haftaları kutlayacaklar sene başından belli oluyor
- dersler seçmeliyken bile 16 saat dersim vardı hiçbir zaman norm sıkıntısı yaşamadım

tercih senin erdem :) ama önemli olan ilk başta senin angaryalara karşı ortaya koyacağın tavır :) gerekli tavrı koymazsan her zaman her yerde sıkıntı...

soouuk' Alıntı:
Hocam şöyle düşünün..mesela Tüm öğrencilerinin fotoğrafları e-okula yükleneceğinde 3bin öğrencinin fotoğrafıyla tek tek ilgilenmeniz gerekecek.Tüm öğretmenlere bir duyuru yapmak istediğinizde 100 öğretmene birden ulaşmanız gerekecek.Okulda bir o kadar bilgisayar ve projeksiyon olacak.İş yükünüz çok katlanacak ama ilerde ne olacağımız belli değil,zorunlu ders ilerleyen senelerde nasıl olur bilemeyiz.Öyle bir durumda ders sıkıntınız vs. olmaz..
o kadarda değil çok bilgisayar projeksiyon olacağı doğruda.. büyük okuldaki e-okula foto yükleme işinide heralde yüklemezler öğretmene adı üstünde öğretmensin en kötü nasıl yüklendiğini öğretirsin onlar yapsın. bu düşüncelerde arınmamız gerekiyor. bende küçük okul olsa iyi olur derim ama büyük yerinde imkanı fazla oluyor para durumu flan istediklerini alırlar tercih meselesi ama nereye tayin isteyeceğinden çok kimlerin yanına gideceğin yani idare çok önemli

Kesinlikle küçük okul derim. Yaklaşık 2000 öğrencili bir okuldan 450 öğrencisi olan bir okula atanınca o kadar rahatladım ki Allah dedim yani... Sınıflar 20 - 30 arası(önceki okulumda 45 - 55 arasıydı) ve haliyle sınıfta sessizlik var. Dersin tadına varıyorsun. İş yükün hafifliyor. Kendine de zaman ayırabiliyorsun. Rahatlıyor insan... Önemli olan idare düzgün olsun.

Şu an çalıştığım ortaokulda 28 normal sınıf,4 anasınıf, 4 özel eğitim sınıfı var. Bundan önceki okulumda işe sadece 8 şube vardı :) Ben her iki okuldada ufak tefek sıkıntılar dışında çok rahattım . Büyük okulda çalışırken kesinlikle hayır demeyi bilmek gerekiyor. Ben angarya olan her işe yapmam derim. Birde kendi özel odanızın olması şart büyük okulda! Benim var ve psikolojik olarak çok rahatlatıcı birşey bu.

Ben de küçük okul diyorum.
Şunları da göz önünde bulundurursunuz sanırım, idare çok önemli aynı zamanda sınıf mevcutları ve BT sınıfının durumu. BT sınıfı dışında sınıflarda da projeksiyon pc varsa çok iş oluyor. Okul büyükse zümreniz de olabilir. Zümre ile çalışmak ister misiniz bilemem. Biriniz Btr olur belki diğeri derse girer. Puanınız düşük olursa bir gün norm fazlası olma ihtimaliniz de yüksek...

Okul 1000 kişilik 50 öğretmen.. Sınıflar 30-35 arası.. Cok karışık kafam

Büyük okulda çalışıyorum 4 müdür yardımcısı var, 2 memur, teknik isleri yaptırmak için 3-4 personel. Bir iş bana kadar geldiyse benden başka yapabilecek kimse yok demektir zaten.

hem küçük okulda hemde büyük okulda çalışmış biri olarak, hocama kesinlikle katılıyorum, büyük okul her zaman daha avantajlıdır. :+1:

windogs_ikspi' Alıntı:
küçük okulda çalıştım;
- samimi ortam dolayısıyla samimiyetten dolayı kimseyi reddedemiyorsun herşeye tamam diyorsun
- bütün belirli gün ve haftalarda tüm komisyonların doğal üyesisin
- okul küçük, dolayısıyla bütçesi küçük teknik servis çağırmak yerine herşeyi senden beklerler
- ilerde norm sıkıntısı yaşama şansın yüksek
.............
............

şu an büyük okulda çalışıyorum
- okulun çalıştığı muhakkak bi teknik servis var zaten, dolayısıyla bi işi halletmek için kendimi çok kasmıyorum
- herkese gerekli tavrı koydum, işi olduğu için konuşanlarla samimiyetten konuşanlar birbirinden kolayca ayrılıyor.
- müdürü 1 hafta görmediğim günler oluyor
- belirli gün ve haftaları kutlayacaklar sene başından belli oluyor
- dersler seçmeliyken bile 16 saat dersim vardı hiçbir zaman norm sıkıntısı yaşamadım

tercih senin erdem :) ama önemli olan ilk başta senin angaryalara karşı ortaya koyacağın tavır :) gerekli tavrı koymazsan her zaman her yerde sıkıntı...

Geri