Büyük sitelerin ilk halleri...

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
422487_352001368177283_241739212536833_1119668_1619822735_n.jpg

sitemden sildiğim bir konuyu nasıl bulurum diye ararken bu siteye rastladım web.archive.org adamlar resmen internetin yedeğini alıyorlar

ben hiç hatırlayamadım demek ki meşhur olmadan kullanmıyormuşum veya hafızamda yer etmemişler. :oops:

Bundan 7 sene önce yeterli bir parası olmayan ve California’da bir ofis kiralayan Facebook sitesinin duvarlarını Grafiti efektleri ile süsleyen David CAHOE isimli sanatçıya yapılan teklif bugün hayatının komple değişmesine sebep oldu.

Zuckenberg tarafından o dönem CAHOE’ye yapılan teklifte işin sonucu olarak ya birkaç bin dolar alması ya da Facebook üzerinden %0.2 lik bir hisse verilmesi önerildi.

Yaptığı işin değeri olarak görmediği bin yada iki bin doları almak istemeyen David o dönem henüz yolun başında olan Facebook firmasından %0.2 lik bir hisse almayı kabul etti.

Ve üzerinden 7 sene geçtikten sonra firma büyüdü ve bir dünya devi oldu. Birkaç ay içerisinde de Halka Arzı başlayacak.

İşte bu noktada David’in hayatını değiştiren nokta. Firmanın %0.2 lik kısmı Halka Arz sonrasında 200 Milyon Dolarlık bir servet anlamına geliyor.

Kısacası David CAHOE bir duvara yaptığı Grafiti ile bir anda Amerika’nın Zenginleri Listesine girmeyi başarmış gibi görünüyor...

ilk haller denince paylaşayım dedim :D

Geri