Gerçekten güncel bir konuya değinilmiş. Dersim seçilmediği için norm fazlası oldum. Okulun bilişim normunu kapatmışlar. Bilişim sınıfımız bile var üstelik. Haber kesinlikle gerçeği yansıtıyor. 5 ve 6'larda zorunlu olması benim hiçbir işime yaramadı. Büyükşehir olunca okulumuz bölgeye bağlandı ve ders hiçbir okulda seçilmediğinden bölge normundan düştüm. Üstelik bulunduğum ilçede tercih edebileceğim okul bile yok. Zorunlu hizmete gittiğim halde şu an beni gönderecekleri yerler yine zorunlu hizmet yerleri olacak. Bu beni üzüyor arkadaşlar. Umarım müdahele edilir. Şahsen üniversitede yan dal almadığım için şu an çok pişmanım. Düşük puanlarla fen bilgisi okuyan arkadaşların sırtı yere gelmedi. Bense gittiğim her okulda bir şekilde norm fazlası oldum.
Seçmeli dersler normun her yıl değişmesine neden oluyor. Bu anlamda dava bile edilebilir. Düşünsenize bir yıl dersiniz seçilmiyor norm fazlası oluyorsunuz, ertesi yıl seçiliyor siz gittikten sonra norm açılabiliyor. Böyle saçma iş mi olur? Bunu sağlıklı bulmuyorum. Norm oyuncak oldu sonunda...