BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİNE ULUSLARARASI DESTEK

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ecmtal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ecmtal

Site Gezgini
Mesajlar
68
http://www.youtube.com/watch?v=QJyI0RG9IlY&feature

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri kendilerinin ve ülkelerinin geleceği için seslerini her yerde duyurmaya devam ediyorlar. Eğitimde Fatih Projesinin önemine de dikkat çekerek kamuoyunu sürekli sosyal medya, mailler, basın bildirileri ve imkânları dâhilinde bilgilendirici çalışmalar yapmaya çalışıyorlar. Çünkü bu sorun sadece onları değil ülkemizin geleceğini de ilgilendiriyor.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin seslerini duyurma çabasına bir destek de İstanbul da bulunan turistlerden geldi.


Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı hocamıza, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin hocamıza ve Talim Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Emin Karip hocamıza çağrımızdır:

• Okullarımız da Teknolojinin gerçekten etkin bir şekilde kullanılabilmesi için başka branşlara verilen 100 saatlik BTR kursları kapatılmalı, bu işin ehli olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri için BTR normu açılmadır.

• Türkiye’nin Bilişim Teknolojileri geleceği içinse; Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi her kademede zorunlu olmalıdır. Ancak bu şekilde küçük yaştan çocuklarımız programlama ile tanışıp yazılım ve teknolojiyi yalnızca tüketen bir nesil değil; üreten bir nesil de yetiştirilmiş olunur.

''Gelecek Bilişimle Gelecek"
 
hocam şu anki BTR Öğretmenliği diğer branş öğretmenlerine değil, 100 saatlik kurslar kapatılıp hepsi bilişim öğretmenlerine verilse bile ilk atama kontenjanına hiç etkisi yok. Çünkü BTR öğretmenliği 6 aylığına geçici olarak görevlendirmeyle yapılıyor, isteyen bt öğretmenleri yapıyor, bir norm değil yani, zaten ders sayısı şartı da aranmıyor, o yüzden okulda bilişim öğretmeni kadrosu oluşturmuyor, bilişim öğretmeni normu oluşturmuyor, YEĞİTEK yetkilileri her okulda BTR normu olması için başvurmuş ama MALİYE reddetmiş.

İşin özü: ilk atama kontenjanının artması için:
1. Ya bt dersinin her kademede zorunlu olması lazım(çünkü okula bt öğretmenliği normunu ders sayısı getiriyor, btr görevlendirmesi değil)
2.Ya da BTR öğretmenliğinin görevlendirmeyle değil, Psikolojik Rehber Öğretmenleri gibi belirli sayıda öğrencisi, sınıfı olan okullarda BTR kadrosunun, normunun oluşturulması ile yapılması lazım.

Yoksa diğer branş öğretmenleri 100 saatlik kurs alıp BTR öğretmenliği ile görevlendirilmiş, bunun ilk atama kontenjanına hiç zararı, etkisi yok, çünkü bu bir görevlendirmedir, ders sayısına bakmadan geçici olarak 6 aylığına yapılan bir iştir, bir norm veya kadro değildir. Bir okulda BT Öğretmeni için norm veya kadro;

-ortaokullarda:
*Köy okulu ise en az 6 saat bt dersi var ise 1 adet BT öğretmeni normu verilir
*İlçe ya da il merkezinde ise 15 saate bir norm verilir, 42 saate 2 norm, 42 den sonra eğitim bölgesi okulları dikkate alınarak üzerine her 21 saate 1 adet BT Öğretmeni normu verilir. Ama 42 den sonra +15 saat olmuşsayani 57 saat olmuşsa ve bu 15 saat ders tek okuldaysa o okula da norm verilir.

Yoksa örneğin bizim okulda her yıl Eylül ve Ocak ayında 6 aylık görevlendirmeyle BTR öğretmeni görevlendirildi diyelim, bu bir fizik öğretmeni de olabiliyor veya matematik öğretmeni de, bu bir bt öğretmeni kontenjanını, bt dersi sayısını veya normunu etkilemiyor. Ha nolur BTR öğretmenliği okulda bir kadro olur(Psikolojik Rehber öğretmenliği gibi) o zaman ilk atama kontenjanına yansıtılır.

1. Okuldaki ders sayımızın arttırılmasından sorumlu MEB birimi: TTKB
2. BTR öğretmeniğini kadroya, norma dönüştürebilecek MEB birimi: YEĞİTEK aracılığı ile Maliye Bakanlığı izni ile (YEĞİTEK her okula derse kabul etmez tabi 16 dersliği olan 400 öğrencisi olan gibi sınırlama getilirilirse maliye kabul edebilir)

Ha bu arada 6. 7. ve 8. sınıflarda 2006'ya kadar zorunlu olan BT dersimiz bu yıldan sonra kademeli olarak azaltılıp diğer derslere özellikle İngilizce'ye kaydırılmıştır, çünkü TTKB BT dersini azalttığı yıllarda İngilizce dersini arttırdı hep, yani bizim dersimiz İngilizce için kurban seçildi diye düşünüyorum, İngilizce 4., 5., 6., 7.,8., 9., 10, 11., 12. sınıflarda zorunlu şu anda çok da yeterli aslında. Bunun etkisini ilk atamalarda ve iller arası yer değiştirmelerde görüyoruz,

İlk atamalarda İngilizce öğretmeni kontenjanı fazla oluyor, iller arası ve il içi atamalarda da istedikleri okula çok rahat gidebiliyorlar, çünkü 4. sınıftan 12. sınıfa kadar her yer ingilizce dersi kaynıyor, ama bizim bt dersi sadece 5 ve 6. sınıflarda o da 2'şer saat . Bu ders sayısı bırakın ilk atamayı mevcut BT öğretmenleri için bile yetersiz çünkü şu anda ders sayısının azlığından bir çok BT öğretmeni norm fazlası, bazıları ders saatini doldurmak için 2,3 okula gidiyor. Çünkü zamanında 3 kademede (6,7 ve 8. sınıflarda) zorunlu iken ona göre alım oldu, ama şu an dersimiz 2 kademede(5,6. sınıf) zorunlu, bu yüzden bir çok BT öğretmeni norm fazlası oldu. Bir kademede daha örneğin 7. sınıflarda tekrar zorunlu olması durumunda ilk atama kontenjanına etkisi olacaktır ve bir çok mevcut bt öğretmeni de norm fazlası olmaktan kurtulacaktır.
 
Mükemmel, konuyla alakalı olmayan mesaj rapor edilemedi çünkü zaten bildirim yapılmış
 
Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Çocuklarımızı bilişimin bilinçsiz kollarına bırakmayalım.
Teşekkürler...
 
Geleceğimiz söz konusu arkadaşlar, bırakın yeni normları mevcutlarımız bile norm fazlasıyız.
Bu işin çözümü okullara BTR normu verilmesi değil (zaten her yıl 6 aylık periyotlarla btr görevlendirmesi yapılıyor, isteyen btr olmaya devam etsin), dersin öneminin anlaşılarak derslerin zorunlu olmasından geçiyor. Burada bizlere çok ciddi iş düşüyor stracth ve bunun gibi programlar çok büyük bir fırsat bu sayede ciddi anlamda farkındalık oluşturup sesimizi duyurabiliriz. Çağımız bilişim çağı, yazılım ve kodlama çağı...
 
Geri
Üst