BİLİŞİM TEK. FORMATÖR ÖĞRETMENİ OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Kodla Büyü

ilk olarak TEMEL BİL. EĞİTİMİ KURSU (75 SAAT)

FORMATÖRLÜK KURSU(180 SAAT)

BU BELGELERİ ALDIKTAN SONRA YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

bir eline tornavida al bir eline fotoğraf makinası aynı anda kullanabiliyorsan formatörsün.

İlden ile uygulama değişmekle birlikte sene başına görevlendirme yazısı çıkar. Başvuru tarihlerinde dilekçenizi, başvuru formunu doldurup kurumunuza, ilçe veya il meme(yazıda nasıl belirtilmişse) verirsiniz. Alanınızda ihtiyaç yoksa görevlendirmeniz yapılır.

bilişim teknolojileri branşı dışındakilerden formatör görevlendirmesine kesinlikle karşıyım. Genellikle diğer branşlardan yatış diye geçiyorlar.

Okulunuzda bilişim teknolojileri öğretmeninin olmaması 1. şart. O isterse o olur.

adeministrator' Alıntı:
bilişim teknolojileri branşı dışındakilerden formatör görevlendirmesine kesinlikle karşıyım. Genellikle diğer branşlardan yatış diye geçiyorlar.

Okulunuzda bilişim teknolojileri öğretmeninin olmaması 1. şart. O isterse o olur.

:alkis:

adeministrator' Alıntı:

:alkis:

Ve bunu yapanların birçoğu da sınıf öğretmenleri ne yazık ki.

Ve bunu yapanların birçoğu da sınıf öğretmenleri ne yazık ki.

değerli meslektaşlarım birçoğunuzun norm fazlası olmasına gerçekten çok üzülüyorum ama şu branş dışındakilerin formatör olmaması gerekir açıklamalarına anlam veremiyorum. sonuçta bu bir görevlendirme ve bilişim öğretmenlerine bu görevlendirmelerde öncelik tanınıyor.

gercekogretmen1' Alıntı:

ilk olarak TEMEL BİL. EĞİTİMİ KURSU (75 SAAT)

FORMATÖRLÜK KURSU(180 SAAT)

BU BELGELERİ ALDIKTAN SONRA YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

yapılması gereken BÖTE mezunu olmak.. ben başkada şart şurt bilmem kardeşim... formatörlük belgesiymiş, yok temel eğitimmiş... bu kadar belge ile oluyorsa bu işler biz niye okuduk bu bölümü...

adeministrator' Alıntı:

Halâ hazmedemiyosunuz hakkıyla göerevini yerine getrip canını dişine takıp çalışanlarda var birkaç kişi için bu ne biçim yargısız infaz .branşı bilgisayar olup yatanlar yok mu

Çağrı1' Alıntı:
adeministrator' Alıntı:

Halâ hazmedemiyosunuz hakkıyla göerevini yerine getrip canını dişine takıp çalışanlarda var birkaç kişi için bu ne biçim yargısız infaz .branşı bilgisayar olup yatanlar yok mu

Neden kendi mesleğinizi yapmıyorsunuz?Yada yapamayıp bizim işler kolaymış gibi mi geliyor size . Evet size kolay geliyor çünkü siz bilgisayar öğret değilsiniz elinizden geleni yapın yeter diyiyorlar ondan değil mi?

versace' Alıntı:
Çağrı1' Alıntı:
adeministrator' Alıntı:

Neden kendi mesleğinizi yapmıyorsunuz?Yada yapamayıp bizim işler kolaymış gibi mi geliyor size . Evet size kolay geliyor çünkü siz bilgisayar öğret değilsiniz elinizden geleni yapın yeter diyiyorlar ondan değil mi?

+1
Çağrı1' Alıntı:

1. Her kurumda ve branşta çürük elmalar vardır ve tüm camiaya mal edilemez.
2. Sizin formatör olup olmamanız beni zerre kadar ilgilendirmiyor. 4 yıl bu iş için emek vermiş, anaları, babaları, kardeşleri vb kendisine bel bağlamış insanlar varken 180 saatlik bir kurs ile eşit olamayacağınız aşikardır. Üstelik bu kursu size BİZ verirken.
3. İnsanlar gerek öğrenimleri gerekse çalışma hayatları içinde yer değiştirebilmeliler. Bu konuda gerekli çalışma ve gayreti gösteren arkadaşları canı gönülden destekliyor elimden geleni yapıyorum.
4. Ancak niyetiniz derse girmemek, formatörlüğü yatış olarak görmeniz ise o zaman gidin idareci olun çünkü çoğu öyle yapıyor. Adamın derse giresi gelmiyor, ders saati geldiğinde kaçacak delik arıyor. Ama öğretmene trip atıyor. Bu konumda olan ve böyle düşünenler için en iyisi idarecilik diye düşünüyorum. Üstelik o zaman formatöre kendi işlerinizi de iteleyebilirsiniz. Ve bu kategorideki arkadaşlar yüzünden şu an formatörlük ayaklar altında.
5. İşi bilen idareciler zaten bilişim teknolojileri öğretmeni dışında formatörle çalışmak istemiyor. Bunu da açık seçik dile getiriyor. Herşeyin farkındalar. Ancak angarya işleri yaptırmak için diğer branşlardan formatör görevlendirmesi yoluna gidebiliyor bunu zaten bir üstte belirttim çünkü bilişim teknolojileri öğretmenleri bu konuda resti çekiyor.

bu yazdıklarım bu forumda yazan kimseye atfen yazılmadı. Bunlar genel düşüncelerim. Ancak şu da bir gerçek formatörlük özlük haklarını oluşturabilmek için ortak hareket etmeliyiz.

Biz Formatör olmak istemiyoruz, biz öğretmeniz diye kendimizi paralıyoruz, bazı diğer branşlar da öğretmenlik yapmamak için kendini paralıyor. Çok ilginç valla...İşte bu yüzden formatörlük isteğe bağlı olmalı.

Arkadaşlar ayrı bir başlık açmak istemedim o yüzden burda soruyorum. ayıptır sorması ne kadar ek ders alıyorsunuz? ek derste kademe farkı vs... olmaz ama ben başka bir formatörden az almışım mesela bu ay

sema_yoruk' Alıntı:
Arkadaşlar ayrı bir başlık açmak istemedim o yüzden burda soruyorum. ayıptır sorması ne kadar ek ders alıyorsunuz? ek derste kademe farkı vs... olmaz ama ben başka bir formatörden az almışım mesela bu ay
zaten bütün sorun bualdığımız ek ders ya bu sene yiboda çalışıyorumda çok şükür kimse ne kadar ek ders alıyorsun diye göz dikmiyor hatta senin ek dersin azmış diyorlar :) bir mutlu oluyorum hiç sormayın

Geri