Yazılanlar bizim için dönüm noktası olacaksa;
Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine 2 seçenek sunulmalı?
1- BT Rehber Öğretmeni
2- Öğretmen olarak kalmak isteyenlere uzun bir eğitim sürecinden sonra meslek lisesi yolu açılmalı, yada branş değişikliği hakkı verilmeli.
Ben böyle bir seçenek sunulursa öğretmen olarak kalma taraftarıyım. Neden mi?
Bu formatörlük sürecinde, ne diğer öğretmenler,öğrenciler, veliler tarafından gerçekten öğretmen olarak görüldüm. Nede memur kadar itibarım olup bir odam masam bile olmadı. Ya öğretmenler odasını kendime yurt bildim yada müdür yardımcısının işini yaptığım sürece odasında vakit geçirdim.
Halen şu mantığı anlamış değilim "Bilişim Teknolojileri dersinin kaldırılması"
Bilgisayarı öğrenci evde öğrenip geliyor diyelim.
Teknoloji tasarım dersinde bu öğrenciler ne öğreniyor.
Beden dersine giren çocuklardan kaç tanesi bu derslerde öğrendikleri ile sporcu oluyor.
Resim dersinde öğrendikleri ile ressam
Müzik dersinde öğrendikleri ile müzisyen oluyor.
Ben bu branş arkadaşlarımı eleştirmek için yazmadım tüm bunları .Ders saatlerinin azlığı ve ekders sıkıntısı tüm öğretmenlerin derdi. Bu çocuklar türkçe matematik fen sosyal ve ingilizce dersinin haricinde diğer derslerin seçmeli olması gerekir. Öğrenci ilgi duyduğu alanı kendisi seçebilmeli ve bu derslerin notu olmamalıdır. Örneğin türkçe 5 saat fen 4 saat matematik 4 sosyal 3 saat ingilizce de 3 saat olduğu düşünülürse 19 saat zorunlu 11 saati öğrencinin serbest etkinliklerle okuldan zevk alacağı seçmeli derslerle geçirilebilir. O zaman bu ülkede gerçekten eğitimin temelleri iyi atılmış olur. Bİz bilgisayarı sevmeyene bilgisayar, müzikten hoşlanmayan ille flüt çal, Futbol oynamaktan hoşlanmayana ille futbol oyna dememeliyiz. Böylece ortaöğrenimin öncesinde bu yetenekleri ile öne çıkan öğrencileri gerçek yönlendirme yapabiliriz. Böyle bir sistemde hem öğrenci hemde öğretmen mutlu olur düşüncesindeyim