BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ SORUNLARINI NETLEŞTİRELİM

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shopar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

shopar

Site Gezgini
Mesajlar
53
Herkese Merhaba çalıştay yaptık, bundan sonra yapmamız gereken bence orada konuştuğumuz sorunları ortak bir payda da toplamak ve bir metin halinde sorunlarımızı ortaya koyalım bunu yetkili kişilere ulaştıralım. Bu sebeple burada sorunlarımızı netleştirelim bence...
 
1- Formatörlük görevlendirme değil kadro olmalı. Adı da Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olmalı.
2- Çalışma saatleri 9-15 olmalı ve tatillerden yararlanılmalı.
3- Diğer okullara sadece hizmet içi ya da veli öğrenci eğitimleri için görevlendirme verilmeli. Öğretmen sadece kendi okulundaki teknik hizmetlerden sorumlu tutulmalı.
4- Bütün sözleşmeli öğretmenler de aynı görevlendirmelerden faydalanmalı.
5- Maaş karşılığı derse girme yükümlülüğü kadrolu ve sözleşmelilerde maks. 8-10 saat olmalı. (Madem dersi kaldırmakta bu kadar kararlılar)
6- Bilişim Teknolojileri Dersi 4 ve 5. sınıflarda en az 1 er saat yapılmalı (Temel Bilgisayar eğitimi ilköğretimde yeterlidir fikrine istinaden)
7- Okullardaki öğrenci sayısına göre norm belirlenmeli, mevcudu fazla olan okullarda birden fazla öğretmen olabilmeli.

Aklıma bir çırpıda bu kadar geldi. Tabi bu formatörlüğe evet diyen kesim için geçerli.
 
mfk' Alıntı:
Öğretmen sadece kendi okulundaki teknik hizmetlerden sorumlu tutulmalı.
Formatörlüğün hiçbir türlüsünü istememekle beraber bu madde biraz daha netleştirilmez ise yine okulda bulunduğumuz zamanın %90'ı tamircilikle geçer.

mfk' Alıntı:
6- Bilişim Teknolojileri Dersi 4 ve 5. sınıflarda en az 1 er saat yapılmalı (Temel Bilgisayar eğitimi ilköğretimde yeterlidir fikrine istinaden)
Haftada bir saat olacak derslerin öğrenciye faydalı olmayacağını düşünüyorum. 2 saat olmayacak ise hiç olmaması daha iyi olacaktır. Tabi şu anda verilecek 1 saatlik dersi beğenmeme lüksümüz de yok o da ayrı mesele. :?


mfk' Alıntı:
Tabi bu formatörlüğe evet diyen kesim için geçerli.
Siz de belirtmişsiniz zaten hocam ben formatörlük konusunda biraz farklı düşündüğüm için maddeleri çok benimseyemedim. Ama yine de yeni fikirler üretmek her zaman iyidir elinize sağlık.
 
İşte böyle net olarak ortaya birşeyler, istekler koyalım ki bunların arasından hatalı olabilecekleri, katılıp katılmadığımız maddeleri eleyip ortak bir çözüm metni çıkarmaya çalışalım. Benim de aklıma şuan daha farklı birşey gelmiyor ama arkadaşlar eklesinler lütfen...
 
Yazılanlar bizim için dönüm noktası olacaksa;
Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine 2 seçenek sunulmalı?
1- BT Rehber Öğretmeni
2- Öğretmen olarak kalmak isteyenlere uzun bir eğitim sürecinden sonra meslek lisesi yolu açılmalı, yada branş değişikliği hakkı verilmeli.

Ben böyle bir seçenek sunulursa öğretmen olarak kalma taraftarıyım. Neden mi?
Bu formatörlük sürecinde, ne diğer öğretmenler,öğrenciler, veliler tarafından gerçekten öğretmen olarak görüldüm. Nede memur kadar itibarım olup bir odam masam bile olmadı. Ya öğretmenler odasını kendime yurt bildim yada müdür yardımcısının işini yaptığım sürece odasında vakit geçirdim.

Halen şu mantığı anlamış değilim "Bilişim Teknolojileri dersinin kaldırılması"
Bilgisayarı öğrenci evde öğrenip geliyor diyelim.
Teknoloji tasarım dersinde bu öğrenciler ne öğreniyor.
Beden dersine giren çocuklardan kaç tanesi bu derslerde öğrendikleri ile sporcu oluyor.
Resim dersinde öğrendikleri ile ressam
Müzik dersinde öğrendikleri ile müzisyen oluyor.
Ben bu branş arkadaşlarımı eleştirmek için yazmadım tüm bunları .Ders saatlerinin azlığı ve ekders sıkıntısı tüm öğretmenlerin derdi. Bu çocuklar türkçe matematik fen sosyal ve ingilizce dersinin haricinde diğer derslerin seçmeli olması gerekir. Öğrenci ilgi duyduğu alanı kendisi seçebilmeli ve bu derslerin notu olmamalıdır. Örneğin türkçe 5 saat fen 4 saat matematik 4 sosyal 3 saat ingilizce de 3 saat olduğu düşünülürse 19 saat zorunlu 11 saati öğrencinin serbest etkinliklerle okuldan zevk alacağı seçmeli derslerle geçirilebilir. O zaman bu ülkede gerçekten eğitimin temelleri iyi atılmış olur. Bİz bilgisayarı sevmeyene bilgisayar, müzikten hoşlanmayan ille flüt çal, Futbol oynamaktan hoşlanmayana ille futbol oyna dememeliyiz. Böylece ortaöğrenimin öncesinde bu yetenekleri ile öne çıkan öğrencileri gerçek yönlendirme yapabiliriz. Böyle bir sistemde hem öğrenci hemde öğretmen mutlu olur düşüncesindeyim
 
Teknik hizmetler için başka bir kadro açılmayacağı kesindir (Teknisyen vb.) Malum İstanbul'un göbeğinde dahi devlet temizlik görevlisi bile atamıyor. Okullarda memur yok. Kadrolu hademe de çoğunda yok. O yüzden bu iş kesin olarak bize kalır. Ben kendi okulumdaki her işe koşturmaya razıyım. 6. yılım sözleşmeliyim hiç formatör olmadım ama zaten bu işleri hep ben yapardım eskiden.
En büyük sıkıntı ödenek. Çünkü istatistiklere açılmış Bt sınıflarındaki bilgisayarlardan kaçının kullanılır olduğu değil, Açılan BT sınıflarının sayısı geçiyor. Politika da bununla ilgileniyor. Aynı Fatih Projesi gibi. Yapım için kaynak var destek için 2 yıl garanti, sonrası muamma olacaktır.
 
Bence laboratuarların sağlık koşulları bir denetimden geçirilmeli,
çoğu laboratuarın bırakın ders işlemeye uygunluğunu,
içinde bulunmaya bile uygun değil.
Maruz kalınan radyasyon gelecekte başımızı çok ağrıtacak...
 
Geri
Üst