BİLGİSAYAR AÇILMIYOR YARDIMMM!!!!

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bilgisayarın açma düğmesine bastığımda ne kırmızı ışık ne de yeşil ışığı yanıyor sorun ne olabilir acaba?? bu konuda fikri olan var mı??

hocam basitten karmaşığa doğru gidin...

- Kabloların takılı olduğundan emin olun...
- Kasayı başka kablolara takıp deneyin..
Yani sorunun kasada olduğundan emin olun...

O da olmazsa bir içine açın, açma düğmesinin bağlantılarında sorun vardır belki.. ya da güç kaynağında..

kabloları söktüm taktım olmadı başka prizde de denedim olmadı monitöre elektirik geliyor acaba güç kaynağı yada anakrtta mı bi sorun var?

Hocam bulunduğunuz bölgede sıklıkla elektrik kesintileri oluyorsa Power yanmıştır. Bizim sadece bu sene 7 tane kasanın power yandı. Onu kontrol etmenizi tavsiye ederim...

evet oluyo ama benden sonra ders yapan hocalarım bilgisayarı açık unutup güç kaynağı yanmış olabilir mi?

hocam öncelikle elektrik kablolarını çıkar. sonra kasayı aç. sonra power dan kasaya güç gönderen 2li hat haline anakarta takılan renkli kabloların olduğu anahtarı çıkar. baştan 4.kablosu yeşil ve 5. kablosu siyah olan bölümleri alttan bir iğne ile kısadevre yaptır. daha sonra power ın kablosunu prize tak ve bilgisayarı açma düğmesine bas. eğer ki power ın içindeki fan kısa bir tur atarsa powerın sağlamdır. atmassa powerın yanmış veya powerın içindeki sigorta yanmış olabilir.

Ancak bu kadar kolaylaştırabildim anlatımı hocam inşallah yardımcı olmuşuzdur.

Power düğmesine bastığınız halde hiçbir çalışma belirtisi olmuyorsa büyük bir ihtimalle power supply yanmıştır. Power düğmesinin bozulma ihtimali daha düşük. Öncelikle power supply (Güç kaynağı) ın testini yapmanız gerekiyor. Yukarıda da anlatıldığı gibi kasanın kapağını açın, güç kaynağından çıkıp anakarta ve harddisk ve dvdrw a giden tüm soketleri yerlerinden sökün. Anakarttan söktüğünüz 20 veya 24 pinli soketin yeşil ve herhangi bir siyah ucunu bir iletkenle kısa devre yapın. Güç kaynağındaki fan dönmüyorsa kesinlikle power supply bozulmuştur. En az 350W lık yeni bir tanesi ile değiştirin. (50 TL civarı)
Fan dönüyorsa bakılacak yer sayısı artar. Power düğmesi, power düğmesini anakarta birleştiren kablo, tam olarak sokete oturmamış bir donanım kartı, anakart arızası, herhangi bir kısa devre, bios ...bakılması gerekir.

Başka bir kasadan power suply takın bi deneyin. Sorun onda değilse power reset kablolarına bakın oda olmadıysa anakartından emin olun. Yine olmazsa bir teknik servise gidin :mrgreen:

Geri