BİLGİSAYAR AÇILMIYOR

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baydin55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

baydin55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulda Fujitsu Esprimo makinalar var power düğmesine bastığımda hiç tepki yok bazen açılıyor bazen hiç ses soluk yok 1 tane de sıkıntı vardı şimdi 3 e çıktı neden olabilir acaba arkadaşlar? Güç kaynağı olsa hiç açılmaz gibi...

Tatil dönüşlerinde ( uzun süre çalışmadığından dolayı ) benim vestel makinalar da aynı şekilde açılmıyordu. Ram leri söküp takıncA çalışıyor bendekiler. Siz de ram leri sökün, yer değiştirin , kombinasyon yapın açılır büyük ihtimalle.

statik elektriklenmeden kaynaklanabilir.
Güç fişini çekin tornavida ile power supply deki üç iletkene 5-10 saniye tutun, yani kısa devre olmasını sağlayın. oradaki akımdan kaynaklı açılmayabiliyor, ama sebep bu ise büyük ihtimalle sınıfın voltajla ilgili bir sorunu vardır, ve sık sık bu durum tekrar edebilir. olmadı ise bios pilini ramleri söküp takın

hocam cevabını vereyim hemen geçen yıldan bu yana benimde çektiğim bir sıkıntı güç kaynaklarından sorun, güç kaynaklarının içinde bir parça var o şişme yapıyor ve bu sorun ortaya çıkıyor o parça değişince sorun halloluyor. ben geçen sene 4 tane bilgisayarın değiştirdim bu sene 2 tanesi daha sorun verdi onlarınki de değişecek. hangi parça şişiyor demeyin bende tam anlamıyorum bizim bir görevli var okulda pc işlerinden çok iyi anlıyor o yapıyor hep.

Geri