BİLGİSAYAR KENDİLİĞİNDEN KAPANIP AÇILIYOR.

Kodla Büyü

samimi 75

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okuldaki bir arkadaşımız cd'ye müzikler kopyalamış.Sonra bu cd'yİ bilgisayarda açmaya çalıştığıızda bilgisayar kendiliğinden kapanıp açıyor.Cd'yi açmadan da cd sürücüde olduğu zamanda bilgisayar kapanıp açılıyor.Bu olay neden olbilir?Bilgisayarda biraz ağır çalışıyor.Yaklaşık 5 yıldan beri hiç formatlanmamış.MEB'in verdiği DELL.

Büyük olasılık kasa içi tozlanma vardır ya da hava akışı sağlamayacak şekilde yerleştirilmiştir. Özellikle CPU fanında tozlanma olabilir Ya da Fanlar çalışmıyor olabilir. Cd konusuna gelince bence tesadüf :)

----------------

Bir tane daha ilave hiç formatlanmamışsa Hdd de hiç değişmemiştir. O da gidiiyorum diyebilir. Ama işlem sırasında kapanmalar genelde ısı ile alakalıdır. Bazı bazı Ram arızasınada yorulmaktadır.

Dediğiniz bir noktada doğru olbilir.Çünkü bilgisayar tahminim 5 yıldır temizlenmemiş.Ben acaba bir yazılım yada donanım sorunu mu var diye düşünmüştüm.Tozlanma aklıma gelmemişti.Bir de virüsten de böyle bir olay olur mu?Teşekkür ederim.

Virüs / Worm türevlerinin bu tarz bir kapanmaya sebeb olduklarına şahit olmadım. Bilgisayarı kapatan varda :) restart şeklinde olanına rastlamadım :) Bir önceki yazdığım mesajda düzeltme yaptım orada bir iki ihtimal daha yazdım ama sanırım ben düzeltirken siz okuyordunuz o sebeblede bunu yeni mesaj olarak yazdım eski mesajımdaki ilaveyide değerlendirmeye alalım :)

Benim bilgisayarımda aniden kendini beklemeye alıyordu. bios güncellemesi yaptım(Asus sağolsun) sorun çözüldü. Son seçenek olarak anakart bios ayarlarını load settings yapabilirsin. Veya sanmam ama anakart pilini değiştirebilirsin.

Geri