BİLGİSAYARDA SİMGELER GELMİYOR

Kodla Büyü

evrim0626

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
elimde win7 hp bilgisayar var. windows açılıyor windows 7 temel arka planı geliyor fare oynuyor ama ekranda başka bişi yok başka işlem yapamıyorum. cd den çalışan win 7 denedim onda da aynsıı oldu açıldı. ama masaüstü simgeler gelmedi. sorun sizce nedir içinde ki belgeleri nasıl kurtarabiliriz? teşekkürler

hocam görev yöneticisini acın.
dosyadan yeni görev i seçin
daha sonra explorer yazıp enterlayın sorun kalmaz.

sağ tıklayınca simgeleri yerleştir>masaüstü simgelerini göster diye bişey var..belki gizlenmiştir simgeler dicem ama bunu denemişsinizdir eminim ki :)

milkay' Alıntı:
hocam görev yöneticisini acın.
dosyadan yeni görev i seçin
daha sonra explorer yazıp enterlayın sorun kalmaz.
yok hocam herhangi bir işlem yapamıyorum fare oynatmak hariç keşke açılsa öle:)

görev yöndeticisinden explorer i çalıştırdığınız halde ekran simgeleri gelmedi yani? doğru mu anladım. yoksa görev yöneticisine ulaşamadınız mı?

görev yöneticisine ulaşamıyorum. açılmıyor yani. ozlem hocam teşekkürler fikir için.

geçtiğimiz haftalarda benim de başıma aynısı gelmişti. forumda arkadaşlar Kaspersky rescue disk ile başlangıçta taratmamı söyledilerse de bu işime yaramamıştı. win 7 cdsi ile format attım ama önceki klasörlerimin yedeğini alabildim. isterseniz ilk olarak kaspersky deneyin. olmazsa win7 ile format atın. zaten size soracaktır windows klasörünün yedeğini alayım mı diye. yani veri,lerinizi kaybetmeyeceksiniz.

özlem hocam verdiğiniz linki inceledim teşekkür ederim. deniyorum ordaki arkadaşların yazdıklarını. bilgisayarcım hocam senin dediklerini de deniyecem :)

hocam bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra F8 tuşu ile açınız. karşınıza geklen seceneklerden komut istemi ile seceneğini seçiniz. bu makinenizdeki virüsü aktif hale getirmeyecektir. eski tabirle dos ekranına düşünce ctrl+alt+delete yapın ve görev yöneticisinden yeni görev diyerek explorer yazıp enterlayın. daha sonra (tavsiyem o dur ki avira2012) antivirüs programı indirip taratın. sonunda yeniden başlattığında herhangi bir prbolem kalmayacaktır.

arkadaşlar cd denn çalışan win 7 ile sonunda sistem açıldı d bölümü yani belgelerin olduğu bölüm açılmıyor. uzantısı falan değişti herhalde. sağ tık özelliklerden de bakamıyorum. ama işletim sisteminin yüklü olduğu bölümü görüyorum.
burdan sonra özlem hocanın önerdiği sitedeki adımları deniyorum bakalım ordan sonuç çıkacakmı?

bilgisayarı komut istemiyle güvenli moddan başlatın...
gelen dos ekranına explorer yazıp enter yapın masaüstü açılacaktır...
başlattan sistemi önceki bir zamana geri yükleyin sorununuz çözülecektir...

baynadir' Alıntı:
bilgisayarı komut istemiyle güvenli moddan başlatın...
gelen dos ekranına explorer yazıp enter yapın masaüstü açılacaktır...
başlattan sistemi önceki bir zamana geri yükleyin sorununuz çözülecektir...
milkay' Alıntı:
hocam bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra F8 tuşu ile açınız. karşınıza geklen seceneklerden komut istemi ile seceneğini seçiniz. bu makinenizdeki virüsü aktif hale getirmeyecektir. eski tabirle dos ekranına düşünce ctrl+alt+delete yapın ve görev yöneticisinden yeni görev diyerek explorer yazıp enterlayın. daha sonra (tavsiyem o dur ki avira2012) antivirüs programı indirip taratın. sonunda yeniden başlattığında herhangi bir prbolem kalmayacaktır.
hocalarım o bölümde açılmıyor maalesef classpnp.sys yüklerken takılı kalıyor.

Hocam virüsün hayırlı olsun. Aynı olay benim de başıma bir kaç kez geldi. windows explorer çalışmıyordu. sadece belgelerim klasörü açılıyordu. Güvenli modda açıp sistem geri yükleme yaptım. normale dönünce virüs taraması yaptım. şimdilik bir sorun yok. Mutlaka usb disk security programını kur antivirüsünü güncel tut hocam.

win 7 live cd ile denedim olmadı. linux slax usb den denedim olmadı. şu anda ubuntu live cd ile sistemi görüyorum ama dosya uzantısı raw olmuş onuda açamıyor hata veriyor başka aklına çzüm gelen varmı arkadaşlar. chkdsk ler çalışmıyor okunmuyor hataları veriyor daha %0 da :verymad:

hocam dosya sistemi raw a düşmüşse eğer sana kalan tek çare format atmak Üzgünüm....

bugün pes edip arkadaşıma verecem labtopu. dün win 7 ile formatlayım dedim şimdi yükle dedikten sonra dönüp duruyor orda ilerleme yok:)

Geri