BİMER'e bilgilerim kullanılarak başvuru yapılmış!!

Kodla Büyü

h_dogan

Site Gezgini
Arkadaşlar, biri ya da birileri BİMER'e mebbisde yer alan tc, telf, mail, eğitim durumu gibi bilgilerimi alarak milli eğitim müdürünü ve başka kişileri de kapsayan bir geniş bir şikayet başvurusu yapmış!! İnanılmaz canım sıkıldı. Dün konuyla ilgili müfettiş ifademi aldı. Bilgilerin bana ait olduğunu fakat böyle bir başvuruyu yapmadığımı belirttim. Savcılığa bununla ilgili başvuruda bulunuyorum. Eğer bunu yapan kişi IP gizlediyse bu başvuruyu yapan kişi nasıl belirlenir? Ya da mebbisteki bilgilerime yönetici şifresi dahil kimlerin ulaştığı belirlenebilir mi?

Hocam Bimer i bilmiyorum ama mebbiste oturum açtığınızda son 5 ziyaretinizin hangi IP den ve hangi tarih saatte yapıldığını görebiliyorsunuz

valla hocam sizin okulun yönetici şifresini bilenlerden biridir bana göre bunu yapan ama en çok sizin başınız ağrır gibime geliyor geçmiş olsun.

Hocam be de okulda müdür yardımcısıyım zaten, müfettiş de benim yapmadığımın farkında. Yalnızca hukuki süreç başlatıcam, IP'yi gizlediyse, başka nereden bulabilirim?

eleman mebbisten bilgilerini alabilecek kadar gözünü karartmışsa ip gizleme işinide halletmiştir bence. Konu çok önemli inşallah gerçek ortaya çıkartılır hocam, içini ferah tut şimdilik..

Evet ne yazık ki böyle insanlar var. Bugün nüfusa gidin herhangi biriyle ilgili bilgi isteyin alamazsınız. Ama ne yazık ki bizim kişisel bilgilerimizin güvenliği bu kadar işte, adam eğitim durumuma kadar yazmış

h_dogan' Alıntı:
Hocam be de okulda müdür yardımcısıyım zaten, müfettiş de benim yapmadığımın farkında. Yalnızca hukuki süreç başlatıcam, IP'yi gizlediyse, başka nereden bulabilirim?

Sen bir yerden bulamazsın hocam zaten. Sen şikayetini yaparsın, gerekli soruşturmayı savcılık kanalıyla gerekli merciler yapar.

Hocam okul web sitesiyle ilgili başka bir durum daha olmuştu, savcılık yazışmaları sonucu İp'nin kime ait olduğunu belirleyemediğinden dosyayı kapattı:S zaten ip'yi ben bulmaya çalışmıyorum, sadece ip gizlendiyse dilekçemde başka ne talep etemliyim? Mac, ya da proxy?

Böyle bir şey olabileceği benim aklıma gelmişti. Bizim okulda herkesin şifresi aynı formatta isim ve tc ile ilgili , ve kimse şifresini idare verdikten sonra değiştirmiyor. Art niyetli biri böyle birşey yapabilir. İnşallah yapan kişi bulunur, sizin için üzüldüm.

hocam ip yi gizlediyse bile savcılık soruşturmasında bulunması lazım. ip gizleme dediğimiz olay bir şekilde farklı bağlantılar yapmış olmak ama sonuçta bağlandığı yere kadar ulaşılır. resmi yollardan proxy veren yerlerden zaman bilgisi verilerek bağantılar istenebilir. tabi yurtdışı kaynaklar resmi istekler konusunda nasıl işlemlerden geçer bilemiyorum. ama bimere gönderdiği ileti de ip ile birlikte başka tanımlayıcı bilgileri de gitmiş olması lazım. bilişim polisi bu olayları araştırıyor bildiğim kadarıyla.

Geri