BİMER'e Mesaj Attım MEB'e Göndermişler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okul formatörlüklerinin geçici görevlendirmeleri kapsayıp kapsamadığına dair BİMER'e mail attım. MEB'E göndermişler. Cevap bekliyorum. Siz de atın isterseniz. Yoksa her şey çorbaya dönecek.

TARİH/SAYI: 27.07.2012 / 131584 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesi çerçevesinde BİLGİ ve BELGE’nin bulunduğu kurum olan MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA bugünkü tarih ve sayı ile yönlendirilmiştir. Bilgilerinizi rica ederiz.

T.C. BAŞBAKANLIK Bilgi Edinme Birimi Başbakanlık Merkez Bina Bakanlıklar 06573 ANKARA Bilgi İçin İrtibat: Ş.Köymen Telefon: 0 312 422 26 44 Faks: 0 312 422 26 67 E-posta: bilgiedinme@basbakanlik.gov.tr Elektronik ağ: http://www.basbakanlik.gov.tr

Başvuru : Kilis-Merkezde bir genel lisede Bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Okulumuzda 2-3 yıldan beri formatörlük görevlendirmesi yapılmakta. Bu yıl formatörlük görevlendirmesi 2 Eylül-31 Aralık 2012 arası olarak belirlendi ve geçen ay onay yazısı okullarımıza geldi. Fakat İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün geçici görevlendirmelerin iptali konusundaki Kilis İl MEMe gönderdiği e-mail yazısı dikkate alınarak İl MEM tarafından il geneli tüm formatörlükler iptal edildi.

Yazı şu şekilde;

Sayın İl Müdürümüzün Dikkatine!

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE DUYURU;

1. İlinizdeki bütün geçici görevlendirme öğretmenlerin görevlendirmeleri sona erdirilecektir.

2. Ar-Ge, bilgi işlem, kitap komisyonu ve benzeri komisyonlarda çalışan geçici görevlendirme öğretmenler kadrolarının bulunduğu okullarda maaş karşılığı ders saatini tamamlamak şartı ile istedikleri takdirde bu komisyonlarda yeniden görevlendirilebilecektir.

3. İl ve ilçe emrinde bulunan norm fazlası öğretmenler il içi atama yolu kullanılarak öğretmen ihtiyacı olan okullara atanacaktır. İl ve ilçe emrinde norm fazlası öğretmen kalmaması için uygulama dikkatle takip edilecektir.

4. İl genelinde bir branştan norm fazlası öğretmen var ise o branş ile ilgili kesinlikle ücretli öğretmen istihdam edilmeyecektir.

Hikmet ORMAN
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı

Ayrıca şu anda Kilis ilinde 7 tane Fatih Projesi kapsamında Akıllı tahta kurulumu bitmek üzere olan (bir tanesi de kendi okulum) okul var. Bu okullardaki öğretmenlere de benim gibi Fatih Eğitim Sertifikası olan formatör öğretmenler eğitim verecekti.

Sorum şu ki geçici görevlendirmelerin iptali kendi okulunda veya başka bir okulda okul formatörü olarak görev yapan formatör öğretmenleri kapsıyor mu? Kapsamıyorsa bizim formatörlüklerimiz neye dayanarak iptal edildi?

Ayrıca neden bazı illerde formatör öğretmen görevlendirmeleri hala devam ederken bazılarında İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün Yazısı dayanak gösterilerek (1. madde) iptal ediliyor?

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yazısı sadece Kilis İli için midir? (İl MEMe sorduğumda 1. madde dayanak gösteriliyor, fakat İl MEMdeki tüm geçici görevlendirmeler hala yerinde duruyorken, iptal edilmemesi gerektiği halde bir tek okul formatörlükleri iptal ediliyor.)

E-posta yoluyla bilgi edinmek(cevap) istiyorum. Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Saygılarımla.

Güzel yöntem seçmişsin hocam yoksa bilgi alamazsın kimseden...İl ve ilçe mebbis yönetici görevlendirmeleri devam edecek bunula ilgili yazı vardı memurlar.nette.

compteach06' Alıntı:
Güzel yöntem seçmişsin hocam yoksa bilgi alamazsın kimseden...İl ve ilçe mebbis yönetici görevlendirmeleri devam edecek bunula ilgili yazı vardı memurlar.nette.

alamıyorum zaten.

Hocam devlet memuru olarak suç işledin bence haberin olsun. Hiyerarşi sırasıyla dilekçe ile bilgi Alman gerekirdi.

hakanotuken' Alıntı:
Hocam devlet memuru olarak suç işledin bence haberin olsun. Hiyerarşi sırasıyla dilekçe ile bilgi Alman gerekirdi.

yahu ben kimseyi şikayet etmedimki. bilgi edinmek istedim hepsi bu. yine de mi suç.

Ben yıllar önce meb sitesinde bilgi edinme bölümünden birşey sordum biraz başım ağrıdı, soruşturmadan son anda döndüm bimer ile meb bilgi edinme birbirine yakın şeyler diye düşündüm.

Hocam silsile nedeniyle sorun oldu, aslında benimki hak arama yada birilerini sikayetti, şikayet ettiklerim şube müdürü olunca kuyruk acısı nedeniyle böyle söylemiş olabilirler ama bence okula dilekçe ile sormak varken silsile atlayıp MEB e sormak biraz usule aykırı gibi.

Geri