BİOS şifresi nasıl geçilir?

Kodla Büyü

naydin84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bugün okula 2. el bi bilgisayar geldi. bilgisayarda BİOS şifresi var ve kimse şifreyi bilmiyor. BİOS a girmeye çalıştım o kısım da şifreli. BİOS pilini çıkarttım. başka pil taktım yine olmadı. Bu şifreyi nasıl kırabilirim acaba yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

bios pilini çıkarıp pili ters tak.. kasayı çalıştır. bi kaç saniye sonra kasayı kapatıp pili düzelt.. bios sıfırlanır.

eskiden bioslardaki şifreleri kırmak için şifreler vardı onlardan deneyebilirsin hocam:

hatırladıklarımdan ikisi:

efmukl
alfaro veya alfarome gibi bişeydi

pili çıkarıp bekleyeceksin, beklerkende arada bir parmağını ıslatıp pil yuvasına sokup kısa devre yaptıracaksın, yeteri kadar beklediğini düşündüğün zaman açıp kontrol edeceksin

fantasio' Alıntı:
eskiden bioslardaki şifreleri kırmak için şifreler vardı onlardan deneyebilirsin hocam:

hatırladıklarımdan ikisi:

efmukl
alfaro veya alfarome gibi bişeydi

hocam AWARD BIOS için hepsini tek tek denedim olmadı. teşekkür ederim.

alfaromeo
AW
AWARD
AWARD_PS
AWARD_PW
AWARD_HW
AWARD_SW
AWARD PW
AWARD SW
_award
awkward
j64
j256
j262
j322
01322222
589589
589721
HLT
SER
SKY_FOX
Syxz
aLLy
CONCAT
TTPTHA
aPAf
HLT
KDD
ZBAAACA
ZAAADA
ZJAAADC
djonet

azizerkut' Alıntı:
pili çıkarıp bekleyeceksin, beklerkende arada bir parmağını ıslatıp pil yuvasına sokup kısa devre yaptıracaksın, yeteri kadar beklediğini düşündüğün zaman açıp kontrol edeceksin

sizin önerinizi de denedim ama olmadı hocam teşekkür ederim.

off sıkıldım ya sabahtan 8 den beri bununla uğraşıyorum...

Öncelikle güç kablosunu çıkartıyorsun daha sonra pili çıkartıyorsun. Pili çıkarttıktan sonra pilin takıldığı yuvanın kutuplarını tornavida yardımıyla kısa devre yapıyorsun. Bundan sonra sıfırlanmaması imkansız. Kolay gelsin

Bios pil yuvasının yakınlarında 3 pinli bir yuva olması lazım. Bu yuvanın 1. ve 2. pinler bir jumper ile kapalı durumdadır. Bu jumperı bulabilirseniz , her anakartta olmayabiliyor, jumperı çıkartın ve 2 ile 3. pinlere takın. 10 saniye kadar bekleyip eski haline getirin ve makineyi çalıştırın.

hocam hiren's 10 sürümünde bios şifreleri ile ilgili bir kaç program olcak. yardımcı olur belki

Booger' Alıntı:
Öncelikle güç kablosunu çıkartıyorsun daha sonra pili çıkartıyorsun. Pili çıkarttıktan sonra pilin takıldığı yuvanın kutuplarını tornavida yardımıyla kısa devre yapıyorsun. Bundan sonra sıfırlanmaması imkansız. Kolay gelsin

teşekkür ederim hocam. denedim oldu. ilgilenen diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim...

Geri