BİOS a giremiyorum!.

Kodla Büyü
anakartım marka model ve versiyonu nedir sayın hocam? delete yada alt+f2 gibi kombinasyonla işe yaramadıysa bunlar lazım

esc- f2-delete...genelde bios giriş tuşları bunlar. post ekranı sonunda altta yazmıyor mu sizde? birde siz gereken tuşa bastığınız halde mi giremiyorsunuz?

Genelde BIOS'a girmek için Del tuşu kullanılsa da bazı bilgisayarlarda F2 ya da F12 ya ad F10 ya da Enter tuşu kullanılabiliyor. Açılış esnasında klavyeden Pause tuşuna basarak POST işlemini duraklatabilir, eğer BIOS'a girmek için şuna basın şeklindeki mesajları görebilirsiniz.

yakuphan' Alıntı:
Genelde BIOS'a girmek için Del tuşu kullanılsa da bazı bilgisayarlarda F2 ya da F12 ya ad F10 ya da Enter tuşu kullanılabiliyor. Açılış esnasında klavyeden Pause tuşuna basarak POST işlemini duraklatabilir, eğer BIOS'a girmek için şuna basın şeklindeki mesajları görebilirsiniz.
hocam açılışta POST görülmüyor direk siyah ekran sol üstte yanıp sönen bir çizgi sonra windows a giriş yapıyor.
o esnada bir çok şey denedim web sayfasında da bişey bulamadım:S

VİA VT8237R içerisindeki köprü chipseti olmalı eğer pc açılmıyorsa anakartın üzerinden üretici ve model kısmını okursanız yada açılıyorsa cpu-z gibi bir programla araştırırsanız daha iyi olur. bu chipseti kullanan bir sürü firma olabilir buda farklı bios yazılımları olduğu sonucunu çıkarır. üreticiyi bilirsek hangi tuşu veya kombinasyonu bu iş için ayarladığınıda buluruz.

mehmetersin' Alıntı:
VİA VT8237R içerisindeki köprü chipseti olmalı eğer pc açılmıyorsa anakartın üzerinden üretici ve model kısmını okursanız yada açılıyorsa cpu-z gibi bir programla araştırırsanız daha iyi olur. bu chipseti kullanan bir sürü firma olabilir buda farklı bios yazılımları olduğu sonucunu çıkarır. üreticiyi bilirsek hangi tuşu veya kombinasyonu bu iş için ayarladığınıda buluruz.
PC açılıyor hocam, zaten bu bilgileri de kasayı açarak verdim, yine de köprü olabilir mi?

anakartların üstünde chipsetlerde yazar bazen üretici isimler daha küçük oluyor.hatta sadece model numarası olan kartlar bile mevcut.fujitsu siemens bir kart öyleydi :) siz ctrl+alt+esc'yi bir deneyin.cpu-z işinizi görmeli.kurun okursunuz anakart modelinifalan.olmadı anakartın bir resmini çekip upload edin.yada o pc nete bağlanıyorsa teamviewer yada alpemix yüklüyse uzaktan yardımlada bakabiliriz.

share_' Alıntı:
nasıl çözdüğünüzü yararsanız ilerde başka insanlarda faydalanır
Hocam anakartın markasını öğrendikten sonra,
Google Asrock enter bios yazdım yabancı bi forum sitesinde aynı soruya verilen cevaplardan Bios için F2,Boot seçenekleri için F11 olduğunu öğrendim,
F11 e bastım boot açıldı sonra kapattım yarın devam edeceğim:)

alperre' Alıntı:
share_' Alıntı:
nasıl çözdüğünüzü yararsanız ilerde başka insanlarda faydalanır
Hocam anakartın markasını öğrendikten sonra,
Google Asrock enter bios yazdım yabancı bi forum sitesinde aynı soruya verilen cevaplardan Bios için F2,Boot seçenekleri için F11 olduğunu öğrendim,
F11 e bastım boot açıldı sonra kapattım yarın devam edeceğim:)

hocam birazdan sorunlar ve çözümleri adlı bir başlık açacağım, senin gibi sorunla karşılaşıp sorunu çözen arkadaşlar ceavp verdikçe güzel bir başlık olur, sende bu sorun ve çözümü orada paylaş istersen

Geri