BİOS a yanlış imaj

Kodla Büyü
vardır ama biraz sıkıntılı ,aynı marka ve model bir anakart bulup comport üzerinden bağlayarak kopyalanıyor hallediliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi bunu malzeme olmadan bunu yapmak güç ama bir çok teknik serviste bunu yapıyorlar bir araştırın derim hocam. Çokta pahalı birşey değildi.

Chipset değişecek hocam ya da yeniden cihaz ile programlanacak olmadı anakart değişecek. :)

bir_tas_attim_kuyuya' Alıntı:
Bazı anakartlarda ilk açılışta floppy i okuyormuş diye duydum denedim olmadı.
Eski bios güncellemeri bu şekilde yapılıyordu yenileri windows altında yapılıyor. Eğer bios çalışsa gene olurdu ama şimdi bios puf. :)

hocam eğer elinizde aynı marka model anakart var ise aynı zamanda bios entegresi soketli ise sağlam anakartda windows açıldıktan sonra bios entegresini söküp sizin anakartın bios unu takınız. daha sonra windows ortamında bios update yapınız. bu yöntemi denemedim onuda söyleyeyim :wink:

Sayın hocam,
Anakart marka ve modeliniz nedir? Sitesinden özelliklerini kontrol edip, benzer durumlar karşısında ne yapılacağı ile bilgi var mı bakınız.
Gigabyte gibi anakartlarda Dual Bios olayı vardı, belki bu tür durumlar için anakart üreticiniz de bir çözüm önermiş olabilir.

Markası ECS ve anakartın yardım bölümünde tavsiye olarak su önermişler bol buzlusundan:) ECS si olan varsa göndereyim benim şu bioasa sevabına bir imaj atın gari. Ya da elinizde çıkma varsa-ki imkansız- gönderseniz de olurdu.

Geri