BİR SORUM VAR?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PINAR20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

PINAR20

Site Gezgini
Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçlarına karşı alınabilecek önlemlerden değildir?
a)güvenlik duvarı kullanmak
b)işletim sistemini güncellemek
c)Güçlü parolalar oluşturmak
d)lisanslı yazılım kullanmak

sizce doğru cvp ne olmalı?sınav sorularımızdan bir tanesi?

A) Size karşı birisi bilişim suçu işlemesin diye A,B ve C maddeleri uygulanmalıdır DOĞRU CEVAP D

B) Siz bilişim suçu işlemeyin diye sadece D yapılır, bu halde DOĞRU CEVAP A-B-C olur ki böyle birşey olamaz

Soruyu soran kişi A bendinin ilk fıkrasına göre hareket etmiştir ve doğru cevap D'dir.

Bu arada soruyu soranın unuttuğu şey ise; lisanslı yazılım kullanmaz iseniz c.r.a.c.k kullanırsınız ve bilgisayarınız yine bilişim suçları işlemek için kolay lokma olur.

Yani SORU YANLIŞ :)

okulda 2 bilgisayar öğretmeniyiz. sınav sorusu olarak sorduk. bana göre soru hatalı. güvenlik duvarı konusuyla ilgili bi soru.

Soru doğru olsada şıkları hatalı, Lisanslı yazılım yerine Lisanslı yazılım taklit etme konulsa çok doğru bir soru olabilirdi ki zaten Bilişim suçlarına karşı alınabilecek henüz bir önlem yok :) malesef.

ilk üç seçenekte bir sıkıntı zaten yok.

son seçenek "d)lisanslı yazılım kullanmak"

lisanssız yazılım kullanmayı bir bilişim suçu olarak nitelersek (ki çoğu kaynakta öyle geçiyor, örneğin bknz. http://www.ankara.pol.tr/Sayfalar/bilgi ... clari.aspx) "lisanslı yazılım kullanmak" suç olmayan, yasal bir eylem. suç işlememek ne zamandan beri suça karşı önlem olarak değerlendiriliyor? cinayet işlememek beni cinayetten korur mu?

soru "hangisi bilişim suçlarına karşı alınabilecek önlemlerden değildir? "cevap "d)lisanslı yazılım kullanmak"

bence soruda bir sıkıntı yok.

Geri