bağlantı var ama internete bağlanmıyor

Kodla Büyü

gokyuzu33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar akıllı tahtaların birinde bağlantı var .internet çekiyor ama bir türlü internete bağlanmıyor.internet kablosuz.iki tane internet var .ikisine de bağlanmıyor.ağ paylaşım merkezinden elle IP vereyim dedim ama özelliklere tıkladığımda ıp verdiğimiz yer gelmiyor.proxy ayarlarına da baktım .orda da tik işareti yok.sorunu nasıl çözebilirim acaba.

hocam o zaman kablosuz ayarlarından şifreleme türüne bakın wpa2 olması gerekebilir.

tam olarak nasıl bakacağımı sırasıyla anlatır mısınız hocam.çünkü sabit Ip vereceğim yer bile gelmiyor.anlamış değilim doğrusu

komut satırından ipconfig /all ile baktığınızda ip almış görünüyor mu?

DotCom' Alıntı:
komut satırından ipconfig /all ile baktığınızda ip almış görünüyor mu?
hocam IP vereceğim sayfa gelmiyor malesef.zaten elle IP verecektim ilk olarak bu şekilde halletmeye çalışacaktım ama malesef özelliklere tıklayınca bağlantı sekmesi bir de güvenlik sekmesi geliyor.bağlantı sekmesinde de bu ağa otomatik olarak bağlan,adını tanımlayamıyorsa bile bağlan gibi seçenekler var.güvenlik sekmesinde de internete gireceğimiz şifre var sadece..

hocam resimdeki gibi xp ise çalıştıra yoksa komut satırına cmd yazarak dos ekranına girip resimdeki gibi ping http://www.google.com yazınca bağlantı bilgileri gelecek. bu gelirse bilgisayar internete çıkıyordur.

Ekli dosyalar

• ping.jpg
    ping.jpg
    71.4 KB · Görüntüleme: 6,293
hımm hocam akıllı tahtada bu sorun.windows 7. dediğiniz şeyi şu anda yapamam.ama tenefüse çıkınca öğrenciler bi deneyim.teşekkürler.

atungad' Alıntı:
hocam resimdeki gibi xp ise çalıştıra yoksa komut satırına cmd yazarak dos ekranına girip resimdeki gibi ping http://www.google.com yazınca bağlantı bilgileri gelecek. bu gelirse bilgisayar internete çıkıyordur.
hocam söylediğiniz şeyleri yaptım.ping www.google.com.tr isteği anabilgisayarı bulamadı.adı denetleyip tekrar deneyin yazısı geldi.bunu vestel oturumunda yaptım.acaba admin oturumunda mı yapacaktım.

akıllı tahtayı sınırlı hesaptan açıyor olabilirmisiniz acaba?yada netsupport kapalı olabilir. eğer öğleyse ya yönetici hesabından tahtayı açın yada netsuportı açın çünkü bu durumlarda akıllı tahtada ki birçok fonk. görünmüyor

Hocam dns numarasını

8.8.8.8

ve

8.8.4.4

olmak üzere elle verin ve bir dakika kadar bekledikten sonra internete yeniden bağlanmayı deneyin.

hocam IP vereceğim sayfa gelmiyor ki.ilk defa karşılaştım ama özellikler e tıkladımda IP vereceğim yer gelmiyor.

usb klavye takara komut istemedinde ipconfig /all komutu ile duruma bir bakabilirsiniz?

ya da ekran klavyesi ile yazabilirsiniz

hocam bizde böyle bir sorun yaşandığı anda hemen:
İnternet Explorer'e açıp
Araçlar/İnternet Seçenekleri/Bağlantılar-Yerel Ağ Ayarları

buraya girdiğimizde öğrenciler 8.8.8.8 gibi kendi değerlerini atamış oluyorlar. Bunu "Ayarları Otomatik Olarak Algıla" şeklinde değiştirdiğimde sorun halloluyor.

Kolaylılar.

bağlandığın modemi kapat biraz bekleyip tekrar aç.
bilgisayarda başıma gelmişti, ethernet kartının sürücüsünü güncelleyip halletmiştim.
bilgisayar adını değiştirmeyide deneyebilirsin.

Geri