Bağlantı var, internet yok...?

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir bilgisayar var başka bir yerde sağlıklı çalışıyordu fakat yerini değiştirmem gerekti şimdi ise ağa bağlantısında problem yaşıyorum.
Bilgisayar direk modeme bağlı... Otomatik IP alırken IP alamıyor... Kendim IP yazdığımda ise sanki bağlantı var gibi görünüyor ama ne diğer bilgisayarları görüyor nede internete giriyor... Diğer bilgisayarlarda internet var ve birbirini görüyor lar...
Modemin ip adresi: 192.168.2.1

Problem kabloda gibi görünüyor ama kablo katlar arasından ufak bir delikten uzatıldığı için deneme şansım yok...
Problem kesin kabloda mı? Başka ne olabilir fikri olan var mı acaba???

messenger bağlanıyor mu bir de onu dene hocam. bende de oyle olmustu eğer msn bağlanıyorsa sorun virüs

muratsarman' Alıntı:
messenger bağlanıyor mu bir de onu dene hocam. bende de oyle olmustu eğer msn bağlanıyorsa sorun virüs

yok hocam bağlanmıyor, zaten antivirus filan var bilgisayarda... Çalışan yerden söktüm diğer tarafa kurdum ama ağa bir türlü bağlayamadım... Bağlantı var gibi görünüyor ama bağlanmıyor...

Hocam otomatik ip alması en sağlıklısı. Otomatik ip alamayan bir makina modemle irtibat kuramıyordur(ip havuzunun yeterli olmaması durumu hariç) eğer otomatik ip alamıyorsa, elle verseniz bile ağa bağlı görünür ancak modem ile irtibat kuramadığı için internete çıkmaz.

başlat>çalıştır>cmd yazıp
ping www.google.com.tr deyin mesela ping atabiliyor mu?
ping 192.168.2.1 deyin modeme ping atabiliyor mu?

modeme ping atabiliyor ama google'a atamıyorsa sorun bilgisayarda, ağ ayarlarında, proxy ayarlarında vs.

her ikisine de ping atamıyorsa, sorun kabloda, switch'te, kabloda, ethernet kartında, driverında vs.

hocam bende de bağlantı yok, internet var. Bağlantı üzerinde ünlem işareti var. Ağ ve paylaşım merkezinde çarpı işareti var. Ama internete giriyor. Şaşırdım kaldım bugün.

Geri