Başörtüsü yasağı genelgesi

Kodla Büyü

mustafatoker

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İçişleri Bakanlığı’nın, kamu kurumları için her yıl mayıs ayında uygulamaya koyduğu yaz genelgesinde bu sefer ‘başörtüsü’ne özel atıf yapıldı.

Valiliklere gönderilen yazıda, kadın personelin başının tamamen açık olmasına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşları, yaz dönemine uygun kılık-kıyafet uygulamasına geçti. Bu kapsamda bakanlıklar genelge yayınlayarak kendilerine bağlı kurumlara değişikliği duyurdu. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede başörtüsüne ciddi vurgu yapılması dikkat çekti. Bakanlık tarafından hazırlanan resmi duyuruda, “Bayan personelin başı tamamen açık olacak. Saçlar taralı ve düzgün görünecek.” denildi. Valiliklere gönderilen yazıyla kamu kurum ve kuruluşlarında üstü kapalı olarak başörtülü personele izin verilmemesi istendi.

http://www.kamudanhaber.com/guncel/icis ... 85815.html

Doğru.baş açık olunca kafa daha iyi çalışıyor..Allahım neyle uğraşıyorlar bu insanlar.....

Eğitim bir sen 12 milyon imza toplamış ama hükümet bunu ciddiye almamıştır. başörtüsü gibi önemli bir oy devşirme aracını sadece memur senin kullanması uygun olmazdı. eğitim bir sen 15 mayısa kadar alacağını aldı bundan sonra bu işten emek yiyecek kurum iktidardır. şimdi baskı kurarlar sonra anayasada bak biz başörtüsü getiriyoruz diye meydanlara çıkarlar.

basit bir genelgeyle başörtüsü sorunu çözülecekken neden bu hükümet çözmek istemiyor? bunuda bu hükümete oy veren onun yalakası olan eğitim birsene üye olanlar düşünsün. aceba kullanıldılar mı?

aynı genelgeyi chpli bir bakanlık yapsa ne dinsizliği kalırdı ne statükoculuğu ampulcüler bu kadarda ikiyüzlü olmayın az yorum yapın

seçim propagandası ya bu. ilk önce alttan yazıyı gönderirler ama sözlü olarak da boşverin isteyen istediği gibi girsin gibi bir cümle ile olayı yumuşatırlar. taaaa ki biraz geride kalacaklarını düşündükleri bir seçim ya da seçimler gelene kadar. bu duruma da çanak tutan sendikalarımız var ama hala utanmadan konuşuyorlar.
yazık

bu arada habere %de 100 gerçekmiş gibi yorum yaptık ama kamudanhaber sitesi yeterince güvenilir mi? arkadaşlar. önemli bir konu çünkü

medyada yer almamasıda ilginç milyonlarca insanı ilgilendiren bir uygulmayı tartışmayan medya apo nun nasıl bir tv izleyeceğini hangi kanlları izleyeceğine kadar ayrıntılı tartışma yapan aydınlar nedense milleti ilgilendirecek başörtüsünde duyarsız kalıyor. helede yıllardır başörtüsü için meydanlarda olan Abdurrahman dilipak akp iktidar olunca başörtüsünden uzak durur hale geldi. yıllardır başörtüsü çığırkanlığı yapıp şimide sus pus olanlar demekki başörtüsünü farklı amaçları için kullanıyormuş yazıklar olsun... bu işin en son kullananıda ebs oldu üyelerinden gelen istifaları durdurmak ve yeni üye kazanmak için başörtüsünü kullandı. 15 mayıs geçtikten sonra ebs nin de başörtüsü gibi bir sorunu kalmamıştır.

mustafatoker' Alıntı:
Eğitim bir sen 12 milyon imza toplamış ama hükümet bunu ciddiye almamıştır. başörtüsü gibi önemli bir oy devşirme aracını sadece memur senin kullanması uygun olmazdı. eğitim bir sen 15 mayısa kadar alacağını aldı bundan sonra bu işten emek yiyecek kurum iktidardır. şimdi baskı kurarlar sonra anayasada bak biz başörtüsü getiriyoruz diye meydanlara çıkarlar.

basit bir genelgeyle başörtüsü sorunu çözülecekken neden bu hükümet çözmek istemiyor? bunuda bu hükümete oy veren onun yalakası olan eğitim birsene üye olanlar düşünsün. aceba kullanıldılar mı?
hükümet neden bu sorunu şimdi çözsün ki? seçimler ve anayasa referandumu için en büyük kozu bu olacak.

Aynen 2 yıl önceki referandum gibi olacak. Anayasada bizimde bazı haklarımızı elimizen alan kararlarla birlikte başörtüsü kararı da birlite torba yapılacak ve oylamaya sunulacak. Aramızdaki birçoğumuz YETMEZ AMA EVET diyecek. Önemli haklarımız elimizden alan Anayasa değişikliğine HAYIR diyenlere de başörtüsüne hayır diyorlar diye DİN DÜŞMANI denecek.

Güzel mazlum edebiyatı ve perdeleme çıkar burdan... İçimizdeki ergenekoncular yapmıştır. Vesayet sistemi halen bitmemiştir. Bu sorun er yada geç çözülecektir. Anayasa ve başörtüsüyle perdeleme yaşanacak bunlar ilk sinyaller...

dindar diye sadece oy verinen bir hükümet tabiki baörtüsünü kullanır dindar diye oy veriyorsan bizim imamıda yakında başbakan olarak görebiliriz.

mustafatoker' Alıntı:
İçişleri Bakanlığı’nın, kamu kurumları için her yıl mayıs ayında uygulamaya koyduğu yaz genelgesinde bu sefer ‘başörtüsü’ne özel atıf yapıldı.

Valiliklere gönderilen yazıda, kadın personelin başının tamamen açık olmasına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.
l
hangi partinin içişleri bakanlığı bu, merak ettim?!

arkadaşlar artık kamudanhaber e link vermeyelim, haberleri başka kaynaklardan paylaşalım lütfen. An itibariyle 326 tepki mesajına karşılık adamlar bizi hiç tınlamadı. Hala haber, sitelerinde manşette dönüyor.

can61' Alıntı:
arkadaşlar artık kamudanhaber e link vermeyelim, haberleri başka kaynaklardan paylaşalım lütfen. An itibariyle 326 tepki mesajına karşılık adamlar bizi hiç tınlamadı. Hala haber, sitelerinde manşette dönüyor.

zaten sevmezdim bu siiteyi. hakikaten hala sitede haber. kamudanhaber out :-1:

Yıl 2008
411 Millet vekili kanun değişikliği için evet dedi. CHP'nin anayasa mahkemesine başvurmasıyla kapatma davasının fitili ateşlendi.

MHP'ye kimse dokunmadı. Acaba neden AKP'ye kapatma davası açılıyorken MHP'ye hiç kimse hiç bir şey demedi!

Günümüzde MHP'den herhangi bir millet vekili kanun teklifi veya yönetmelikteki anayasal uygunsuzluğun iptali için TBMM'ye teklif sunup değişik yapılmasının önünü açabilecekken MHP bu sorunu kaşımak buradan oy kazanmanın derdindedir.

KAPATMA DAVASI:
Adalet ve Kalkınma Partisi kapatma davası, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AK Parti'nin "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" gerekçesiyle, partinin kapatılması ve ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil 71 kişinin 5 yıl süre ile siyasetten uzaklaştırılması istemiyle hazırladığı iddianame Anayasa Mahkemesi'ne 14 Mart 2008'de sunulmuş olup, Anayasa Mahkemesi iddianameyi 31 Mart 2008 günü kabul etmişir. 16 Haziran günü Adalet ve Kalkınma Partisi esas hakkindaki savunmasini vermiştir.[2] 30 Temmuz 2008 tarihinde kamuoyuna yapılan açıklamada, partinin temelli kapatılmaması, fakat hazine yardımının belirli bir oranda kesilmesi kararına varılmıştır.[3] 6 üye kapatılması, 5 üye kapatılmaması yönünde oy kullanmışken, hazine yardımının kesilmesi hakkındaki oylamada 11 üyenin 10'u kesilmesi yönünde oy kullanmıştır.

onlar konuşsun.Sivil itaatsizlik devam ediyor.Er yada gec bu mesele çözülmeli.Allahım bi kolaylığını verecek.Kadınların örtüsünü oyuncağa çeviren zalimlere,adil olmayan yönetici ve amirlere de gereken ceza verilecektir,herşeyin bir zamanı var.

10 yıldır milleti uyutuyorlar.. önceki iktidar zamanında eylemler yapıldırdı.. şimdi ses yok.. hala yasak sadece goz yumuyluyor.. yani suc işleniyor.. devlet dairesinde basotrulu calınsanlara izin veren idareciler sucludur...

iktidara gelmeden basortusunu cok iyi kullandı.. iktidar oldu cozecem dedi... yalacıkta bir numaralardır.. ve aynı zamanda milleti koyun gbi gezdirmektede...

ikinci secim donemi yine aynı oyunun sahneleri.. basortusu serbest olacak... kac yıl oldu bir calımsa bile yok.. yarın bu hükümet giderse zıttı gelirse suan rahat girip cıktıgını yerlere yine giremeyecksiniz.. biraz akıllı olmak lazım...

.. İslamiyeti, pis siyasi emellere alet etmemek için...yalancı insanların oy malzemeesi olarak kullanmaması için.. akıllı olmak ve bakan gözlerle değil gören gözlerle ortalıkta dolasmak lazım...

Allah c.c fitne-fesat-hainlik peşinde olanları ve devletine milletine ve İslam alemine ihanet ve hiyanet içinde olanları ıslah etsin!.

nermin_böte' Alıntı:
onlar konuşsun.Sivil itaatsizlik devam ediyor.Er yada gec bu mesele çözülmeli.Allahım bi kolaylığını verecek.Kadınların örtüsünü oyuncağa çeviren zalimlere,adil olmayan yönetici ve amirlere de gereken ceza verilecektir,herşeyin bir zamanı var.

size aynen katılıyorum hocam

ya okadar komikki insalar zamandaki haberi ve yorumlarını okudum insalar halen 12 eylül zihniyeti, ergenekon dayatması falan yazıyor. merak ediyorum acaba içişleri bakanı hangi partiden. hükümet değiştide bizim mi haberimiz yok. kimse anlamıyor aslında bunların başörtüsü gibi bir derdi yok sadece oradan yararlanmak için savunuyorlar. bizim insanımızın bazısı gerçekten kör arkadaş. yorumlar çok komikti ya. halen yapanların kendilerinden olmadığına falan inanıyorlar. bakın arkadaşlarımız başörtüsü ile geliyordu kaç aydır kimse bişey demiyordu. nooldu da şimdi böyle bir yazı çıktı. kim ne yapmak istiyor bi düşünün a dostlar. yapmayın bu kadar da dar bakmayın olaya.

mutluaya' Alıntı:
ya okadar komikki insalar zamandaki haberi ve yorumlarını okudum insalar halen 12 eylül zihniyeti, ergenekon dayatması falan yazıyor. merak ediyorum acaba içişleri bakanı hangi partiden. hükümet değiştide bizim mi haberimiz yok. kimse anlamıyor aslında bunların başörtüsü gibi bir derdi yok sadece oradan yararlanmak için savunuyorlar. bizim insanımızın bazısı gerçekten kör arkadaş. yorumlar çok komikti ya. halen yapanların kendilerinden olmadığına falan inanıyorlar. bakın arkadaşlarımız başörtüsü ile geliyordu kaç aydır kimse bişey demiyordu. nooldu da şimdi böyle bir yazı çıktı. kim ne yapmak istiyor bi düşünün a dostlar. yapmayın bu kadar da dar bakmayın olaya.

Boşver hocam ya şu forumda bile bir sürü var bu insanlardan :mrgreen: Eşek olana semeri vuracaksın demiş atalar siz canınızı sıkmayın önümüzde referandum var nasılsa bu konu o zamana kadar rafta duracak rahat olun :P

Geri