Başıma gelen can sıkıcı bir olay...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyolcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eyolcu

Süper Üye
Süper Üye
Bugün 5lerden bir sınıfa 2 saat dersim vardı. ilk dersi bitirip araya çıktım, ders saati gelince sınıfa girdim ve bir öğrenci bir kağıt bulduğunu ve üzerinde "ege" isimli öğrencinin adını yazdığını söyledi. masaya koy bakarım dedim. sonra baktım ve öğretmenlik hayatımın şoku ile karşılaştım. bir öğrenci bana resmen ana avrat küfür yazmış, yanlış duymadınız ve iftira atmış, sevgilimle telefonla derste konuşuyormuşum, yahu benim sevgilim yok ayrıca ben teli interneti bilgisayara bağlamak için kullanıyorum engelli meb hattı işe yaramayınca. neyse o sorun değil küfür olayı sorun aslında, veliler ve öğrencilerin sevdiği öğretmen olarak söylenirdim hep, ilk defa böyle bir olay oldu meslek hayatımda ve şok oldum. ayrıca küfürlerden sonra çocuk isim yazmış. o çocuk yazmadığına inanıyorum, çünkü isim yazmaz ve yazıları sınıfta hiçbir öğrencinin yazısı değil, sanırım o sınıfta o çocuğu sevmeyen biri onun adına yazdı. araştıracam ama umarım bulmam kim olduğunu!!!

yazıklar olsun ki öğretmeni şebek haline getiren bu sisteme, yazıklar olsun ki bizi değerlendiren veli öğrenci olacakmış performans sisteminde...

Öncelikle hocam geçmiş olsun. Ancak bu kadar şok yaşamış olmanıza şaşırdım. Böyle şeyler bizim zamanımızda da olurdu. Öğrencilerden birisi dediğiniz gibi bir sevmediği arkadaşına iftira atmış diye düşünüyorum ben de. Olayın sizinle bir kişisel alakası olduğunu düşünmüyorum. Başkasının ağzından bir öğretmene küfür edilecekti ve bir sebepten dolayı bu kurban siz seçilmişsiniz. Onun için çok fazla takmayın. Zaten 5. sınıf öğrencisi...

Heee şu en altta söylediğiniz her şeye katııyorum. Belki Türkiye tarihinin en kötü eğitim-öğretim sistemini yaşıyoruz. Ancak bunu yaşadığınız olaya bağlamanız bana anlamsız geldi. Kalın sağlıcakla. Sıkmayın canınızı hocam...

Sıkmayın canınızı bazen gormemek en ıyısıdır bulsanız mıgdenız daha cok bulanacak o nedenle cok arkasına dusmeyın dısıplınemı vereceksınız yada ogrencıler ıcınde aşağılayacakmısınız degmez sonucta cocuklar ben o durumda genelde yazanı bıle okumadan yırtarım yada bır ogrencının dıerı hakkında dedıgını duymam bıle

Hocam bir yandan bulmak istemiyorum diğer yandan merak ediyorum. acaba kurban mı seçildim aralarında olan çocukca düşmanlıklarından dolayı. sözde o kağıdı yazan altına adını yazmıs ama kendi el yazısı değil. geçen yan okullardan birinde ise 3.sınıf öğrencisi kalemi atıyor ve öğretmene sen köpeksin, git getir demişti... bunlar veli olunca siz anlayın neler olacağını. eğitim sistemi yüzünden maymun olduk ya, sinirden ne yapacağımı bilemiyorum

eyolcu' Alıntı:
Hocam bir yandan bulmak istemiyorum diğer yandan merak ediyorum. acaba kurban mı seçildim aralarında olan çocukca düşmanlıklarından dolayı. sözde o kağıdı yazan altına adını yazmıs ama kendi el yazısı değil. geçen yan okullardan birinde ise 3.sınıf öğrencisi kalemi atıyor ve öğretmene sen köpeksin, git getir demişti... bunlar veli olunca siz anlayın neler olacağını. eğitim sistemi yüzünden maymun olduk ya, sinirden ne yapacağımı bilemiyorum

bana köpeksin git getir diyecek insani öyle bir döverim ki mezardakileri cikip ayakta alkislar, kendi degersizliklerini ogretmene sivayanlarin sucu hep bunlar.

eyolcu' Alıntı:
Bugün 5lerden bir sınıfa 2 saat dersim vardı. ilk dersi bitirip araya çıktım, ders saati gelince sınıfa girdim ve bir öğrenci bir kağıt bulduğunu ve üzerinde "ege" isimli öğrencinin adını yazdığını söyledi. masaya koy bakarım dedim. sonra baktım ve öğretmenlik hayatımın şoku ile karşılaştım. bir öğrenci bana resmen ana avrat küfür yazmış, yanlış duymadınız ve iftira atmış, sevgilimle telefonla derste konuşuyormuşum, yahu benim sevgilim yok ayrıca ben teli interneti bilgisayara bağlamak için kullanıyorum engelli meb hattı işe yaramayınca. neyse o sorun değil küfür olayı sorun aslında, veliler ve öğrencilerin sevdiği öğretmen olarak söylenirdim hep, ilk defa böyle bir olay oldu meslek hayatımda ve şok oldum. ayrıca küfürlerden sonra çocuk isim yazmış. o çocuk yazmadığına inanıyorum, çünkü isim yazmaz ve yazıları sınıfta hiçbir öğrencinin yazısı değil, sanırım o sınıfta o çocuğu sevmeyen biri onun adına yazdı. araştıracam ama umarım bulmam kim olduğunu!!!

yazıklar olsun ki öğretmeni şebek haline getiren bu sisteme, yazıklar olsun ki bizi değerlendiren veli öğrenci olacakmış performans sisteminde...
bir öğrenciden araştırmaya başlanabilir. bu öğrencinin defteri ile yazıyı karşılaştıırılarak öğrencinin arkadaşlarının defteri karşılaştırılır.

Bulamamanı temenni ederim. İnsan kızgınlıkla daha kötü durumlara neden olabiliyor. Güzel ülkemizin ne hale geldiğini gösteren bir başka olay maalesef.
Enerjimiz o kadar kıymetli ki aslında, bu tip olaylara prim vermeden yolumuza devam etmeliyiz.

Bu seneki 5 ler küçük grup dediğimiz grup. 4+4 ün ilk mezunları.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

bundan 13 yıl once stajda teknık resım dersınde bırını boğuyordum o gun bugundur ogrencıye sıddet uygulamam

sıddet ıle cozum olmuyor o tıp ogrencıler evde sabah aksam dayak yıyor zaten o cocugu dovmen bır anlam ıfade etmez arada basını oksayıp nasılsın demek gelmedıgınde arkadaslarına sormak bır gun sonra bu nednele gelmedın demek ılgılendıgınız hıssettırmek daha etkılı oluyor senden beklemezdım lafı cogu zaman sorunu cozuyor

tövbe estağfurullah de hocam her şeyi takmayın belli ki ismi yazan öğrenciye bir komplo kurulmuş sizin isminizde bi şekilde karışmış oolaya hem küçükler hem de affetmek büyüklüktür can sıkmayın. allaha emanet olunuz

Re: Ynt: Başıma gelen can sıkıcı bir olay...

Boşverin uğraşmayın.
Şimdi bu küfür metnini yazan öğrenciyi kazara buldunuz diyelim...
Daha kötü olur.
O çocuk, ailesi ve hatta arkadaşları, size düşük performans notu verirler.
Yani uzatmayın bu işi.

üzüldüm her ögretmenin basina gelir ama sizi kurban secmiş belli ki bence cözmek icin ugrasmayin elbet yazilardan bulursunuz ama siz dogu bildiginiz cizgiden cikmayin...
Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır… Mustafa Kemal ATATÜRK

Her türlü yasal yola başvur. Okul disiplin kuruluna dilekçe ver. Tüm öğrencilerin yazıları karşılaştırılsın. Bulduğun zaman da hakaret davası açabiliyorsan aç. Sen mi düşüneceksin elalemin çıkartıp sokağa saldığı kımıl zararlısını.

düşüncelerini uygulayabilecek çağda bile değil daha :)

Hocam zamanında bende de olmuştu böyle bir olay. Yıl 2007 bilgisayarımın önünde büyükçe bir sayfa ve içerisinde bolca hakaret küfür vb... bende aynı gaz ile hissettirmeden gizliden gizliye bu kimdir diye araştırıp durdum ve en son buldum yazanı. Okulda üzerine titrediğimiz sayılı öğrencilerimden birisi :) evlendiğim güne kadar evimde odamın duvarında ibret olsun ile o yazıyı astım :) o gün bu gün bana ders oldu ve öğrenci milletine kesinlikle güven itimat olmaz onu anladım.

İşin özü takma kafana hocam :)

Bu işin affı olmaz arkadaşlar. Affedilecek olay basit kabahatler, kazayla yapılmış işlerdir. Kasten, alenen, yazılı olarak hem iftira hem hakaret ve küfrü şimdi affederseniz o zararlı büyüdüğünde zaten topluma faydalı bir kişi olamaz. İstediğime istediğimi yaparım herkes de göz yumar der. İtin serserinin biri olur. Yarın gider birinin canını yakar. Bunda sizin de payınız olmuş olur. Vebalini alabiliyorsanız affedin.

Hocam gerekirse idare ve diğer öğretmenlerle iş birliği yapıp okuldaki tüm öğrencilerin yazılarını kontrol ettirin
adı yazan çocuğu sorgulayın onunla husumeti olanlardan başlayın
bunlar çözüm olabilir çocuk bulunsun ceza alsın ki diğerleri yapamasın

Sayın Hocam, öncelikle çok geçmiş olsun.Her ne kadar üzülmeyin desekte illaki üzüleceksiniz çünkü bizler evladımız gibi gördüğümüz öğrencilerden bu tarz tutumlar gördüğümüzde ciddi manada gerek işimizden gerek öğrenciden soğuyoruz.Ancak ben öğrencide veya velide artık suç bulmuyorum.Bizi tüm bunların karşısında savunmayan, bırakın savunmayı ezilmemiz ve değersizleşmemiz için resmen çaba sarfeden; idareler ve BAKANLIK yetkililerindedir en büyük suç ve elbette tüm bu yapılanlara karşı sesimizi çıkarmayan biz öğretmenler.Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük çalışan ailesi olmamıza rağmen gelin görünki başımıza açılan her beleda (mülakat, performans, şikayet hatları, şiddet, taciz...vs) sanki "Oh bize iyi oluyor" dercesine tepkisiz kalıyoruz.Böyle giderse daha çok çekeriz.

Arkadaşlar öğrenciler bir birlerinden nefret ediyor. bunca zamandır bu kadar haset sınflar görmedim eskiden çalışana saygı var. Şimdi hepsi hasetlik yapıyor. eminim sizle alakalı değildir. sınıfa girince birbirini şikayet eden o kadar çocuk varki sınıfa girmeden midem bulanmaya başlıyor. bununda aile profili ile alakalı olduğunu düşünüyorum insanlar onun çocuğu yapıyoır da benimki neden yapamıyor diye çocuga çocuk da sınıfa kusuyor. Sonuç bir avuç okul dışından programlanmış haset ordusu.
Adı yazan cocuga yaptığınız iyi bir davranış başkasınında canını sıkmış olabilir. genel itibari ile kıskançlıktan yapılan davranışlar. küfürü yazdığına göre sınıfın haylazlarından biri muhtemelen çocugun en yakınlarından biridir :))

Teşekkürler arkadaşlar. Benle ilgili olduğunu düşünmüyoruz açıkcası, öğrencilerin birbirleri ile olan ilişikileri diye tahmin ediyoruz.

Öğretmenin elini kolunu bağlayan, eğitim sistemi ile ilgili her sorunda öğretmeni hedef tahtasına koyan bir sistem maalesef. Elimizden birşey gelmiyor hocam.

Senle ilgili de olabilir hocam, öyle herkese şirin görüneceksin bütün öğrenciler tarafından sevileceksin diye bir şey yok. Bana sorarsan en temizi hiç bulaşmamak ve unutup gitmek. Ha ben adamın aklını alırım hayırdır ayağını denk alacak diyorsan da bu haklı mücadelende seni sonuna kadar destekliyorum.

Geri