Başka branştan ek ders almak

Kodla Büyü

volkankey

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba konu ile ilgili mevzuat bilgisi olan bir arkadaş var mı acaba?

Durum şu:
Ders dağıtımı yapılmadan 2 öğretmen izinde olduğu için İngilizceden ek ders alabileceğimi ilettim idareye

Sağolsunlar vermemişler. Onun yerine 2 tane ücretli öğretmen alıp full 30 saat ders vermişler.

Benim asıl branş BT. Ama gelen ücretli öğretmenler ne mezunu onu da bilmiyorum. Neyse sorun o da değil.

Yaptıkları bana göre etik değil. Ama mevzuata da ters olabileceğini söyledi bir arkadaş. Kesin bilgisi olan var mı?

Yani ek ders isteyen kadrolu öğretmen varken ücretli öğretmen alınabiliyor mu?

Yorumunuz nedir?

branş itibariyle verilemeyebilir mi mevzuat konusunda benim de bilgim yok hocam ama, yorumunuz nedir sorunuza itafen, bence de etik değil. sonuçta ortaokul ingilizcesi çok da zorlayıcı değildir. branşın olsa hiç şansları yoktu vermek zorundaydılar. Mevzuat kısmı sadece branş itibariyle öğretmen varsa dışardan ücretliye izin vermiyor sanırım.

eğer görevlendirilen kişilerin atamaya esas branşı ingilizce ise bence etik bir durum ve mevzuata aykırı bir durum yok. ortaokul ingilizcesi ne de olsa, ben de anlatırım nolacak demek sıklıkla kendi branşımızın başına da gelen branşı küçümseme durumu. ne de olsa ortaokul matematiği, ne de olsa ortaokul feni diye alakasız branşlardan öğretmenlerin sırf kadrolu diye alakası olmayan branş derslerine girmesi en başında öğrencilere haksızlıktır.

syangela' Alıntı:
eğer görevlendirilen kişilerin atamaya esas branşı ingilizce ise bence etik bir durum ve mevzuata aykırı bir durum yok. ortaokul ingilizcesi ne de olsa, ben de anlatırım nolacak demek sıklıkla kendi branşımızın başına da gelen branşı küçümseme durumu. ne de olsa ortaokul matematiği, ne de olsa ortaokul feni diye alakasız branşlardan öğretmenlerin sırf kadrolu diye alakası olmayan branş derslerine girmesi en başında öğrencilere haksızlıktır.

Valla dediğim gibi ücretli gelen öğretmenlerin ne mezunu olduğunu bilmiyorum ama daha önce iktisat ya da ekonomi okuyup matematik dersine giren arkadaşlar vardı.

Hocam bu idarenin ve il/ilçe müdürlüklerinin elinde olan bir durumdur, tabi ki dışarıdan eğer aldıkları ücretli ingilizce branşından değilse yanlış yapmışlar, sorunuza gelince kadrolu dururken başkasına o dersi vermek diye bir durum yok tabiki atamaya esas bölümler ve hangi hocanın hangi derslere girebileceği mevzuatta açıktır, bende bt öğretmeniyim ama boşta kalan dersleri dersi olmayan hocalara dağıtıp dağıtmamak idarenin elindedir. bence bu yetki idarelerden alınıp net ve kesinlik getirilmeli böylesi durumlara, ama malesef ücretli öğretmenlik kalkmadığı sürece bu durumlar ortadan kalkmaz, kısacası bir hakkınız yok hocam eğer bt rehber öğretmeni değilseniz idare sadece size 15 saat ders vermek zorunda gerisi idarenin elinde kolay gelsin

Bilişim teknolojileri öğretmeni olarak mevzuata göre İngilizce derslerine giremeyiz. Ancak İngilizce Sertifikan varsa (Bunun da belli bir kurun üstünde olması gerekiyor. Emin değilim ama 6. kur kalmış aklımda) bu belgeyi idarene ibraz edebilirsin. İdaren ancak bu durumda ücretli öğretmenden önce sana ders verebilir. Tabi bu durumdan da önce ilçe mem aynı eğitim bölgesinde ya da küçük bir yer ise aynı ilçede diğer okullardaki İngilizce Öğretmenlerini görevlendirir/görevlendirmesi gerekir.

Belgen yoksa hiçbir hak talebinde bulunamazsın. Bazı küçük ilçelerde ya da köylerde bir öğretmen bütün derslere girebilir. Çünkü görevlendirme/ücretli öğretmen bulmak sıkıntılıdır ve okulun öğretmenleri de açıktaki dersleri (sayı olarak) karşılayabilecek durumdadır. Bu duruma kimse bir şey demez.

Sen tek başına kalan İngilizce derslerini karşılayamıyorsan, yani idarecilerin senin derslerini full yaptıktan sonra bile açıkta İngilizce dersi kalıyorsa ve her halükarda ücretli İngilizce Öğretmeni ayarlanması gerekiyorsa dersleri sana vermeyip ücretlilere verebilirler. Bunun mantığı okula ücretli de olsa bir öğretmen görevlendirebilmektir. Senin derslerini full yaptıktan sonra kalan 10-15 vs. derse öğretmen bulunamayabilir. Bu durum okul idaren ile ilçe milli eğitim arasındaki diyalog ve bunların kullanacağı inisiyatif ile ilgilidir.

Saygılar...

Geri