Başka bransta kurs açmak..

Kodla Büyü

arifa19

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum kendi bransimizda yetistirme kursu acamadigimizdan farklı branşta kurs açan var mi

Ben zeka oyunları icin de başvurmuştum onu bile cok gördüler. Satranç açacaktım ders olarak bile yok

Zeka oyunlarindan acmak icin acele ettim ama nafile onuda kapatmislar.Bizim bir sertifikayla orfan acacAgimizi ve bu yuzden onunda kapatildigini düşünüyorum, fesatliksa bu derece fesata bagladim evet. Onu da acamiyoruz neyi tutsak elimizde kaliyor

Bilişim açamayıp başka branştan ders açmak kanıma dokunurdu heralde... Mesele artık itibar meselesi oldu, bu saatten sonra açsan ne açmasan ne...

Sınıf öğretmeni olan müdür yardımcısı yan alanı olan Türkçeden aynı binada eğitim gören ortaokulda kurs açmış :x

ilknurboteci' Alıntı:
Gecen yil ingilizceden acmistim hocam

nasıl açtınız hocam ? ben geçen sene matematik için talep etmiştim her öğretmen kendi branşından açabilir demişlerdi. bilişim açmıştım sadece.

2016-2017 ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME
KURSLARI e-klavuzunda;

"Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu 9
No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs
başvurusunda bulunabilirler" diyor.
Okutabileceğimiz dersler kapsamında da;
Bilişim Teknolojileri Alanının;
• Bilgisayar Teknik Servisi
• Ağ İşletmenliği
• Web Programcılığı
• Veri Tabanı Programcılığı
dallarının alan/dal dersleri
 Diğer alanların Bilişim Teknolojileri alanına ait
alan/dal dersleri ve modülleri
 Bilişim Teknolojileri
 Küreselleşen Toplumda İletişim Teknolojileri
 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
 Medya Okuryazarlığı
dersleri yazıyor. Bu derslerden açabiliyoruz. Başka derslerden açmamıza izin yok, doğru anladıysam.

esdiyare' Alıntı:
2016-2017 ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME
KURSLARI e-klavuzunda;

"Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu 9
No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs
başvurusunda bulunabilirler" diyor.
Okutabileceğimiz dersler kapsamında da;
Bilişim Teknolojileri Alanının;
• Bilgisayar Teknik Servisi
• Ağ İşletmenliği
• Web Programcılığı
• Veri Tabanı Programcılığı
dallarının alan/dal dersleri
 Diğer alanların Bilişim Teknolojileri alanına ait
alan/dal dersleri ve modülleri
 Bilişim Teknolojileri
 Küreselleşen Toplumda İletişim Teknolojileri
 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
 Medya Okuryazarlığı
dersleri yazıyor. Bu derslerden açabiliyoruz. Başka derslerden açmamıza izin yok, doğru anladıysam.

doğru diyorsunda hocam geçen sene ingilizceden kurs açtım diyor. bu sene teknoloji tasarım hocamız resimden açıyor. hocam tek tas dan resim e geçmişti öyle bir fırsat olsa da bende şu bilgisayar dan kurtulsam...

@kondansatör size katılıyorum. kesin bizi düşündüler. (zekayı kapatırken)

06Davut' Alıntı:
ilknurboteci' Alıntı:
Gecen yil ingilizceden acmistim hocam

nasıl açtınız hocam ? ben geçen sene matematik için talep etmiştim her öğretmen kendi branşından açabilir demişlerdi. bilişim açmıştım sadece.
@06Davut kursa istek versa ve herhangi bir şekilde (ücretli anlaşmalı dahil) branşında öğretmen bulunamadıysa açabiliriz.

Mesela bizim okulda şu an 2'şer saatten 4 sınıf 8 saat Fen Bilgisi açığımız var. Bulunmazsa herhangi bir istekli öğretmen alabilir.

arkadaşlar benim okulda bazı branşlarda (ingilizce, görsel sanatlar) kadrolu öğretmen yok. bazı branşlarda da öğretmen ihtiyacı var. dolayısıyla diğer branştaki öğretmenler de bu branşlarda kurs açabiliyorlar... geçen sene böyle olmuştu..

Ark lar zeka oyunlarını neden bizi düşünerek kapattılar zeka oyunları sertifika ile açılmıyor mu. Birde madem zela oyunlarını da bizi dusunerek kapattılar diyorsunuz bunların bizi dusunmesinden kasit nedir amac bilişimci kurs açmasın değil ama neredeyse ℅99 u btr olan bilişimciler kurs açmasın yani btr kurs açmasın

Biraz daha açarsak konuyu bu seneki Dyk yonetmeligi bu kursları sınırlamis. Yan branşında dahi kurs açamıyorsunuz. Sosyalci Türkçeden. Fenci matematikten acamayacak. Kurs ogretmenine ihtiyaç varsa bransina bakılmaksızın herhangi bir öğretmen girer diye bir şey okumadım veya anlamadım ben. Yapılır idare ve ilçe onaylar mi bilmem. Mali denetim olursa sıkıntı çıkabilir.

ben meslek lisesindeyim. felsefecimiz beden eğitimcimiz vb kurs açabiliyorlar. mesleki eğitim veren bir okulda felsefe dersinin çok gerekli olduğunu sanıyor sanırım meb. yanlış iş yapıyorlar.

femek513' Alıntı:
olmuyor hocam malesef bizde açıldı kapattılar geri
İlçenin işgüzarlığıdır. Bir kaç müdür-öğretmen veya vatandaş laf söylemiştir onlara onlarda kapatmıştır.
Zirâ dedikoduyu severler.

BTR, Fatih'le ilgilensin, gibi bir mantıkları var galiba.

only61' Alıntı:
ben tarih bölümünü bitirdim başvuru yapabilir miyim acaba?
?
hangi tür okul dasınız ve şu anki branşınız.
Eğer açık var ise okulunuzda veya gitmek istediğiniz okulda; Tarih üzerine olan derslerde kurs vermenize karşı çıkmazlar işlerine bile gelir.

bu yıl başarırsanız, Gelecek yıllar için emsal olacağından gelecekte sıkıntı çıkarmazlar.

Lâkin sosyal öğretmenleri birbirini çiğniyor.

only61' Alıntı:

açabilirsin bence ÇÜNKÜ teknoloji tasarımcı hocamız resim bölümü mezunu branş değişikliği olduğunda değiştirmiş zamanında şimdi tek tas da bilişim gibi kapatılınca resimden açtı okulda kurs açamayan tek hoca benim

xxltc' Alıntı:
Ark lar zeka oyunlarını neden bizi düşünerek kapattılar zeka oyunları sertifika ile açılmıyor mu. Birde madem zela oyunlarını da bizi dusunerek kapattılar diyorsunuz bunların bizi dusunmesinden kasit nedir amac bilişimci kurs açmasın değil ama neredeyse ℅99 u btr olan bilişimciler kurs açmasın yani btr kurs açmasın
:alkis: :alkis: :alkis:

ercinc98' Alıntı:
only61' Alıntı:
?
hangi tür okul dasınız ve şu anki branşınız.
Eğer açık var ise okulunuzda veya gitmek istediğiniz okulda; Tarih üzerine olan derslerde kurs vermenize karşı çıkmazlar işlerine bile gelir.

bu yıl başarırsanız, Gelecek yıllar için emsal olacağından gelecekte sıkıntı çıkarmazlar.

Lâkin sosyal öğretmenleri birbirini çiğniyor.
ben bilişim öğretmeniyim. ikinci üniversite bitirdim... 4 yıllık tarih bölümü

only61' Alıntı:

hocam konunun dışında ama ben de farklı bir bölüm okumak istediğim için merak ettim.
Tarih bitirdiniz ama hala bilişim tek. öğretmenliği yapıyorsunuz. Yani amaç tekrar kpss ye girip Tarih öğretmenliğinden mi atanmak pek bilmiyorum da :oops:

Arkadaşlar geçen sene açılabiliyordu evet ama görüş yazısınbu yıl çıktı ve artık farklı branştan açılmıyor kaldı ki izin verilse dahi bizim dersimiz kapatılmışken o olmadı bu olsun mantığını da anlamış değilim benim branşıma ders yoksa hiç birine girmem arkadaş mesele para değil dersinimizin itibarı bunun için savaşmal yerine başka kursa yönelmek nedir anlam veremiyorum hayretle izliyorum şu konu başlığını ve başka branş vermek peşinde olanları

gül1' Alıntı:
only61' Alıntı:

hocam konunun dışında ama ben de farklı bir bölüm okumak istediğim için merak ettim.
Tarih bitirdiniz ama hala bilişim tek. öğretmenliği yapıyorsunuz. Yani amaç tekrar kpss ye girip Tarih öğretmenliğinden mi atanmak pek bilmiyorum da :oops:

kpss ye gerek yok biz zaten memuruz........... branş değişikliği olursa belki tarih öğretmenliğine geçme şansı doğabilir ama yapmıyorlar malesef
ben de yüksek lisans yapıyorum tarih alanında. bitirirsem doktoraya kadar yolu var

kondansatör' Alıntı:
Zeka oyunlarindan acmak icin acele ettim ama nafile onuda kapatmislar.Bizim bir sertifikayla orfan acacAgimizi ve bu yuzden onunda kapatildigini düşünüyorum, fesatliksa bu derece fesata bagladim evet. Onu da acamiyoruz neyi tutsak elimizde kaliyor

sertifikayı nereden alabiliriz hocam?

Geri