bense eski okulumda "böyle eğitimci bir müdürle çalışmasam gözüm açık giderdi" dediğim hocamın müdürlüğe devam edemeyeceğini öğrendim. ama arkadaşlarımız sağ olsun onu onurlandırmışlar.
Öyle bir müdürdü ki hiç çalış demezdi ama o kadar iyi adil ve başarılıydı ki siz onun için çalışmak isterdiniz. öğrencinin yararına olmayan tüm angaryaları hep bir kenara iterdi. veli yönetici vb. her zaman öğretmenin kapı gibi arkasında dururdu. eğitim adına bir şey isteyin yoktan var ederdi, hele bir de özverili bir öğretmen iseniz kendinizle guru duymanızı sağlardı. öğretmenler çok çıktı alıyor kızının ödevini çıkaran var diyen müdür yardımcısına "ben o öğretmenin bu kadarcık işini halledemiyorsam kurumu benimsemesini, sağlıklı çalışmasını nasıl sağlarım varsın çıktısını alsın öğretmenim gerektiğinde ben karşılarım." 20 yıldır derse girmemiş, adını yazmaktan aciz olduğunu düşündüğümüz bir öğretmene birinci sınıf vermedi diye başı çok ağrıdı ama ya o benim torunum olsa diye geri adım atmadı.
ilçe mem müdürüyle izin çok veriyor diye telefonda konuşurlarken bir cümlesine şahit olmuştum. yorumsuz yazıyorum
mem - siz isteyen her öğretmene izin mi veriyorsunuz
m - tabii veriyorum siz vermiyor musunuz? Annem hasta diyen 10 öğretmenden birinin ya gerçekten annesi hastaysa ve ben ona izin veremezsem ?...