Başlangıca toplu program ekleme

Kodla Büyü

yildiray75

Süper Üye
Süper Üye
ssd aldım da biraz hız testi yapmak istiyorum.
win 7 başlangıcına oyun internet explorer mozilla ve daha birçok programın açılmasını istiyorum.
normalde açılışa eklemeyi biliyorum ama 100 tanesinin de eklemek uzun sürer.
başlangıca bir bat dosyası filan eklesem onu çalıştırsa bat dosyası da içinde benim istediğim programları barındırsa diye bir düşüncem var böyle mi yapsam
yoksa
başka daha kolay bir yolu varmıdır.

.bat dosyasının içine programları başlatma komutlarını yazarsınız, dosyayı da başlangıça atarsınız olur. Ama neden test için böyle bir yöntem seçtiğinizi anlayamadım.

gerçek hayat testi hocam . bana test yazılımları puan verse ne olucak ki.. sonuçta benim işime yarayacak olan gerçekte ne kadar hızlı veya yavaş olduğunu gözümle görmek

1-) Başlangıç klasörünü açtıktan sonra açacağınız programların üzerine sağ tıklayıp bu klasöre sürüklemek,
bir bat dosyasının içine programın yolunu yazmaktan veya kopyala yapıştır yapmaktan daha kısa sürmektedir.
2-) SSD okuma/yazma hızını windows açılışında çalışan programlar ile ölçmek mantıksızdır.
Çünkü;
Böyle bir testi yapmak için önce eski HDD'nizle belirttiğiniz 100 programı çalıştırıp süre tutmanız sonra SSD ile tekrar ölçüm yapmanız gerekiyor.
Böylece HDD-SSD farkı ortaya çıksın. Fakat Sanal Bellek(Diske yazılan) ayarlarınız kapalı değilse bu farka Sanal bellek yazma-okuma hızı da etki edecektir.
Bir diğer husus ise Windows'da gecikmeli başlayan görevler vardır. Yani siz windowsu kullanmaya başladıktan bir süre sonra bu programlar çalıştırılır. Dolayısıyla açtığınız programlarla birlikte başka programlar çalışabilir. SSD ile test yaparken bu programlar daha kısa sürede açılırsa gecikmeliler başlamadan testi bitirmiş olursunuz.

Bu ölçümü kendi belirlediğiniz boyutu 16KB ile 1GB arasında değişen dosyalardan oluşan karma bir test klasörü ile daha sağlıklı yapabilirsiniz.
Örneğin
1 GB 16-64KB dosya (yazı, word belgesi)
1 GB 256-512KB lık (jpg, foto)
1 GB 2-4MB lık (müzik,mp 3 vs)
1 GB 50-100MB (video)
1-2GB film, avi dosyası
Ortalama 5 GB veri ile okuma-yazma hızını teracopy gibi bir programla çok güzel canlı canlı ölçebilirsiniz.
Yada http://usbflashspeed.com/static/FlashBench.zip adresindeki küçük-orta ve büyük boyutlu dosyalar kullanılarak yapılan okuma-yazma testi ile.

Geri