Bad sector hdd kurtarilabilir mi?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaslar merhaba
Dun gece calisan asus laptop bugun hdd gormez oldu.
1- pardus ve linux cd ile baktim gormedi
2- acronis ve xp cd baktim bagli hdd bulunamadi dedi
3- harici hdd kutusuna takip usb den baktim gormedi
4- 2.hdd gibi sata kablosu taktim gormedi

Biostan baktim hdd gormuyor. Bios varsayilan ayarlara geri donderdim olmadi

Hdd D surucusu icinde bazi resimlerim var. Kurtarmanin imkani var mi

sorun bence bad sector den değil, senin harddisk komple gitmiş.
Tek çare söküp başka bir bilgisayara bağlayıp dosya kurtarma ile harddiski hiç görmüyorsa partition kurtarma ile verileri kurtarman

Biost an görülmeyen. işletimsistemlerinin görmediği hdd donanımlsal olarak gitmiş bence. Kartı gitmiştir keisn.
Umarım yanılıyoruz.

kolay gelsin

Az once hiren boot 8 ile denedim. İcinde hdd araclari kisminda acronic disk director vardi.
Calistirdim Hdd bulunamadi hatasi verdi

Niyedir bilmiyorum ama laptopu onume koyup tum vidalari soktum. Suan tum icorganlari onumde serili :(((((

hocam biosta dahi görünmeyen bir HDD fiziki olarak orada yok demektir. programlar fayda etmez. (ide ya da sata kablonuzda bir problem yoksa)

Valla hocam teknik servisteki arkadasa gittim. Hdd kutusu cikardi daha jelatinli. Polygold.
Laptop hdd takti gormedi. On usb arka usb denedi gormedi.

Acik bi pcye 2. Hdd takti sata kablosuyla yine yok

Hayir resimlerim olmasa sorun degil de

Hocam taktığınızda disk çalışıyor mu elektrik alıyor mu on bi bakım derim eğer elinizi üstüne koyun çalıştığında fark ettirir zaten. Ama bence kartı bozulmuştur. :(

Hocam pc acilista da baska bir pc ye harici olarak takildiginda da yaklasik 15-20 saniye sonra (ethernet kablosunu kasaya takarken cikan yerine oturma sesi gibi) TIK diye bir ses geliyo ondan sonrasi yok.

Verileri mutlaka kurtarmanız gerekiyorsa aynı marka/model diskten bir tane bulup kartını değiştirin. Çok büyük bir ihtimalle düzelecektir.

Hocam kart arızalı ise hocamın dediği gibi ancak başka bir kartla değişirse düzelir. Oda sıkıntılı iş. Ama sanki adım motor arızalı gibi duruyor. tamiri zor gibi hocam.

hocam çok önemli dosyalarınız var ise kesinlikle kurtarılması gereken veri kurtarma firmaları belki size yardımcı olabilir ama fiyatları ne alemde hiç bilgim yok.:(

Aynı sorun bende var, daha doğrusu bizim okul idaresinin hard diski. Denemediğim program kalmadı. Bir türlü parititionu aktif edemedim. En sonunda new volume kurulmuş ve dinamik hale gelmiş,içinden cızırtılar gelen bir harddik var elimde. basic olmadı bir türlü. Yapacak bir şey yok dedim, profesyonel veri kurtarma işini yapan firmalara göndermeyi düşünüyoruz. Veri kurtarma 100 yuro'dan başlıyor, bakalım bizimki ne olacak..

Geri