Bademciklerini aldıran

Kodla Büyü

sertokus

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar sürekli şiş bademciklerim. Doktor alınsa iyi olur dedi. Taş mı ne yapıyormuş bademcikler beyaz renk. O sürtme yapıyormuş boğazıma, oda faranjit yapıyormuş, daha sonra öksürme oluyor tabii. Penisilinle (deposilin) ile idare ediyorum. O da zararlı diyorlar.
Aldıranlar ne alemde acaba.
Ya da aldırmadan kurtulan var mı ? Ders anlatamıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir :(

Hocam ben 3 yıl önce bademciklerimi aldırmıştım şu an çok rahatım yalnız ameliyattan sonra 10-15 gün çok zor geçiyor.

Hocam öncelikle geçmiş olsun, Rabbim tez zamanda hayırlı şifalar versin inşallah. Yazınızdan bademcik rahatsızlığınızın kronik bir hal aldığını anlıyorum, umarım yanılmıyorumdur. Bu durumda en mantıklı seçenek ameliyat olmak sanki
Lise yaşlarımda olmuştum bademcik ameliyatı, korkulacak bir ameliyat değil, bir gün öncesinden hastaneye yatırmışlardı sebebi ameliyat olacağın gün 12 den sonra bir şey yiyip içmeyeceksin diye. Ameliyatın hemen öncesi narkoz veriyorlar ve yarı baygın ameliyat oluyorsunuz, tam bayıltırlarsa hasta ağız açmıyor ve kan mideye kaçıyormuş demişlerdi o yıllarda. Ameliyattan sonraki doktorun belirlediği bir süre su dahil hiçbir şey tüketmeniz ve konuşmanız kesinlikle yasak. Bu süre 12 saat ile 16 saat ortalama. Sonraki süreçte alıştıra alıştıra aşırı soğuk ve aşırı sıcak olmama şartıyla su ve sıvı yiyecekler (muhallebi, sütlaç, çorba) tüketme izniniz var. Sürekli hasta olmaktansa bu kadar sıkıntıya değer hocam. İnan çok rahat edersin. Benim çocukluğum boğazım şişip ateşlenmeyle ve acilde yediğim iğnelerle geçti, ameliyat oldum çok şükür acilin, hastanenin yolunu unuttum. Tavsiye ederim haddim olmayarak. Tekrardan rabbim tez zamanda hayırlı şifalar versin. Bu arada epeydir foruma mesaj yazmadığımdan hesabımın silindiğini de sayende öğrenmiş oldum, sırf sana karşılık yazmak için tekrar üye oldum ;) Sonra biri çıkıp forumdaki ilk mesajı, bu kesin doktordur suçlaması yapmasın bana. Vallahi billahi öğretmenim :)

Hocam ayni sorunları yaşamıştım, ameliyat olmadan devamli sorun yasiyordum, ameliyat olali 3. yılım çok şükür bugune kadar hiç bir sorun yaşamadım, ameliyattan sonraki süreç biraz zor oluyor, ama iki gun sonra yavas yavas toparliyorsun, yaklaşık bir hafta sade dondurma yedim, ılık çorbayı pipetle içtim vb. İyi bir doktora denk gelmeniz dilegiyle Allah sifa versin

Kestane balını denedinizmi hocam?
Zabah akşam birer kaşık şeklinde 1 hafta deneseniz, sonra ameliyatı düşünseniz.

aldır kurtul hocam. ben aldırdıktan sonra rahatladım. hasta olmamak içim hala deposilin bende oluyorum. kış aylarında ayda 1 ya da 45 günde bir. deposilin romatizma hastalarına sürekli olduğu bir ilaçtır. sıkıntı yaratmaz. dert etmeyin. benim ki kendi bilgim dahilinde siz yinede doktorunuza danışın :wink:

Hocam hariçten gazel okumak gibi anlama ilk olarak.
Hocam aldırma acil değilse doğal gıdalar dene bir de, çiğ zencefil+nar suyu, zencefil kurusu, bal+zencefil+çörekotu+zerdeçal(ılık), tarçın+karanfil(sıcak) karışımlarını acizane tavsiye ederim.
Allah acil şifalar versin.

Ben de sırtı üstü yatarsam boğazım çok kaşınıyor illa ki öksürüyorum, mecbur yana yatmak zorunda kalıyorum. Acaba benim de mi bademciklerim sorunlu?

VUR4L' Alıntı:
Ben de sırtı üstü yatarsam boğazım çok kaşınıyor illa ki öksürüyorum, mecbur yana yatmak zorunda kalıyorum. Acaba benim de mi bademciklerim sorunlu?

iltihaptan dolayı geniz akıntısı bence, çünkü ben de oluyor iltihap olduğunda, bal+toz zencefil , çiğ zencefil , tarçın+karanfil , adaçayı , ben bunları içiyorum genelde, tavsiye ederim.

365 günün 250 günü boğazlarından sürekli şikayetçi olan birisi olarak, bademciklerimin hayati tehlike yaratacak duruma gelmeden aldırmayacağım. Bir çok seviyeden bir çok doktorla görüşmelerim sonunda büyük çoğunluğunun vardığı kanı sorunun bademciklerde olmadığı, onlara tetikleyen etmenlerin olduğu ve eğer bademciklerimi aldırırsam bu etkenlerin bademcik bariyerini geçerek daha alt ( akciğer, kalp ) bölgelere daha tehlikeli zararlar vereceği yönünde. Onun için aldır kurtul mantığı yanlış. Aldırmak istediğiniz şey apandisit değil, bademcik ve bademciğin sizi rahatsız ettiğinden daha fazla koruma görevi olduğunu unutmayın.

sayın hocam hayatınızı komple gözden geçirip ciddi önlemler almalısınız sorun tam olarak nerde bunu bulun öncelikle şu bir gerçek ki bağışıklık sisteminiz zayıf bu kesin bunun için size tavsiyem yedikleriniz ve içtiklerinizi gözden geçirmeniz bunları düzelttiğiniz zaman otomatikman sıkıntılarınız bitecektir yalnız bu sene çok zor ama 1 sene içinde çok rahat toparlarsınız. gece uykunuzun düzenli olması da önemli. düzenli hayat. düzenli spor. ve düzenli dinlenme. yediğiniz her şeyi kar sanmayın daha önemlisi aç kalın ya da oruç tutun. işlenmiş ve hazır tüm gıdalardan uzak durun mevsiminde olmayan gıdalardan uzak durun eğer sürekli et yiyorsanız bu da sakıncalı. tavuk da ancak köy tavuğu yiyin. doğal balık yiyin. sigara ve benzeri alışkanlıkları direkt bırakın. mümkünse hacamat yaptırın.
bağışıklığın en önemli noktası bağırsaklar. bağırsaklarınıza iyi bakmak için pırasa, soğan, sarımsak yiyin, bol miktarda ev yapımı yoğurt ve kefir tüketin. ne kabız ne de ishal olmamaya özen gösterin. ilkbahar ya da yazın bağırsaklarınıza detoks yapıp yoğurt ve kefirle tekrar düzene sokarak sıfırdan başlatabilirsiniz(bağırsaklara format)
yine bağırsaklarınız için mümkünse düzenli aralıklarla oruç tutun hatta yapabilirseniz aidin salih diye arattırın açlık orucu yapın.
tekrar söylüyorum bir bütün olarak sağlığınızda sorun var bu dediklerime dikkat edin ve kendinizi tanıyarak bunlara ekleme ve çıkarmalar yapın çünkü her bünye farklıdır şifa sonuç olarak Allah'tandır ondan da istemeyi unutmayın sağlıcakla kalın.

Aynı sorunu bende 2 yıldır çekiyorum. Her gün boğazım ağrıyor. Acaba yaşadığımız yerin havasından mı kaynaklanıyor anlamadım. Adana da çalışıyordum son 2 yıldır Kırıkhan'dayım 2 yıldır boğazım 365 gün ağrıyor. Hacamat yaptırdım tarama hacamatı. Çok faydasını gördüm sağlık açısından ama boğaz olarak görmedim. Boğazım hala ağrıyor. Özel hastanelere gittim hiç bir şey bulamıyorlar, bademcik de demiyorlar. Anlamadım bu işi. Benim sorunum boğaz ağrısı.

Yılda 5-6 kez ortalama 1-2 hafta süren ateşli iltihaplanma yaşıyordum. 22 yaşındayken yaptırmıştım. 10 küsur sene geçmiş. Allah'a çok şükür o zamandan beri o kadar rahatım ki. Bir kaç doktordan tavsiye al hocam. Eğer olmanızı salık veriyorlarsa, tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun.

keplir' Alıntı:
Yılda 5-6 kez ortalama 1-2 hafta süren ateşli iltihaplanma yaşıyordum. 22 yaşındayken yaptırmıştım. 10 küsur sene geçmiş. Allah'a çok şükür o zamandan beri o kadar rahatım ki. Bir kaç doktordan tavsiye al hocam. Eğer olmanızı salık veriyorlarsa, tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun.
22 yaşında ne yaptın hocam. Yazmamışsın.

Hocam bende de çok kötü idi.Bal,propolis,polen ve arı sütü karışımını 6 ay kullandım.Sabahları aç karna bir tatlı kaşığı...Deneyin farkı göreceksiniz...

Geri