Bahtsız Bedevi sözü artık Bahtsız Bilişimci !

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
3. senemi çalışıyorum.
3 senede 3. kez norm fazlasına düşücem galiba.

Kısaca özet geçeyim.
1. Yıl
İlk atandığım sene benden 3 gün önce norm fazlalarınada açılınca aynı okul okula ayak basmamla birlikte norm fazlası durumuna düştüm.
Neyse ki norm fazlasından gelen arkadaş eski okuluna görevlendirme verilince kaldım okulda.

2. Yıl
Torba yasa ile birlikte tekrar norm fazlası durumuna düştüm tekrar şutink olma ihtimalim vardı Allah'tan diğer arkadaş il merkezine tayin istedi gitti.

3. Yıl
Bu sene ise Ortaokul kısmı kapatılıyor. ilçe merkezinde 5 ortaokul birleştirilip bir lise binasına taşınacak. Lise binasında BT sınıfıda planlarda sınıf olacakmış.
Zaten adamlar Sınıflarında bilgisayar bırakıp gitmeyeceklerdir. Bu durumda ders seçilme ihtimali olsa bile ben seçtirmem. Neden derseniz 1.5 yıl BT sınıfı olmadan çalıştım az kalsın kafayı sıyıracaktım. Yani bu durumda norm fazlası olacağım.

İşin en garibi ve en komiği ve en acınası durumu ne biliyormusunuz?

1.5 yıl BT sınıf olmadan çalıştım. 1.5 yıl didindim çabaladım 30 BİN TL'ye tek başıma eş dost akraba kaymakamdan yardım toplayarak kurduğum SIFIR BT SINIFI YIKILACAK. Yani sınıfı tam anlamıyla kullanamadan darmaduman olacak. Hani şey diyordum kendi kendime tamam alt yapısı kalsın kablo kanalıdır laminanttır kapıdır vs.ler kalır masamı koltukları vs. götürülebilecekleri diğer lise binasına götürür tekrar kurarım diyordum ama BT sınıfıda olmayınca bütün emekler bütün hayaller suya düştü.
Ne yapayım siz söyleyin?

Hocam okulun masraflarını, laboratuar yapımını falan karşılamak vs. senin değil devletin işi. Sen himmetini bu yolda sarfedersen bir gün erkenden enerjin tükenir, yollarda kalırsın.Devlet devletliğini yapacak, memur memurluğunu yapacak. Ben 10 yıllık öğretmenim, şimdiye kadar devletin ihtiyaçları için cebimden çıksa çıksa anca 100 liraya yakın bir para çıkmıştır. O yüzden laboratuar dağıtılacakmış, koltuk gidecekmiş, başka okula tayinim çıkacakmış vs. asla kafaya takmam. Hele devletin ihtiyaçları için para isteme konusunda ona buna asla bir şey söyleyip minnet etmem.

halk' Alıntı:
Hocam okulun masraflarını, laboratuar yapımını falan karşılamak vs. senin değil devletin işi. Sen himmetini bu yolda sarfedersen bir gün erkenden enerjin tükenir, yollarda kalırsın.Devlet devletliğini yapacak, memur memurluğunu yapacak. Ben 10 yıllık öğretmenim, şimdiye kadar devletin ihtiyaçları için cebimden çıksa çıksa anca 100 liraya yakın bir para çıkmıştır. O yüzden laboratuar dağıtılacakmış, koltuk gidecekmiş, başka okula tayinim çıkacakmış vs. asla kafaya takmam. Hele devletin ihtiyaçları için para isteme konusunda ona buna asla bir şey söyleyip minnet etmem.
:alkis:

faruk8542' Alıntı:
halk' Alıntı:
:alkis:
diyosunda hocam öğrencinin sırtından binlerce lira para kazanıyosun paranın hepsi mi helal derse gir çık snlst anlat geç bu mu? sana bir şey söyliyeyim.. öğretmen alıcı olmaz verici olur hele de maddiyatla kafayı bozmaz... yine de seçim sizin.. herkes aldığı paraya bakıyor..

bi de öğretmenler kadar şikayet eden meslek grubu var mı? atanana kadar sızlan devlet bab ayardım etsin der atandıktan sonra parayı beğenmez okulu öğrenciyi idareyi beğenmez ... hep şikayet bunun sonu nereye varacak? dört dörtlük olsaydı eğitim sistemi 650 000 öğretmene gerek kalırmıy dı? devlet bu öğrenci bu sistem bu ? napalım yani para göndermiyor diye hep şikayet mi edelim?

birde şunu bil hocam 5 yıl atama hakkım elimden alındı puan alamayıp ta atanamadım diyenlerden değilim. Napayım yani terör örgütleri mensupları gibi isyan edip dağa mı çıksaydım.. devlet öğretmenlik hakkımı iptal etti, yıllarca süründüm orda burda nihayet atamak akıllarına geldi atandım... burası türkiye burda böyle.... son bir şey daha var devlet bizi şutlasın bu yaştan sonra ne iş yapıcaz_? şükür şükür :x

birde şunu bil hocam 5 yıl atama hakkım elimden alındı puan alamayıp ta atanamadım diyenlerden değilim. Napayım yani terör örgütleri mensupları gibi isyan edip dağa mı çıksaydım.. devlet öğretmenlik hakkımı iptal etti, yıllarca süründüm orda burda nihayet atamak akıllarına geldi atandım... burası türkiye burda böyle.... son bir şey daha var devlet bizi şutlasın bu yaştan sonra ne iş yapıcaz_? şükür şükür :x

Maasini al kendini gelistir ya kendi isyerini ac yada kanadaya git.biz 15 senedir neler gorduk ayda 300tl taksiye vermeyelim diye barajin ustunden kayikla gectim.beni kim dusundu hic.

kgunduz' Alıntı:
3. senemi çalışıyorum.

Kısaca özet geçeyim.
1. Yıl
İlk atandığım sene benden 3 gün önce norm fazlalarınada açılınca aynı okul okula ayak basmamla birlikte norm fazlası durumuna düştüm.
Neyse ki norm fazlasından gelen arkadaş eski okuluna görevlendirme verilince kaldım okulda.

2. Yıl
Torba yasa ile birlikte tekrar norm fazlası durumuna düştüm tekrar şutink olma ihtimalim vardı Allah'tan diğer arkadaş il merkezine tayin istedi gitti.

3. Yıl
Bu sene ise Ortaokul kısmı kapatılıyor. ilçe merkezinde 5 ortaokul birleştirilip bir lise binasına taşınacak. Lise binasında BT sınıfıda planlarda sınıf olacakmış.
Zaten adamlar Sınıflarında bilgisayar bırakıp gitmeyeceklerdir. Bu durumda ders seçilme ihtimali olsa bile ben seçtirmem. Neden derseniz 1.5 yıl BT sınıfı olmadan çalıştım az kalsın kafayı sıyıracaktım. Yani bu durumda norm fazlası olacağım.

1.5 yıl BT sınıf olmadan çalıştım. 1.5 yıl didindim çabaladım 30 BİN TL'ye tek başıma eş dost akraba kaymakamdan yardım toplayarak kurduğum SIFIR BT SINIFI YIKILACAK. Yani sınıfı tam anlamıyla kullanamadan darmaduman olacak. Hani şey diyordum kendi kendime tamam alt yapısı kalsın kablo kanalıdır laminanttır kapıdır vs.ler kalır masamı koltukları vs. götürülebilecekleri diğer lise binasına götürür tekrar kurarım diyordum ama BT sınıfıda olmayınca bütün emekler bütün hayaller suya düştü.
Ne yapayım siz söyleyin?

Bütün bunları yapıp soruşturma geçirmediysen-uyarı veya kınama almamışsın, çok şanslısın çok.
Geçmiş olsun.

patari' Alıntı:
kgunduz' Alıntı:
3. senemi çalışıyorum.

Kısaca özet geçeyim.
1. Yıl

2. Yıl

3. Yıl

Ne yapayım siz söyleyin?

Bütün bunları yapıp soruşturma geçirmediysen-uyarı veya kınama almamışsın, çok şanslısın çok.
Geçmiş olsun.
ne soruşturması ödül olarak mı :)

Benzer hikayeleri bir çoğumuz yaşamışızdır.. Bende kendi hikayemi anlatayım...

2007 de mezun oldum.. Safranbolu da bir ilköğretim okuluna sözleşmeli atandım.. Yeni atnamışız tabi heyecanlıyız falan.. O sıra dersler var tabi..14 saat kadar okulumda dersim var 7 saat kadar bir lisede görevlendirildim..Tabi o ara bir sınıf öğretmenimiz var formatör adı altında bir görev yürütüyor.. ARadan bir kaç hafta geçtikten sonra öğreniyorum aslında benim hiç görevlendirme için uzak bir yere gitmeme gerek kalmadığını.. Acemiyiz diye gizlice halletmişler oysa ki ben öncelikliymişim.. Tabi BT sınıfını ben düzenledim gerekli yazılımların yüklenmesi netsupport muş vs.. hepsi ile ben uğraştım sonuçta dersimi sağlıklı işlemem gerekiyor.. İnanırmısın BT formatör öğretmen olan o sınıf öğretmeni hocamızı bütün sene düz memur niyetine kullandılar.. Benim aklım almıyor o kişiye formatör öğretmen diye belge verenleri..

Neyse kadrolu olarak İstanbulda atanıyoruz bir okula iyi kötü orada BT sınıflarını düzeltiyoruz.. Askere gidiyorum gittiğim yerde de BT sınıflarını düzene sokuyor verilen derslere girip çıkıyorum asker öğretmen olarak.. Safranbolu daki formatör arkadaştan bir tane daha var burda.. O da düz memur mantığı ile çalışıyor.. :) BT sınıfı ile alakası yok.. Ben yokkende zaten BT sınıfı oyun salonundan ibaretmiş...

Dönüyorum 2010 da okuluma gitmeden önce benimde yerini gösterdiğim ve uygun olur şeklinde görüş belirttiğim BT sınıfı kurulmuş.. TAbi yeni BT sınıfı ile hayaller kurmaya başlıyorum.. Kurs açarım web tasarım falan hem bu sayede körelmemiş olurum .. Çünkü yeni sınıf süper.. İlk iki hafta o sınıfta ders işliyorum ama ben askerde iken gelen okul müdürü eski BT sınıfında ders işlememi istiyor çünkü yeni kurulan idari katta imiş her tenefüs öğrenciler rahatsızlık veriyormuş gelip gitmeleri.. (Eski BT sınıfında da tüm ağ alt yapısınıda arkadaşla askere gitmeden önce yenilemiştik.. )
Ben inat ediyorum .. 2 hafta derse giriyorum sonra derslerin kaldırıldığına dair yazı geliyor.. Belki bu yüzden ilk norm fazlası olup derssiz kalan ilk BT öğretmeni ben oldum sanırım.. Sağolsun müdür bey hani yıl sonuna kadar ücretli arkadaşların dersleri var onları sana verelim bile demiyor.. Neymiş branş dışı derslermiş.. Bakın sadece 3 yılda 3 farklı BT sınıfı ile uğraşmış çalışır ve daha düzenli hale getirmişim.. Ödülüm bu oluyor.. 2 ay ilçe mili eğitim görevlendirmem için bekletiyor..Okul yok ders yok diye oysa başka okulda ücretli öğretmen varmış tesadüfen öğreniyorum dilekçe ile durumu şikayet babında belirtince 2 ayda olmayan görevlendirmem 2 günde oluyor.. :) Bu da bize tecrübe oluyor.. Neyse orada 2-3 ay kadar kalıp yine BT sınıfı ile uğraşıp düzene sokunca şubatta askerden arkadaş geleceği için görevlendirme mdr yardımcılığı yapayım diyorum bir abimizin yönlendirmesi ile en azından kadrom bir yere gidene kadar rahat ederim diye.. Tabi orada BT aşkından yerimizde duramıyor müdür yardımcısı olmama rağmen BT sınıfını öğrenciler düzenli kullanabilsin diye işler vaziyete getiriyorum.. Belki üstüme değil ama orada o sınıfın kapalı durması kanıma dokunuyordu her zaman.. Tam alıştım derken kadrom 2 ay sonra şu an bulunduğum liseye BT sınfıı 2010 da kurulmuş olan norm fazlası olduğıum okulda heveslendiğim fakat 2 hafta bile kullanamadığım sınıfın aynısı olan bir liseye geçiyor.. Benim için hayırlısı bu oluyor belkide.. 2 yıldan beri rahatım onca çileden sonra..

Son bir şey norm fazlası olduğum okulda ki BT sınıfı onca altyapı ve network yatırımına rağmen bilgisayarları eski altyapısı olan BT sınıfı olma şartları taşımıyan eski BT sınıfına taşınıyor.. Bilgisayarlar vs.. Okul müdürünün isteği ile ve onun sorumluluğunda.. O BT sınıfıda hafta içi etüt sınıfı olarak kullanılıyor.. Düşünün zemin yükseltilmiş kliması networku olan bir sınıfı.. Kablolar aşağıdan zemin altından geçiyor vs... Sen her gittiğin yerde BT sınıfı için uğraşırsın okul müdürleri kendi çıkarları için projeymiş BT sınıfı imiş umrunda olmaz..

kgunduz' Alıntı:
3. senemi çalışıyorum.

Kısaca özet geçeyim.
1. Yıl

2. Yıl

3. Yıl

Ne yapayım siz söyleyin?
Hocam iyilik yapmış denize atmışsın işte. Balık bilmedi belki ama Halik biliyor nasılsa. Dert etme o kadar hocam. İyi çalışmalar.

Geri