Bakalım Bu soruyu kim çözecek ?

Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Matematik öğretmeni getirdi. Ziraat bankası görevde yükselme sınavında çıkmış.
ben bir sonuç buldum fakat tam emin olamadım. okulda kilerde yapamadı siz ne diyorsunuz. anlatımlı olacak yalnız :)

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    37.4 KB · Görüntüleme: 2,418
cevap 50 olması lazım. ilk iki şekilde kenardaki sayıların toplamının 16'ya bölünmesi ortadaki sayıyı veriyor. son şekilde de kenardaki sayıların toplamına göre 50 çıkıyor.

15 olabilir. Etrafındaki sayıların toplamının ortadaki sayıya bölebilmesini sağlayan sayı 15.

Benim cevabım da 50, Çevredeki sayılar toplanıp merkez sayıya bölündüğünde 16 sonucuna ulaşılıyor, son şekilde de 50 olursa 112/7= 16 sonucuna ulaşılabiliyor.

Af buyurun ben soruda 5 6 7 nedir? 20 12 16 30 40 nedir çevresimi alanımı anlamadım neyi soruyor soru

çevredeki sayıların toplamının ortadaki sayıya kalansız bölünebilmesi olay.Cevap 15

cevap kesinlikle 15...

diğerlerine bakarsanız ortadaki 5 ve 6 sayısı aslında çevresindekilerin toplamı bu sayılara tam olarak bölünebiliyor demektir.

7 ye tam bölünebilecek toplamı oluşturacak sayıda şıklardaki 15 sayısıdır. diğerleri olmuyor. deneyebilirsiniz...

Ben de 50 buldum ama şıklarda yok. Seçeneklere bakarak arkadaşların söylediği gibi 15 ile ortadaki sayıya tam bölünüyor. Ama şıklardan giderek değil, başka bi yolu olmalı... Ama ne? :idea:

sorunun cevabini 50 bulup isyan edenler :) neyse biz arkadaslarla cevabi 50 bulduk siklarda olmayinca 15 de karar kildik :)

böyle bir soru olmaz olsa da matematikle alakalı değildir. ücgen yok kare yok neye göre cözüyorsunuz.
sayıların neyi temsil ettiği belli değil.

Geri