Bakanlık Sunucuları MYSQL için Machine.config ayarı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan togius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

togius

Süper Üye
Süper Üye
il milli eğitim müdürlüğümüzün veritabanını mysql e çevirmemiz gerektiği. Tüm ayarları yaptım sitede Failed to find or load the registered .Net Framework Data Provider uyarısı almaya başladım. İnternette araştırma yaptım.

Kod:
  <system.data>
    <DbProviderFactories>
      <remove invariant="MySql.Data.MySqlClient"/>
      <add name="MySQL Data Provider" invariant="MySql.Data.MySqlClient" description=".Net Framework Data Provider for MySQL" type="MySql.Data.MySqlClient.MySqlClientFactory, MySql.Data, Version=6.3.2.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c5687fc88969c44d" />
    </DbProviderFactories>
  </system.data>

Bu provide bilgisayarınızdaki machine.config dosyasının içerisinde mevcut. Tabi bakanlık Mysql in 5.5.8.0 versiyonunu kullanıyor. Ancak PublicKeyToken değerini bilmem imkansız. İl ilçe web sayfalarını .net ile geliştiren arkadaşlardan mysql veritabanı için web.config te kullandığınız PublicKeyToken değerini gönderirseniz çok sevirim. Kolay gelsin...

Neyse buna gerek kalmadı bende projemdeki tüm SqlDataSourceları kaldırdım. Çok katmanlı mimariye geçtim. Tüm tabloları nesnelere çevirince ObjectDataSourcelar işimi gördü. MySql de Stored Procedurelere abandınız mı rahat ediyorsunuz. ben 14 tablo için 40 kadar procedure kullandım.

Ama yukarıda bahsettiğim gibi de sorun çözülürdü. Herkese kolay gelsin.

Geri