BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ GELİYOR.....

Kodla Büyü

alican44

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar çalıştığım liseye bakanlık müfettişleri geliyor. bizden ne isterler. tecrubeli arkadaşlardan yardım istiyorum :?

yok hocam hiçbirşey hazırlamanıza gerek yok. hatta bana kalırsa bakanlık müfettişini bile göremeyeceksiniz. (biz görememiştik) onlar okul idaresini denetler, kayıtlara bakar bi kahve içer giderler :) öğretmenlerle pek işleri olmaz...

eğer günü birlik bir ziyaretse sadece idari teftiştr. yok birhafta filan kalacaklarsa her müfettiş kendi branşındaki öğretmenle belirli bir zaman belirleyip belirledikleri derse girer ve teftişini yapar teftiş öncesi istediği evrakları bildirir.

sinan36' Alıntı:
eğer günü birlik bir ziyaretse sadece idari teftiştr. yok birhafta filan kalacaklarsa her müfettiş kendi branşındaki öğretmenle belirli bir zaman belirleyip belirledikleri derse girer ve teftişini yapar teftiş öncesi istediği evrakları bildirir.
günübirlik değil. belki bir haftadanda fazla kalacaklarmış.

Hocam öncelikle normal lisemi teknik lise mi.ben anadolu lisesindeyken müfettişler gelmiş 1 hafta kalmışlardı.idareyi tepeden tırnağadenetlemişler okulu gezmişler bt sınıfına bakmışlardı.ama ders olarak beni denetlemediler.sadece kendi branştakileri denetlediler.öğrencilerle görüşme yaptılar.zümre başkanları öğretmenleriyle toplantı yaptılar.yani ders denetimini çok önemsemiyorlar bana kalırsa.

trueandfalse' Alıntı:
Hocam öncelikle normal lisemi teknik lise mi.ben anadolu lisesindeyken müfettişler gelmiş 1 hafta kalmışlardı.idareyi tepeden tırnağadenetlemişler okulu gezmişler bt sınıfına bakmışlardı.ama ders olarak beni denetlemediler.sadece kendi branştakileri denetlediler.öğrencilerle görüşme yaptılar.zümre başkanları öğretmenleriyle toplantı yaptılar.yani ders denetimini çok önemsemiyorlar bana kalırsa.
meslek lisesindeyim

bakanlık müfettişi ise en tehlikelisi tam bir teftiş yapsın istese okul müdürünü görevden alma yetkisi bile var

Buzkırıcı' Alıntı:
bakanlık müfettişi ise en tehlikelisi tam bir teftiş yapsın istese okul müdürünü görevden alma yetkisi bile var
Allah razı olsun. Moral oldu. :D Korktuğumuz felan yokda. stres işte :roll:

öncelikle hocam 3 kere bakanlık müfetttişi dersine girmiş biri olarak...Müfettiş dertsine geldiği gün yıllık plan ile aynı konuda ol...Sınavlarının cevap kağıtları hazır olsun,zümreler ,kulüp ve sınıf öğretmenliği evrakların tamam olsun..Ayrıca cok ders anlatma az ders çok uygulama...4-5 dakika konuyu özetle sonra hemen uygulamaya geç....Naçizane önerilerim bunlar...Sana önerilerde bulunur ne derse dikkat edecem hocam de...... korkulacak bi durum yok rahat ol...

bakanlık müfettişleri liselere ne sıklıkla uğrar kaç yılda bir gelir?neden gelir?soruşturmaya mı?teftişe mi?

korkma hocam ya evrakların tamam sınıfın temiz kapaorta düzgünse sen niye endişeleniyorsun dediğim gibi müdürün korksun.

bakanlık müfettişleri hocam ildekilerden daha anlayışlı ve daha iyimserler.. olaylara yapıcı olarak yaklaşıyorlar.. liselere 3-5 yılda bir ancak gelebiliyorlar sayı azlığı itibari ile. bundan dolayıdır ki liselere de artık ildeki denetmenler gelip onlar denetleyecek..

fatherboard' Alıntı:
öncelikle hocam 3 kere bakanlık müfetttişi dersine girmiş biri olarak...Müfettiş dertsine geldiği gün yıllık plan ile aynı konuda ol...Sınavlarının cevap kağıtları hazır olsun,zümreler ,kulüp ve sınıf öğretmenliği evrakların tamam olsun..Ayrıca cok ders anlatma az ders çok uygulama...4-5 dakika konuyu özetle sonra hemen uygulamaya geç....Naçizane önerilerim bunlar...Sana önerilerde bulunur ne derse dikkat edecem hocam de...... korkulacak bi durum yok rahat ol...
aynen dediğiniz gibi hocam. bunları istemişler. müdür dedi. 3 hafta bizim ilde kalacaklarmış. bakalım eksikleri tamamlıyoruz. fakat günlük plan işi ne olacak. o bellisiz

ilyas33' Alıntı:
bakanlık müfettişleri liselere ne sıklıkla uğrar kaç yılda bir gelir?neden gelir?soruşturmaya mı?teftişe mi?
genelde 4 yılda bir gelirler hocam. ilköğretim müfettişleri gibi kasıntı değiller. Gelirler istedikleri evrakları söylerler. Ertesi gün bakarlar. Genelde ılımlı insanlardır. Görevden alma yetkileri var ama ben hiç kimseyi görevden aldıklarını duymadım.

ferdierdem55' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
genelde 4 yılda bir gelirler hocam. ilköğretim müfettişleri gibi kasıntı değiller. Gelirler istedikleri evrakları söylerler. Ertesi gün bakarlar. Genelde ılımlı insanlardır. Görevden alma yetkileri var ama ben hiç kimseyi görevden aldıklarını duymadım.

Eski bulunduğum ilden örnek vereyim. Tam denetimlerde bulunduğum ilçede imam hatip lisesi müdürünü, merkez ilçede bi lise, başka ilçede de başka bir ilçe müdürnü açığa aldıklarını hatırlıyorum. Tam denetim sırasında idareci değildim. Ama idareyi baya bi zorladıllar önceden haber alıp hazırlıklı olmalarına rağmen. Zümre toplantılarına çok dikkat ediyorladı. Gerçekten yapılıp yapılmadığını öğrenmek için zümre tutanaklarına göre müdüre zümre öğretmenlere çapraz sorular sordular. Atatürkçülük konularını hangi yönetmeliğe göre alındığı ile ilgili sorular sordular. Sınav kağıtlarını, cevap anahtarlarını ve puanlamayı karşılaştırdılar. Rasgele öğrencileri çağırıp sorular sordular. İdari olarak sadece idari denetim değil, elektrik panolarından tut çatı katını bile incelediler. Gördükleri eksiklikleri hemen düzeltimesini istediler ve düzeltilip düzeltilmediğini diğer günlerde tekrardan kontrol ettiler.

sizinle alakalı değildir bakanlık müfettişşleri daha çok soruşturma için gelirler okuldan bi öğretmen veya idare ile ilgili bir problem vardır..

herohamster' Alıntı:
sizinle alakalı değildir bakanlık müfettişşleri daha çok soruşturma için gelirler okuldan bi öğretmen veya idare ile ilgili bir problem vardır..

O zaman il genelinde vardı tam denetim. Eski bulunduğum okul pansiyonlu anadolu lisesi olduğu için hemen hemen her yıl idari denetim yapılıyordu ayrıca. Müfettişler iyi niyetliydiler genel olarak. Bir hata bulduğunda hemen soruşturma açmak yerine düzeltilmesini isteyip tekrardan kontrol ettiler.

alican44' Alıntı:
fatherboard' Alıntı:
aynen dediğiniz gibi hocam. bunları istemişler. müdür dedi. 3 hafta bizim ilde kalacaklarmış. bakalım eksikleri tamamlıyoruz. fakat günlük plan işi ne olacak. o bellisiz

hocam dersle alakalı sunun varsa o günü günlük planı o olur yada basit bi word karalaması bul netten....dursun flash bellekte....

7 yıl meslek lisesinde çalıştım 4.yılım ilköğretimdeyim keşke hep bakanlık müfettişi gelse tatlı dilli kibar insanlar ilköğretim müfettişleri ginbi eksik aramayla uğraşmıyolar,yılık planın tam olsun dersine iyi hazırlan yeter

Yorumların hemen hemen hepsini okudum.Bana biraz abartı gibi geldi.Eski okulumda bakanlık müfettişi geldi.Hatta ben veli sandım.Bir çay söyledim muhabbet ettik.Çok olumlu sıcak insanlar.Ve olması gerektiği gibi işlerini yapıyorlar.Evet yetkileri vardır.Ama dediğim gibi ekseriyette ılımlı oluyorlar.Yıllık planlara çok dikkatlı bakıyorlar.Hiç unutmam gelen müfettişlerden biri şöyle dedi."Yıllardır okullları geziyorum yıllık plan üzerine karalama yapan bir öğretmen görsem takdir belgesi verecem."

Bence üstteki bir arkadaşın da belirttiği gibi derste az pratik çok uygulama şeklinde olursa daha iyi olur kanaatindeyim

Geri