Bakaya Kaldım ne yapmalıyım

Kodla Büyü

bozo810

Site Gezgini
Arkadaşlar tecilim aralıkta biteceğini,nisan celpinde askere gideğimi düşünüyordum,malesef aralık askere alınacağım tarihmiş,bakaya kalmışım,işlerimi nisan ayında askere giderim diye ayarlamıştım,askerlik şubesine hemen gitsem askere alınırmıyım yoksa beni nisan celpinde mi gönderirler,
okul acısından sorun oluşurmu yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam bende sizin durumunuza düşmüştüm. Ağustosta Tecil edilmiş sanıyodum ama yanılmışım kasımda bana bakaya kaldın askere gideceksin dediler. Bende gitmek zorunda kaldım. Ama siz biraz geç kalmışsınız 30 kasımda ilişik kesmeniz gerekiyodu ve sınava girmeliydiniz. Büyük ihtimalle bir sonraki döneme kaldınız. Beni mahkemeye vermişti askerlik şubesi askerdeyken mahkemeye falan gittim ama kazandım. Ben o dönemde stajjerdim ve benim tecil işlemlerini milli eğitimin yapacağını biliyodum bu şekilde bi savunma verdim ve cezadan kurtuldum. Maddi bir cezası var yaklaşık 1-2 bin civarı. Birde şu var şuanda öğretmenler ağustos harici askere alınmıyolar diye biliyorum. Eğitim öğretimin bölünmemesi için.

bizim dönemde de bakaya kalan vardı. 2.500 tl ceza ile yargılanıyordu. sonuç ne oldu bilmiyorum ama sizin için bi sorun olmaz. bir sonraki dönemde gidersiniz diye tahmin ediyorum.

benim de 2010 temmuz 31 de tecilim bitmiş. ağustos 6 gibi askerlik şubesine gittiğimde bakaya kaldığımı söylediler, askere aldılar hemen gittim sınava girdim, 21 ağustosa kadar askerdim, sonuç açıklandığında yedek subay çıktı bir sonraki celbe kaldım, kısa dönem çıksaydı hemen askere gitcektim...mahkemeye verildim ve 1,5 sene sonra 250 tl ceza ödedim.
senin cevabına gelince sınav dönemi geçtiyse bir sonraki celbe atarlar, geçmediyse alırlar seni. ama mahkemeye verilrisn ve ceza ödersin...

Aralıkda sen istesen de askere alamazlar, almazlar. Nisanda gidebilirsin ancak. Nisanda gitmek için askerlik şubesine şubat ya da mart ayında ugraman gerektiğini söyleyecekler. o tarihde senin aralıkdan once neden şubeye ugramadığını sorup ifanedi alacaklar ve mahkemeye verecekler. Sen askerdeyken mahkemen görülecek ve 250 TL ceza kesecekler. Askerden geldikten sonra cezadan haberin olacak, mahkeme bittiği için de ugrasmak istemeyceksin ve 250 TLyi ödeyeceksin. Canını sıkma 250 den fazla para ödemeyeceksin.. Tabii nisanda gidersen..

hocam nisanda gidersin millet vatan satıyor dağdan inyor geliyor alkışlarla karşılanıyor biz askere vatan görevini yapıp geliyoruz ki okul değişmiş yer değişmiş ikamet demiş nüfus a gidince ceza yemiş vatan hainleri daha değerli maleseff :?

Geri