balkonda barbekü

Kodla Büyü

110607

Aktif Üye
arkadaşlar yeni aldığım evin balkonunda (her katta)barbekü bölümü yapılmış.evi aldığım inşaat firması bu barbekü bacalarının hepsinin ayrı gideri olduğunu rahatlıkla mangal yapabileceğimi söyledi.ben yinede terettütlü davranıyorum.acaba resmi anlamda bu bize sorun yaratır mı?apartmanlarda mangal yasak diye çok duyuyoruz.arabayla bazen giderdik şimdi arabayı sattım en az 1 yıl arabasızım.bari evde yapalım diyorum.ne de olsa balkonda da barbekü yapılmış.apartman sıfır yeni bitti belediye projesinde de barbekü bölümü var.

110607' Alıntı:
acaba resmi anlamda bu bize sorun yaratır mı?

Kesinlikle yaratmaz hocam çünkü yaratmak Allah'a mahsus bir eylem. :lol:
Balkonunda barbekü var elbetteki yapabilirsin. Bunu neden sordun ki.

barbeküsü olmayan evde pencereyi açıp odada bile mangal yaptım. hiçbirşey olmadı.
komşular anlayışlıysa vede çamaşır vs gibi bir durum yoksa ona göre bakarak hep yaktım mangalı.

110607' Alıntı:
arkadaşlar yeni aldığım evin balkonunda (her katta)barbekü bölümü yapılmış.evi aldığım inşaat firması bu barbekü bacalarının hepsinin ayrı gideri olduğunu rahatlıkla mangal yapabileceğimi söyledi.ben yinede terettütlü davranıyorum.acaba resmi anlamda bu bize sorun yaratır mı?apartmanlarda mangal yasak diye çok duyuyoruz.arabayla bazen giderdik şimdi arabayı sattım en az 1 yıl arabasızım.bari evde yapalım diyorum.ne de olsa balkonda da barbekü yapılmış.apartman sıfır yeni bitti belediye projesinde de barbekü bölümü var.

nasıl bir sorun olacak anlamadım ki. balkonunuzda barbekü var, yaktığınıza dair ihbar aldık mı diyecekler?

hassasiyet güzeldir ama herşey kararında olmalı bence...

Hocam mangalın yasak olması normal, baca olmadığı içi duman balkondan çıkıp etrafa yayılacak.
Zaten projede de varmış, barbeküye resmi olarak kimse bir şey demez. Önce ufak bir ateş yakıp bacanın çekip çekmediğini test edin. Sorun yoksa ızgaranızı yapıp afiyetle yiyin :) Evin içine duman giderse eşinizle ve komşularınızla papaz olma durumu var.

Hocam belediyeye bi dilekçeyle başvurun isterseniz, yapabilir misiniz diye.
Sıkıntı olmasın.

hocam oldum olalı balkonda mangal yapanlardan, aşağı halı vs. silkeleyenlerden, balkona bişeyleri suları damlar şekilde asanlardan, üst komşu gürültüsünden, kısacası komşusunu bir şekilde rahatsız edenlerden nefret etmişimdir.. hakkımı da helal etmiyorum böyle olanlara.. ha eğer hakkaten baca iyi çekiyordur ve kimseye koku vs. gitmiyordur, kimse rahatsız olmuyordur ona bir şey diyemem.. her şey kural ihlali değil bu hayat da.. bu işin öbür tarafı da var

Bence hassas davranıp yapmasan iyi olur..
Şimdi sen yapacaksın çevreye koku yayılacak
Canı çeken olacak..
Bir de 4 duvar arasında mangal mı olur.
Al aileni yanına çık kıra topunu oyna vs.

evde mangal nedir cidden ya yapmayın hocam. artık yerleşik hayata geçelim toplum olarak. şu göçebe davranışlarını atalım üzerimizden

Baca cikisi var mi herkesin.yapiyorlarda acik olmayabilir bence binaca kontrol ettirin herkes kullanmak isteyecektir

elektrikli dumansız kokusuz ızgara yapabileceğiniz mangallar var, mutfağınızda bile ızgara hazırlayabilirsiniz. balkonda mangal yakmaktan iyidir sayın hocam.

Geri