banka - tefeci hangisi daha insaflı

Kodla Büyü

gzegen

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
bugüne kadar bankalar modern tefeci ders dururdum taki geçen gün bir kaç araştırma yapınca ilginç şeyler gördüm

bankadan kredi alirsaniz para verilmeden sizden dosya masrafi ekspertiz hayat sigortasi arastirma masrafi kredi tahsis ücreti vs vs adi altinda ücretler alir.
tefeci ise sadece parayi verir ne kadar taksitle ne sartla geri ödenecegini belirtir.

bankaya yeniden yapılandıralım faizleri gözden gecirelim derseniz sizden %2 ye kadar erken kapatma bedeli ister ayrica yeni oran icin tahsis ücreti dosya masrafı vs vs adi altinda ücretler ister.

yada bankaya elime birikmiş para geldi şunu erken kapatayim derseniz aynı şekilde %2 ye kadar erken kapatma bedeli ister.

tefeci ise verdiğiniz miktarı borçdan düşer ve kalan parayı kalan takside bölüp normal şekilde ödemenize devam etmenizi sağlar.

şimdi bakıyorum modern halinden ziyade daha az modern hali imiş ilginç bir şekilde
ne diyim hiç birşey kısacası bankalarda tefecilere de Allah kimseyi düşürmesin. sadece bu tespitlerimi paylaşmak istedim.

bugün hükümetin kedisi bizzat faiz kullanıyor ve teşvik ediyor bu halka ev alın araba alın diye geleceğini ipotek altına alındı. türkiyede en çok kazanan 10 şirketin 8 tanesi banka yani tefeci. hükümetin kendiside bedeva arsa almasına rağmen tokileri faizle millete nasıl sattığını unutmayın

geçen kredi çekmek zorunda kaldım. yeminle utandım adamın eli kolu baglı ne yazsalar ses çıkaramıyorsun.
Allah düşürmesin

zaten olay ödemediğinde. ödemezsen banka süründürür tefeci öldürür.

mustafatoker' Alıntı:
bugün hükümetin kedisi bizzat faiz kullanıyor ve teşvik ediyor bu halka ev alın araba alın diye geleceğini ipotek altına alındı. türkiyede en çok kazanan 10 şirketin 8 tanesi banka yani tefeci. hükümetin kendiside bedeva arsa almasına rağmen tokileri faizle millete nasıl sattığını unutmayın
arkadaşım sende nasıl bir mantık var anlamadım. ilk mesajda arkadaşın söyeldiklerini okumadın galiba. hükümetle ne alakası var söylenenlerin.
faiz kullanmaya gelince her ülkede her zaman devlet faizli olarak borçlanır ülkemizde de hep öyleydi şimdide öyle.
kaldıki devlet faizle ev araba almayı teşvik etmiyor bireysel emeklilik sistemi ile (%25 devlet katkısı ) tasarruf yapmayı teşvik ediyor.

banakanın farkı borcun bitince biter ama tefeciye borcun bitmez istediğin kadar öde sürekli faiz ödersin sonunda afedersiniz donuna kadar alır
bankaları savunduğumdan değil ama bugün bankalar sayesinde tefecilerle uğraşmıyoruz üç beş kuruş borç için millete minnet etmiyoruz (ekleme memur maaşıyla ev alabiliyoruz banka sayesinde yoksa pırt alırsınız tabi babadan vs destek yoksa) evet kar marjları (marjmıydı tam bilemedim) yüksek ama bunuda bitürlü düşürmeyen devlet mesela şu kart aidatlarını komisyonları felan basit bi yönetmelikle felan kaldırabilir zannımca ama yok illa dava açacan vs
sonuç olarak kapitalist sistemin vazgeçilmezidir banka keyfini çıkarın

Geri