Bankalar neden otomatik ödemede ısrarcı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Hesap işletim ücreti veya kredi kartı aidatı ödemenizin iptal edilmesi için sizden iki tane faturaya otomatik ödeme talimat vermenizi istiyorlar. Peki sizce neden bunu istiyorlar mantığı nedir erken tahsil edip parayı çalıştırmak mı yoksa daha başka şeyler mi var?

komisyon alıyorlar hocam ödenen faturalardan... Şirket adına tahsilat yapıyor çünkü...

İşin içinde banka varsa bir bit yeniği kesin vardır.
Bende Otomatik ödeme talimatı verdim ama ödemeleri hep faturanın son günü akşam yapıyor. Erken tahsil etmiyor ama belki geç yatırıyor oradan çalıştırıyor olabilir.

asıl iş komisyon felan değil hocam, sen fatura gününe kadar faturan kadar para bulunduruyorsun, onlarda bi güzel çalıştırıyorlar.

İş bankasının bana bir teklifi varda altında neler var diye bakıyorum.

Ekli dosyalar

• işbank.jpg
    işbank.jpg
    195.2 KB · Görüntüleme: 1,711
recepata' Alıntı:
asıl iş komisyon felan değil hocam, sen fatura gününe kadar faturan kadar para bulunduruyorsun, onlarda bi güzel çalıştırıyorlar.
Bu konuda haklısın çünkü iş bankası otomatik ödemeyi kredi kartıyla kabul etmiyor ancak vadesiz hesaba tanımlaya biliyorsun.

hasari' Alıntı:
recepata' Alıntı:
Bu konuda haklısın çünkü iş bankası otomatik ödemeyi kredi kartıyla kabul etmiyor ancak vadesiz hesaba tanımlaya biliyorsun.
cep telefonunu kk ile kabul ediyor hocam

ok adar banka ile çalıştım işbankası kötü denilecek kadar hizmet aksaklığı yaşatmıyor. TEB kadar kötü banka yok benim bulundugum yerde

hocam ben 6 senedir bu şekilkde kullanıyorum iş bankasını hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. arkadaşlarında dediği gibi siz ayın 15inden faturanın son ödeme tarihine kadar hesapta para tutuyorsunuz banka da parayı kullanıyor. onların derdi bu

Sizin faturanızı aldıktan belli bir süre sonra yatırması gereken yatırdığı için arada geçen sürede parayı işletiyor. Bankanın karı burda

Bankalar hesaplarına yatırılan paranın 9 katı kadar havadan para üretip bunu kredi olarak veriyolar. bu parayı üretebilmek için yani daha çok kredi verip daha çok faiz alabilmek için insanlara sülük gibi yapışıyorlar. tabi bankaya olan porç kapatıldığında havadan üretilen parada yok ediliyor geriye ballı faizleri kalıyor kendilerine... bankalar için parayı işletmek demek bu demek

muratti32' Alıntı:
Bankalar hesaplarına yatırılan paranın 9 katı kadar havadan para üretip bunu kredi olarak veriyolar. bu parayı üretebilmek için yani daha çok kredi verip daha çok faiz alabilmek için insanlara sülük gibi yapışıyorlar. tabi bankaya olan porç kapatıldığında havadan üretilen parada yok ediliyor geriye ballı faizleri kalıyor kendilerine... bankalar için parayı işletmek demek bu demek

Benim talimatlarım kredi kartında, peki bundan ne kar ı var bankanın? faturayı 1 ay sonra ödemiş oluyorum ben.

wertyu6' Alıntı:
muratti32' Alıntı:

Benim talimatlarım kredi kartında, peki bundan ne kar ı var bankanın? faturayı 1 ay sonra ödemiş oluyorum ben.

1 ay geç veya erken ne farkeder, sonuçta o para sizden bankaya geçer bankada bir süre bekler oradan alacaklıya aktarılır. tabi anlaştığı kurumuda yolmadan bırakmaz bence :)

recepata' Alıntı:

yok hocam, ben bankasyada hesapta hep 5-10 bin tutardım. sonra birgün 10 tl kestiler, geri istedim geri yatırdılar ama 3 ayda bir 10 tl çekeceğiz dediler. bende hesabı kapatmak istedim yok dediler 10 tl borcun var kapatamayız dediler. tüm paramı çektim. sıfır tl ile hesap duruyor. bir dahada kapılarından geçmem.

wertyu6' Alıntı:
muratti32' Alıntı:

Firmalarla taksitler için anlaşma yapıyorlar bence firmalardan komisyon alıyorlar.

Geri