Basamak seçimi için hazırbulunuşluğu nasıl belirliyorsunuz?

Kodla Büyü
ben geçen yıl öğrencilerin bilgisini ölçen genel bir sınav yapmıştım, bu yıl kafama göre öğrencileri tanıdığım kadarıyla basamak belirledim açıkcası.

öğrencileri ve sınıfın seviyesini biliyoruz zaten hocam o yüzden istediğimiz basamağı seçiyoruz

hocam benzer bi hazırlık içerisindeyim. yani öğrencilerin düzeylerini ölçmek için test yapmayı düşünüyorum. ondaki sonuçlara göre basamak belirlenecek.

ben bu başlığın aynısı açmaya girdim açılmışı varmış zaten...sevindim buna :lol:

seviye tespiti için sınav elinde olan varsa buraya ekleyebilir emsela...tam süper olur öle bişee yaparsanız :+1:

takipcisi olacağım bu başlığın...

hocam başlığı ben açmıştım ben kontrol listelerini öğrencilere uyguluuyorum uygulamaya çalışıyorum desem daha doğru:(
size faydalı olabilir.benim öğrenciler 4. 5.sınıfta hiçbişey bilmiyolar çift tıklamayı anlatıyorum 2 sınıfa uyguladım diğerlerinide kendi gözlemlerime göre belirledim 8lere bile excelde en basit hesaplamayı yaptırmakta zorlanıyorum:(alakasız oldu bu başlıkta ama neyse

arkadaslar basamakları belırlerken ÖNTEST dıye bısey yapmamız gerekıyormus.mufettış istedı benden.bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevınırım.

öntest basamaklarda verilen kazanımlara göre oluşturulan test'tir. Sene başında bu sınav yapılarak öğrencilere ona göre kitap dağıtılır ve işlenecek basamak belirlenir. Bu yapılmazsa köy okullarıyla ideal okullarda aynı basamak verilemeyebileceğinden bu öntest yapılır. Uzun olabilir ancak basamaklara bakıp her sınıfa göre kendimiz öntest hazırlayabiliriz.

bence öğrencinin dersine girmeden, testle ya da sınavla onun seviyesini belirlemek yararsız. Dersine girip, az çok seviyelerini uygulamalarda gördüğünüzde basamak seçimi de kolaylaşıyor...

yeni atanan öğretmenin zaten bu yıl basamak belirleme gibi bir şansı yok ki... Kitaplar aylar öncesinden istendi. Bu yıl öğrencileri tanır, gelecek sene hala bilişim teknolojileri diye bir ders kalırsa, o zaman daha sağlıklı bir seçim yaparsınız. Müfettişleri de boş verin zaten, önce onları bir dizi testten geçirmek gerek :)

emoral023' Alıntı:
öntest basamaklarda verilen kazanımlara göre oluşturulan test'tir. Sene başında bu sınav yapılarak öğrencilere ona göre kitap dağıtılır ve işlenecek basamak belirlenir. Bu yapılmazsa köy okullarıyla ideal okullarda aynı basamak verilemeyebileceğinden bu öntest yapılır. Uzun olabilir ancak basamaklara bakıp her sınıfa göre kendimiz öntest hazırlayabiliriz.

demek istediginiz örnegın 4.sınıf öğrencilerine 4.basamak kitabındakı kazanımlara bakarak soru hazırlayacam.cocuklar bu soruları yapamazlarsa 3.basamak kıtabını mı verecem. peki 3.basamagın da agır oldugunu düşünüyorsam bu defa da 3.basamak icin mi soru hazırlayıp uygulayacam doğru anlamış mıyım emoral023.

ben daha önce bilgisayar dersi gördünüz mü diye sordum evinde kaç ki,şinin bilgisayar oldugunu tespit ettim daha sonra wordde ve internetle ilkgi,li bir kaç soru sordum uygulama yaptırdım. Bazı terimler sordum bilen var mı diy daha sonra basamaklardaki konuları inceledim bazı sınıflarda 6. bazılarında 4 , 5 seçtim ...3 haftadır ders işliyorum ve hepsinde de uygun basamagı seçtiğimi anladım.

Geri