Batı Karadeniz Turu

Kodla Büyü

alyhoca

Aktif Üye
Merhaba Arkadaşlar Ankara çıkışlı batı Karadeniz illerden 2-3 tanesini ailece gezmek istiyorum 2-3 gün konaklamalı daha önce Bolu - Sakarya illerini gezdik Bartın - Karabük - Kastamonu - Sinop bu illerden 2 ya da 3 ünü gezmek istiyoruz hangilerini tavsiye edersiniz ve nereleri görüp nelerde kalınır bu illerde

Merhaba, öncelikle Karabük ve Safranbolu'yu geziniz, oradan Amasra'ya geçiniz. Amasra'ya giderken Karabük Bartın Yolu üzerinde ağaç tünelden geçeceksiniz. Doğa harikası bir yer. Kara yolunu ağaçlar tamamen kapatmış doğal bir tünel oluşturmuş. Sonrasında Amasra'yı konaklayınız.(Pansiyon çok yaygın gelmeden yer ayırtın mutlaka, öğretmen evi ve oteller de var).Bartın merkezi gezdikten sonra inkum sahiline de gitmeyi unutmayın. 80 milyon yıllık lav sütunlarının bulunduğu Güzelcehisar sahilini de ziyaret ediniz. Dünyada Kuzey İrlanda, İskoçya ve Amerika Kaliforniya'da, Türkiye'de ise sadece Bartın'da var.

ben geçen sene tersten yaptım turu.

samsun'dan başladım. öğretmen evinde ve polis evinde yer yoktu yanındaki otelde kaldım.
sahil (bandırma gemisi), teleferik (amisos tepesi) ve güzel yalı gezilmeli.

sinop'ta sahilin sonunda eskiden uygulama oteli olan bir otel var. orada kaldım tavsiye ederim.(sinop ada otel)
gitmeden bafra da pide yenilmeli
kızılırmak deltası kuş cenneti görülmeli.
sinop ceza evini de unutmayın.

ayancık'ta bir sonra mola verdik.
ayancık öğretmen evi çok güzel tavsiye ederim.

inebolu ve doğanyurt bir sontaki durağınız oabilir.
öğretmen evleri güzel.

amasra zaten en turistlik yer.
sahilin sonunda bir otelde kaldım. gece bol bol gezilir sahilinde.

zonguldak'ta aradığımı bulmadım. çok şehir geldi.
akçakoca'ya geçtim. öğretmen evi güzeldir.
ceneviz kalesine ve plajına gidin.

şimdiden iyi eglenceler.

Karabük Safranbolu'dan Bartın Amasra'ya geçmek sanırım en sık kullanılan rotadır.
Sahil, mağara, şelale, koy, kale, tabiat parkı vb... ne tür alanlardan hoşlandığınıza göre durum değişebilir.
Ayancık Öğretmenevinde kalıp, Sinop Hamsilos koyu, Erfelek şelalesi, İnceburun, Kale+Tarihi cezaevi gezilebilir
Bartın'da Amasra, merkezdeki yalı bölgesi, İnkumu ve Güzelcehisar sahili
Kastamonu İnebolu-Cide, Kanyonlar
Zonguldak Filyos Kalesi, Gökgöl ve Cehennemağzı Mağaraları, Ereğli sahilleri...
Düzce Akçakoca Öğretmenevi veya Zonguldak-Ereğli öğretmenevlerinde kalınabilir, şehir içi yakınlarında AVM+Park olan deniz manzaralı oteller...
Batı Karadeniz dışına çıkıp Kocaeli Ormanya ziyareti yapılıp dönülebilir bir örnek olarak...

Merhaba Arkadaşlar Ankara çıkışlı batı Karadeniz illerden 2-3 tanesini ailece gezmek istiyorum 2-3 gün konaklamalı daha önce Bolu - Sakarya illerini gezdik Bartın - Karabük - Kastamonu - Sinop bu illerden 2 ya da 3 ünü gezmek istiyoruz hangilerini tavsiye edersiniz ve nereleri görüp nelerde kalınır bu illerde
Geçen sene Bartın'da 2 gece kaldık. Amasra, Safranbolu, Karabük gezdik. Bartın'dan Safranbolu'ya geçerken ki yol enfes güzellikteydi.

Geri