Bataryanın ölmesi garanti kapsamında mıdır?

Kodla Büyü

harun065

Site Gezgini
3 aydır bilgisayarın bataryası ölmüş.2 ay daha garantisi var.Sizce garanti kapsamına girer mi? Değiştirirler mi?

evet bataryada garanti kapsamında. zaman çok geçmeden garantiye gönderin çünkü garantinin son ayında sorun çıkarabiliyorlar.

Ben hp kullanıyorum aynen sizinki gibi 2 ay kalmıştı servisi aradım hemen bana yeni bir batarya gönderdiler. HP servisi çok iyi ya.

evet hp çoğu zaman beyana güveniyor. benimde şarj cihazı bozulmuştu aradım bozuk olanı istemeden yenisini gönderdiler.

garanti kapsamındadır hocam, ben kendim gönderdim asus marka bilgisayarımı değiştirdiler ama ne care yenisi ancak 2 ay gitti tekrar eski haline :(

Benimkini Toshiba şarz tutmuyor diye değiştirdi. Ancak az da olsa şarz tutuyorsa değiştirmezler

Bende asus marka bilgisayarımın bataryasını garantisinin dolmasına 1 gün kaldığında değiştirtmiştim. Hiç bir sorun çıkarmadılar.

Dell de değiştiriyor. İsterseniz bulunduğunuz yere gelip kendileri takıyorlar :)

Acer marka dizüstü bilgisayarımın garantisinin bitmesine 3 ay kala değiştirdiler. Ama gelmesi 45 günü buldu. 20 iş günü sonra geldiğinde aynı bataryayı tekrar taktıklarını gördüm. işlem formunda değiştirdiklerini yazmışlardı. Tekrar gönderdim.

hocam bende datron marka laptoop vardı bataryanın garantisi 6 aydı demişlerdi ama sen yine bir dene şansını

Okulda bir öğretmen arkadaş şarj cihazının ucunu kırdı ve bu daha önce de olmuş.HP ona iki defa şarj cihazı gönderdi.Hem de eskisini istemeden 5 gün içerisinde gönderdi..

Benim de Samsung..Acaba onlar gönderirler mi? Teknosa'da aldım.Oraya gitsem yenisini vereceklerini sanmıyorum..Samsung ile mi irtibata geçsem ?

artos065' Alıntı:
Okulda bir öğretmen arkadaş şarj cihazının ucunu kırdı ve bu daha önce de olmuş.HP ona iki defa şarj cihazı gönderdi.Hem de eskisini istemeden 5 gün içerisinde gönderdi..

Benim de Samsung..Acaba onlar gönderirler mi? Teknosa'da aldım.Oraya gitsem yenisini vereceklerini sanmıyorum..Samsung ile mi irtibata geçsem ?
Samsungda değiştiriyor yanlız bilgisayarı servise göndermek zorunda kalıyorsunuz. Yani sadece batarya gitmez. Adana ve İstanbulda servisleri var müşteri hizmetlerini ara seni en yakın bölgeye yönlendiriyor zaten.

bataryada garanti kapsamında garantinin bitmesine bir hafta kala değişmişti hp benim laptopun bataryasını, üstelik daha önce bir telefonla yeni batarya ve şarj cihazı göndermişlerdi..

hp servisi müthişmiş gerçekten.
Benim bilgisayar lenovo batarya hiç şarj almıyordu fişi çektiğim anda bilgisayar kapanıyordu bilgisayarı yolladım bir hafta içinde yeni bataryayla yolladılar garanti kapsamında olmasa heralde değiştirmezlerdi.

Merhaba;

Farklı farklı yorumlar gelmiş. Sanırım şu şekilde konuşmak daha mantıklıdır.

Türkiye de satılan tüm elektronik ürünler 2 yıl garantili olmak zorunda ve en az bir teknik servise sahip olmalılar. Bu kapsamda Elektronik tüm cihazlarınızın genetik yapısından veya sizin doğrudan müdahele etmediğiniz halde doğan sorunlar garanti kapsamına girer ve değiştirmek / onarmak zorundadırlar.
Gelelim konuda ki batarya konusuna. Firmalar eğer ki kullanıcıdan kaynaklı olmadığı halde, batarya görevini yerine getirmiyorsa değiştirirler. Örn: Aldığınızdan beri şarj tutmuyor veya şarj olmuyor. Ama, bataryanın özel de bir durumu vardır. Kullanımdan veya yanlış kullanımdan dolayı her geçen gün ömründen tüketir ve bilgisayar ile beraber ömür doldurmak yerine daha kısa sürede şarj tutmada problemler çıkartabilir. Bu yüzden, şirketin bu konudaki tutumu çok önemli olur. Bunu anlamanın yoluda müşteri hizmetlerini aramak ve sormak sonrasında ise servise ürünü göndermek veya uzaktan testlerini yapmak. Şunu da eklemek gerekir rekabet artık bir çok firmanın bataryalarını hiç sormadan değiştirme durumuna kadar getirmiştir. O yüzden probleminizi belirtirken sorunun sizden kaynaklı olmadığının ve neden olmadığına dair bir mantıklı açıklaması yapılması gerekir. Kısaca düzgün ifadeler bataryanızı değiştirmenizde yardımcı olabilir (Firmanın opsiyonun olduğunu düşündüğümüzden)

- NOT: Ürünü servise gönderirken hangi parçaları ile beraber göndereceğinizi sormayı unuymayın. İyi çalışmalar.

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

Farklı farklı yorumlar gelmiş. Sanırım şu şekilde konuşmak daha mantıklıdır.

Türkiye de satılan tüm elektronik ürünler 2 yıl garantili olmak zorunda ve en az bir teknik servise sahip olmalılar. Bu kapsamda Elektronik tüm cihazlarınızın genetik yapısından veya sizin doğrudan müdahele etmediğiniz halde doğan sorunlar garanti kapsamına girer ve değiştirmek / onarmak zorundadırlar.
Gelelim konuda ki batarya konusuna. Firmalar eğer ki kullanıcıdan kaynaklı olmadığı halde, batarya görevini yerine getirmiyorsa değiştirirler. Örn: Aldığınızdan beri şarj tutmuyor veya şarj olmuyor. Ama, bataryanın özel de bir durumu vardır. Kullanımdan veya yanlış kullanımdan dolayı her geçen gün ömründen tüketir ve bilgisayar ile beraber ömür doldurmak yerine daha kısa sürede şarj tutmada problemler çıkartabilir. Bu yüzden, şirketin bu konudaki tutumu çok önemli olur. Bunu anlamanın yoluda müşteri hizmetlerini aramak ve sormak sonrasında ise servise ürünü göndermek veya uzaktan testlerini yapmak. Şunu da eklemek gerekir rekabet artık bir çok firmanın bataryalarını hiç sormadan değiştirme durumuna kadar getirmiştir. O yüzden probleminizi belirtirken sorunun sizden kaynaklı olmadığının ve neden olmadığına dair bir mantıklı açıklaması yapılması gerekir. Kısaca düzgün ifadeler bataryanızı değiştirmenizde yardımcı olabilir (Firmanın opsiyonun olduğunu düşündüğümüzden)

- NOT: Ürünü servise gönderirken hangi parçaları ile beraber göndereceğinizi sormayı unuymayın. İyi çalışmalar.

Samsung ile irtibata geçtim.Beni en yakın şubeye(Erzurum) yönlendirdi..Batarya,Bilgisayarı,Şarj cihazını birlikte gönderin test edeceğiz dediler..Bakalım nolcak..

frtmr' Alıntı:
Dell de değiştiriyor. İsterseniz bulunduğunuz yere gelip kendileri takıyorlar :)
hocam ben de dell kullanıyorum batarya için aradım pil degiştiriniz uyarısı veriyodu sürekli, bir yılı geçince batarya garanti kapsamına girmiyor diye degiştirmediler.

samsıung bataryam arızalandı ve değiştirdiler... Daha çok yeni bir olay garanti bitimine 20 gün kala oldu bunlar...

artos065' Alıntı:
3 aydır bilgisayarın bataryası ölmüş.2 ay daha garantisi var.Sizce garanti kapsamına girer mi? Değiştirirler mi?

4-5 ay önce samsung bilgisayarımın bataryasını garanti bitimine 5 gün kala garanti kapsamında değiştirdiler..

artos065' Alıntı:
BaRaNaY' Alıntı:
samsıung bataryam arızalandı ve değiştirdiler... Daha çok yeni bir olay garanti bitimine 20 gün kala oldu bunlar...

hocam hangi ildeki teknik servise gönderdiniz?

hocam ankara da necati bey caddesinde Destek bilişim Samsung servisi... Şu anda yeni bataryamı test ediyorum:)

BaRaNaY' Alıntı:
artos065' Alıntı:
BaRaNaY' Alıntı:

hocam ankara da necati bey caddesinde Destek bilişim Samsung servisi... Şu anda yeni bataryamı test ediyorum:)

Sonuç ne oldu hocam..yeni batarya vermişler gibi :)

artos065' Alıntı:
BaRaNaY' Alıntı:
artos065' Alıntı:
BaRaNaY' Alıntı:

Sonuç ne oldu hocam..yeni batarya vermişler gibi :)

Evet Garanti kapsamında batarya değişmi yapıldı, hemde garanti süresinin bitmesine son 15 gün kala...

BBNET
Geri