Batum Turu

Kodla Büyü

murathan21

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Perşembe günü Batuma düzenlenecek tura katılıyoruz ailecek. Daha önce giden arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

10 gün önce ordaydım hocam, pek bir numarası yok Batumun.
Lari alır bozdururken farklı farklı fiyat veren yerler oluyor, ona dikkat edin.
Rehber olursa yanınızda daha iyi olur.
kendi adıma bir kere gidilebilecek bir yer bence.

Batuma dün ailecek arabayla gittik. Arabaya sigortayı girişten 3-4 km ileride sağda lukoil petrolin içinde yaptırdım. Sınır kapısında 45-50 lari, petrolde 35 lariye yapıyorlar. Paranızı sınırda Lariye çevirmeyin. Kur farkı çok olur. Yol üstünde ve çarşıda çok fazla uyguna çevirecek yerler var. Ayrıca arabayı gölete yakın ara sokağa ücretsiz park edip, sahil ve park boyunca yürüyerek görülecek yerleri görebilirsiniz. Tabi biraz fazla yürümeniz gerekebilir. Dün hopa, rize kapalı iken, batum gayet sıcaktı. Çok fazla denize giren vardı. Sanırım Antalyadan sonra en fazla Rusu burada gördüm. Batum, Karadenizi değilde Akdeniz sahil şehirlerini yansıtıyor sanki.

Not: Konu başlığını görüp arabayla gidecek olanlar için yazdım.

Son düzenleme:
Batum'da rehbere ihtiyaç olmaz ya iki güne baştan sonra gezersiniz zaten her yerini. Dil sorunu da pek yaşamazsınız.

Geçen sene gitmiştim. Elimizde kalan Larileri TL'e çevirmeye vaktimiz olmadı. Rize'de de sadece kağıt paraları TL'e çevirebildik. Metal para almıyorlar Türkiye'de bilginize, eğer varsa orda TL'e çevirtip öyle yurda giriş yapın

Batum'da doğu karadenizi hissedersiniz,
Batumdan sonra Tiflisi tavsiye ederim, farkı anlayacaksınız,

aklıma gelmişken yazayım,
özellikle tıp alanında eğitim almak isteyenlerin makul fiyatlar ile eğitim alabildikleri bir yerdir Tiflis,
Rusya döneminden kalma köklü üniversitelerde makul sayılabilecek fiyatlarla eğitim alınabilir,
diploma geçerliliği olan köklü üniversiteleri mevcuttur.

Geri