bayan yönetici mecburiyeti kaldırıldı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tunko07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tunko07

Üye
kıymetli öğretmen arkadaşlar bizim okulda 5 müdür yardımcısı normu var. bayan yönetici mevcutta hiç yok. bir kadro boş. karma eğitim olduğundan dolayı da o bir kadronun bayan olmasını mecbur tuttular. okulumuzdaki şartları tutan tüm bayan öğretmenlerden yönetici olmak istemiyoruz dilekçesi alınmasına rağmen bayan müdür yardımcısı bulamıyorsanız kadro boş kalsın dedi il milli eğitim.
sorum şu;
12 martta Milli eğitim bakanı sayın Nabi Avcı bir panelde istemeye istemeye bayan müdür yardımcısı zorunluluğunu kaldırdık dedi.
yalnız bununla ilgili ne bir resmi yazı ne genelge hiçbirşey bulamıyorum. eğer bununla ilgili kanun yönetmelik genelge resmi yazı olan varsa bana bir link atması çok makbule geçer. şimdiden herkese teşekkürler.

Bakan Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim 81 millî eğitim müdürümüz var, bunların içinde sadece bir tane kadın millî eğitim müdürümüz var. Ben iki gün önce, daha önce yayımladığım bir genelgeyi hafifleten bir başka genelge imzalamak zorunda kaldım. O da şuydu; daha önce biz özellikle kız meslek liselerinde, kız imam hatip liselerinde, kız öğrencilerin ağırlıkta olduğu eğitim kurumlarında üç müdür yardımcısından en az birinin hanım yönetici olması kuralını getirmiştik, o kuralımızı bozmak zorunda kaldık. Çünkü yönetici bulamıyoruz. Kadınlarımızdan bu pozisyonlara aday olma konusunda yeterince istekli davranmıyorlar. Dolayısıyla biz bu zorluğu aşabilmek için kendi koyduğumuz bu kuralı gevşetmek zorunda kaldık.”
yukarıdaki gibi bir yazı var. bu yazıya göre genelgenin çıkmış olması lazım.

şu an için yönetmelikte değişiklik yok. boş kalan normlar(bayan müdür yardımcısı normu da dahil) geçici görevlendirmelerle devam ediliyor. Haziran ayındaki görev süresi sona eren müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları için normlar yeniden düzenlenecek.

Geri