bebek oto koltuğu önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YuLiaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

YuLiaN

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar oğlumuza araç oto koltuğu almam gerekiyor. 2 hafta sonra uzun yol yapıcaz.kendisi 8 kg civarında artık zamanı geldi diye düşünüyorum.tecrübelerinizden yararlanmak isterim.ne tarz bir koltuk daha kullanışlı olur.sizin kullanıp memnun kaldığınız yada memnuniyetsizlik duyduğunuz koltuk varsa .hem benim için hem okuyacak diğer arkadaşların yararlanılması açısından iyi olur.bütçe olarak maksimum 500 tl ye kadar çıkabilirim.

http://www.hizlial.com/casual-racing-9- ... h/10346197
http://www.hizlial.com/koala-secura-oto ... t/10006943

kraft kullanıyoruz yaklaşık 3 yıldır ve çok memnunuz. çocuk büyüdü koltuğa sığmıyor ama rahatlığından dolayı koltuğu bırakmak istemiyorum :D
demir bağlantılı(isofix) lı almanı tavsiye derim.
kraft olmasa bile bilenen kaliteli bir marka al hocam.
internette kaza testi videolarına bakarsan oto koltuğunun kalitesinin önemini daha iyi anlarsın

İMKANLAR / BÜTÇE konusuna bişey diyemem ama
BENCE
4 yaşına kadar kullanılacak bir ürün için biraz daha özellikli bişey düşünülebilir görüşündeyim.
Sonuçta bindiğimiz 20-30 bin liralık arabanın bile 1 yıllık kaskosuna 1000 lira civarı veriyoruz. Peki içindekini korumak için neden bu kadar bir bütçe ayırmıyoruz.
..

evet tamda benim aradığım konu fiyat aralığı çok geniş çok çeşit var bune arkadaş karar vermek zor ortalama bir şeyler almak lazım ama ne
yatarlı olması iyi olur sanırım başka da bi fikrim yok tavsiyelerinizi bekliyoruz
biri suny demiş şu nasıl
http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne ... -158624511
biri hyner demiş
http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne ... -161900269
bu ikisinin yatışı aynımı acaba
şuda fena durmuyor
http://www.hizlial.com/casual-racing-9- ... h/10346197
buda iyi gibi
http://www.hizlial.com/koala-innova-9-1 ... t/10017179

alibaba37' Alıntı:
http://www.e-bebek.com/joie-tilt-0-18-kg-oto-koltugu_JOI-C0902GAEBN

e-bebek de şu anda %50 indiirimde almayı düşünüyorum. Sizce nasıl arkadaşlar...?
.
hocam koltuktan ne beklediğiniz ve ayırdığınız btçe ile ilgili bir durum birazda koltuk seçimi
.
jöie oto koltukları ADAC testlerine GİRMİYOR. O yüzden aldığınız koltuk sadece yasal anlamda olması gereken koltuktan öteye gidemez. Ama şu da bir gerçek alınacak koltuklar gerçekten biyat olarak biraz tuzlu
.
1. BeSafe ........................ isofixli 1600 ... kemerli 1000 tl
2. Cybex Sirona ............... isofixli 1500
3. Concord absorber xt .... isofixli 1200 (ebebek kampanayada 900)
.
4. Ferrari Cosmo Sp ......... isofixli 520 (kliksa wordpuan kampanyalı 470)

benim sıralamam şu şekilde oldu. Ama ilk ikisi bütçeyi çok aştığı için düşünmedim bile. Concord almaya karar verdim ama istediğim rengibi bulamadım...

Hocam verdiğiniz bilgiler ve öneriler için tşk ederim. İsofixli almadıktan sonra dediğiniz gibi geriye kalanların hepsi görüntüde koltuk.. Sizin beğendiğiniz koltuklarda dahil isofixli olanlar bnm bütçeyi zorluyo biraz.Güvenlik de önemli velhasıl... Ama gel gelelim bizim velet tek başına bu koltuk da pek oturacak bi tip değil. Verdiğiniz bilgiler için tekrardan tşk. ALLAH razı olsun....

alibaba37' Alıntı:
Hocam verdiğiniz bilgiler ve öneriler için tşk ederim. İsofixli almadıktan sonra dediğiniz gibi geriye kalanların hepsi görüntüde koltuk.. Sizin beğendiğiniz koltuklarda dahil isofixli olanlar bnm bütçeyi zorluyo biraz.Güvenlik de önemli velhasıl... Ama gel gelelim bizim velet tek başına bu koltuk da pek oturacak bi tip değil. Verdiğiniz bilgiler için tekrardan tşk. ALLAH razı olsun....
..
Dediğim gibi hocam BÜTÇE meselesi olduğu için bir şey diyemem. Bu koltuğu almadan önce şu soruların cevaplarını yanına yazın. Ondan sonra sizin için ne kadar gerekli ya da gereksiz olduğu ortaya çıkacaktır
- Çocukla birlikte ne kadar sık dışarı çıkıcam
- Çocukla birlikte uzun yol gidecekmiyim / ne kadar uzun yol gideceğim
- Araçla dışarı çıktığımda ortalama ne kadar süre bu koltuğu kullanıcam
.
Şöyle bir kıyaslama yapabilirsiniz. Araçla gideceğiniz mesafe kısa ise (evden işe 10dk) ve günlük yaptığınız kilometre az ise dizel araç almaya gerek yoktur. Ama her gün 100 kilometre yol gidecekseniz dizel araç almanız nerdeyse zorunludur.
.

Ben de almadım daha
Dört yıl önce aldığım koltuğa kızım neredeyse hiç oturmadı sonra bir arkadaşa verdik o koltuğu şimdi ikinci bebek için alacağım koltuğa çok para vermek mantıklı gelmiyor yine muhtemelen çok kullanılmayacak biz avrupalı değiliz arkadaş çocuk ağlayınca dayanamayıp kucaklıyoruz sonra sürekli kucakta

az bir zamanımız kaldı fakat bizde karar veremedik

kraft golden fix ve baby 2 go nun ürünlerini inceledik 9-36 arasını ama daha karar veremedik .
merak ettiğim konu şu bizim cocuk 9 aylık 9 kiloda bu çocuk bu koltukta nasıl duracak ve nasıl bağlanacak emniyet kemeri çocugun boynuna bogazına birşey yapmıyormu o nasıl engelleniyor

yaz boyunca sürekli seyahat halinde olcaz düğündü dernekti memleketti derken almam gerekli yardım ve fikir istiyorum

g.cetin.66' Alıntı:

kraft golden fix ve baby 2 go nun ürünlerini inceledik 9-36 arasını ama daha karar veremedik .
merak ettiğim konu şu bizim cocuk 9 aylık 9 kiloda bu çocuk bu koltukta nasıl duracak ve nasıl bağlanacak emniyet kemeri çocugun boynuna bogazına birşey yapmıyormu o nasıl engelleniyor

yaz boyunca sürekli seyahat halinde olcaz düğündü dernekti memleketti derken almam gerekli yardım ve fikir istiyorum

hocam, ben de oğluma 9-10 aylıkken oto koltuğunu almıştım. aldığım koltuk recaro young sport. oğlum şuan 3 yaşında ve 10 aylıkken nasıl rahat oturuyorsa hala şimdi de aynı şekilde rahat oturuyor muhtemelen bi 2-3 sene daha rahat oturacak

Biz de zamanında heves ederek aldık. Ancak çocuk en fazla 10 dakika duruyor. Ondan sonra beni çözün diye ortalığı yıkıyor. O açıdan ucuz kullanışlı almak en mantıklısı.

El insaf ya bu kadar da olmaz.Oto koltukları bile iki dönem halinde satılıyor.Yani çocuk doğduğun da bir koltuk alıyorsun 1 yıl sonra başka bir koltuk daha.
Öyle bir sektör haline gelmiş ki.Oto koltuğu,oto koltuğu yükseltici,Ana dizi,ana kucağı,ev tipi ana kucağı ,portbebe v.s cart curt o kadar çok ismi var ki vicdan merhamet ya hu

g.cetin.66' Alıntı:

..
hocam aktif bir şekilde araçla seyahat edecekseniz 9-36 olan modellerden vazgeçin. 9-18kg modelerine bakın derim. Zira hareket kabiliyeti (yatış pozisyonu) bu modellerde daha fazla. Uzun yollarda bebeğinizin uyuması için daha sağlıklı ve konforlu bir ortam sağlamış olursunuz.

Geçen gün n11 den sunnybaby sipariş verdim geldi uğraştım uğraştım arabaya sabitleyemedim kemeri çekiyorum çekiyorum boş koltuk sallanıyor birde bu koltuklar kendi mekanizmasının üzerinde de sallanıyor langır lungur ses yapıyor mağzalarda başka koltuklara baktım onlarda aynı koltuğu geri iade ettim isofixli bakıyorum ama bu sallanma olayı gıcık

dndd' Alıntı:
Geçen gün n11 den sunnybaby sipariş verdim geldi uğraştım uğraştım arabaya sabitleyemedim kemeri çekiyorum çekiyorum boş koltuk sallanıyor birde bu koltuklar kendi mekanizmasının üzerinde de sallanıyor langır lungur ses yapıyor mağzalarda başka koltuklara baktım onlarda aynı koltuğu geri iade ettim isofixli bakıyorum ama bu sallanma olayı gıcık
hocam bir önceki sayfada da yazdım
.
BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam koltuktan ne beklediğiniz ve ayırdığınız btçe ile ilgili bir durum birazda koltuk seçimi
.
bazı oto koltukları ADAC testlerine GİRMİYOR. O yüzden aldığınız koltuk sadece yasal anlamda olması gereken koltuktan öteye gidemez. Ama şu da bir gerçek alınacak koltuklar gerçekten fiyat olarak biraz tuzlu
.
1. BeSafe ........................ isofixli 1600 ... kemerli 1000 tl
2. Cybex Sirona ............... isofixli 1500
3. Concord absorber xt .... isofixli 1200 (ebebek kampanayada 900)
.
4. Ferrari Cosmo Sp ......... isofixli 520 (kliksa wordpuan kampanyalı 470)

benim sıralamam şu şekilde oldu. Ama ilk ikisi bütçeyi çok aştığı için düşünmedim bile. Concord almaya karar verdim ama istediğim rengibi bulamadım...
...
Gelelim NE ALDIM
bir arkadaşıma da aynı sıralamayı söyledim. o 4 numarada yer alan FERRARİ yi aldı. gayet memnun. (http://www.hizlial.com/ferrari-cosmo-is ... a/10008045) . 493 TL yazıyor ama 7 liralık bir çorap alırsanız 50tl maximum puan 25 TL hediye çeki geliyor

Ben daha önce de söylediğim gibi Concord Absorber XT aldım e - bebek ten 890 TL (http://www.e-bebek.com/concord-absorber ... N-AB0963TF)
resimden de anlayacağınız üzere alt bazadaki ayak aparatı sizin söylediğiniz sarsıntıyı minimuma indiriyor
lCON-AB0963TF_1.jpg

Geri