Beklenen gibi Argo en iyi film seçildi ama...

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bu filmi (Argo) izlediğimde kendi kendime oskarı bu film alacak dedim tamam film fena değil ama bence oskarlık bir durumda yoktu.
Klasik Amerika yüceltme hareketlerini konu ediniyordu bu sebeple diğerlerinin önüne geçti. Siz ne düşünüyorsunuz?
Oskar alan filmlerden biride "Pi'nin yaşamı" filmiydi onu daha izlemedim merak ettim izleyince onuda yorumlarım. :)

O durum zaten her zaman olmuştur. 3 veya 4 yıl önce en iyi film seçilen bir film vardı. Irak'ta geçen bir film. Bomba imha uzmanı bir ekibin başından geçenler anlatılıyordu. Nasıl oldu da o film seçilmişti. Anlayamadım. Bence beş para etmez bir film idi. Ama Irak'ta büyük bir kayıp ve başarısızlık vardı. Bunun da üstünü örtmenin en iyi yolu bu tarz bir filme oskar ödülünü vermekti. Argo filmi o ismini bile hatırlamadığım filme kıyasla çok fazlasıyla oskarı hakediyor. Ama yine kendini övme ve yüceltme yine ön planda.

adayları bile bilmiyorum :D kazanan filmi ise ilk kez kazandığını öğrenince duymuş oldum.

argo filmi okadar etkileyici bir film değil bence oscar ödülleri amerikanın yüceltildiği filmlere gidiyor bakınız: ölümcül tuzak

Şuan NTV de oskar ödülleri töreni tekrarı var izlemek isteyenler için. :)

Her tarafı Amerikan milliyetçiliği kokan bir ödül ve töreni:OSCAR...Bize de milliyetçilik nasıl yapılır dersi.....Bu arada animasyon dalında özdül alan filmi de izleyin. Paperman

Pi nin yasami filminde su an diyalogcularin dayatmaya calistigi tum dinlerin karistirilmis halini pi yansitiyor

A.R.O.G bile, bazen oskar ödülü alan filmlerden daha güzel görünüyor gözüme. Çok mu milliyetçi yaklaşıyorum yoksa gerçek mi bu bilemiyorum.

argo yu izlemedim arşivde bekliyor, Pi nin yaşamını 2 kere izledim ve keyif aldım doğrusu argoyada şöyle kısa bi göz atmıştım içimden bir ses Pi haketmişti diyor

bilalca' Alıntı:
O durum zaten her zaman olmuştur. 3 veya 4 yıl önce en iyi film seçilen bir film vardı. Irak'ta geçen bir film. Bomba imha uzmanı bir ekibin başından geçenler anlatılıyordu. Nasıl oldu da o film seçilmişti. Anlayamadım. Bence beş para etmez bir film idi. Ama Irak'ta büyük bir kayıp ve başarısızlık vardı. Bunun da üstünü örtmenin en iyi yolu bu tarz bir filme oskar ödülünü vermekti. Argo filmi o ismini bile hatırlamadığım filme kıyasla çok fazlasıyla oskarı hakediyor. Ama yine kendini övme ve yüceltme yine ön planda.

+1 argo da o bahsettiğin filmi de izlemiştim. Saçma sapan propaganda filmleri.

pi güzel, cast away hayranı olarak :) benzer

argoyu izlemedim ama tahmin edebiliyorum. inşallah babil gibi bişi çıkmaz.

en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü "Dr. King Shultz" aldı ya gerisi boş... O ne oyunculuktur öyle... :))

bence pi her ne kadar bazı konuşmalar ile "oskar için yapılmış" dedirtse de oskarlık film değildi.

Cem Yılmaz biraz daha uğraşsaymış alacakmış oskarı----- GORA--AROG--(ARGO) :wink:

Akşam Pi'nin Yaşamını izledim görselleri çok güzeldi. Senaryo da fena değildi.

hacı bu oskarı türkiyenin verdiğini düşünün bizim memleketi öven filmleri seçiyoz amerikalılar gıcık oluyor "bizim filmimiz daha iyidi" felan diyor bitarafımızla gülüyoz ne hoş olurdu

Lincoln izleme fırsatım oldu.
Film gene Amerika üzerine, köleliğin kaldırılışını ve siyasi çekişmeler anlatıyor fena değil ama gene klasik bir Amerika filmi olmuş.

Geri