Bellek Read olmadı.

Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 10-15 gündür çevremdeki tüm bilgisayarlar (sınıftakiler, öğretmen arkadaşlarınki) sık sık bellek read olmadı hatası verip duruyor. kendi bilgisayarımı formatladım kurduktan hemen sonra yine aynı hatayı verdi. sanırım bir viris dolaşıyor nod 32 ile tarattım ama bir sonuç alamadım. varmı karşılaşan hangi antivirisü önerirsiniz.

sanırım kimse karşılaşmadı.
arkadaşlar bakıyorum da bilgisayarla alakalı olmayan bir konu olunca cevap veren o kadar çokki. anlamadım doğrusu.

hocam böyle bir hata bence donanımsaldır. Ramlerin slotunu değiştirin derim. Eğer aynı hatayı tekrar veriyorsa Ramleri değiştirip bir de öyle deneyin

fanfatih' Alıntı:
hocam böyle bir hata bence donanımsaldır. Ramlerin slotunu değiştirin derim. Eğer aynı hatayı tekrar veriyorsa Ramleri değiştirip bir de öyle deneyin

hocam eğer donanımsal olsaydı bu kadar çok bilgisayarda sorun çıkmazdı bence. bu söylediğiniz önce benimde aklıma geldi ama bu kadar çok bilgisayar olunca vazgeçtim. önceden normal çalışan tüm bilgisayarlarda bu sorun var şimdi.

Bencede Hocam siz Ramlerinizi kontrol edin. HDD olma olasılığıda yüksek olsa gerek.

Hocam bulunduğunuz bölgenin elktiriğinde voltaj düşmesi yada yükselmesi olabilir UPS kullanıyormusunuz.

Microsoftun bu konuda açıklaması var.Güncelleme yaparken bir hata oluşmasından kaynaklanıyor falan diyor.Aşağıda gerekli bağlantılarla sorunu çözebilirsiniz. Eğer dediğiniz gibi elektirk voltajında problem varsa direk RAM dede sorun olabilir. Sorun çözülmezse güvenli kipte anti-spy (spy doktor mesala) arama yaptır. Hala sorun çözülmezse ramin slatlarını değiştir.Bilgisayarın içindeki tozları üfle falan. Yine olmadı ekran kartı ayarlarında problem olabilir. Oda olmadı anakartında sorun vardır hocam. Bir sürü şey saydım ama :) :) bunlarla çözdüm ben sorunları
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=91237

http://download.windowsupdate.com/Windo ... 30-x86.exe

makaleyi okumak için

http://support.microsoft.com/kb/932494/tr

Bu problem tek makinada değilmiş birçok farklı makinada meydana gelmiş bu durumda UPS alarak problemi giderebilirsiniz. Başkada birşey yapamazsınız. Aklıma virüste geliyor ama birinci durum ağırlıkta....

Eğer amvo.exe ise;
çalıştır/msconfig/başlangıç/amvo seçeneğini kaldır.Daha sonra Kaizerkiller'ı indir.Yerel disk C'de temizlik yap.

Bu arada Regedite gir.HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/CurrentVersion/Run
Eğer orda amvo görürsen sil.

Aynı hataiki haftadır bende de var, Sbybot ve nod-32 ile Lab-Öğretmendekini yok ettim ama kendi dizüstümdekini çözemedim daha.Galiba Flash diskten geçti.

Arkadaşlar bunun sebebini ben çözdüğümü düşünüyorum.Daha önce aynı olay başıma gelmişti .Hatta bu yüzden format bile atmıştım ama sonunuda bunun AMVO.EXE adında bir virüsten kaynaklandığını gördüm başlat çalıştırdan msconfig girin başlangıç kısmından iptal edin ve internetten amvoyu kaldıran bir program ile tamamen kaldırabilirsiniz

Geri