Belleticilik ve BTR birlikte yapan var mı?

Kodla Büyü

tcoalngsau

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar eylülden beri okulumuza yurt verildi ve belletmenlik - etüt görevleri veriliyor..Geçen hafta müdür bey BTR olanlara görev yok belletmenlik ve etüt dahil hafta içi ve hafta sonu görev verilmiyor dedi..

Ben 30.12.2015 tarihli "Fatih Projesi BT Rehberliği Görevi" yazısını göstermeme rağmen bu yazının bağlayıcılığı yok Ücret yönetmeliği var ve orada sizlerin alamayacağı yazıyor diyor kendisi. Aranızda şuan fiilen btr olup belletmenlik veya etüt görevi alan varmıdır? İdarenize bu durumu nasıl açıkladınız?

benim idarem okul nöbeti vermiyor ama yurt nöbeti veriyor. istemediğim halde tutuyorum. zorunlu olduğunu söylüyorlar

belleticilik yönetmeliğinde okulda istekli öğretmenler arasında müdür görev dağıtır. yeterli sayıda istekli öğretmen yoksa bulunduğunuz ilçeden öğretmen talep edilir.oradanda yeterli sayıda çıkmazsa okuldaki öğretmenlere görev verebilir.

dediklerimi yapmadan görev veremez. yaptıysa verebilir.

hocam müdür sizi neye göre çalıştırıyorsa ona göre ücret ödeyecektir. görevi yaparken btr yazısı, parayı verirken ekders yazısı olmaz. müdürün veresi yokmuş

Evet hocam. BTR'yim ve zorunlu olarak belleticilik görevim de var. Yazıda özellikle belleticilik görevini yapabileceklerdir diyor. Okuma yazması ve anlama kabiliyeti olan idarecilerin bunu biliyor olması lazım.

malesef sözle bu işler olmuyor.Bana İdareci-rehber öğrt ve BTR lerin ekders yönetmeliğinde hiçbir şekilde belletmenlik görevi alamayacağı yazıyor diyor.Benim gösterdiğim yazı ne işe yarıyor o zaman bizim görev tanımımızı belirlemiyorsa. :-1:

Tamamen keyfi uygulama yapıyor yöneticiniz. Resmi dilekçeni yaz görev istiyorum diye vermediğine dair cevabı al sizin okuldan sorumlu şube müdürüne şikayetini yap sayın hocam.

Ayrıca ek ders kararında ilgili madde şudur burada idareciler var sadece

Belleticilik görevi
MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3’ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez.
(2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilmez.

tcoalngsau' Alıntı:
malesef sözle bu işler olmuyor.Bana İdareci-rehber öğrt ve BTR lerin ekders yönetmeliğinde hiçbir şekilde belletmenlik görevi alamayacağı yazıyor diyor.Benim gösterdiğim yazı ne işe yarıyor o zaman bizim görev tanımımızı belirlemiyorsa. :-1:
Yeni yönetmeliklerden haberi yok galiba idarecinizin. Rehber öğretmenlerde tutabilir FPBTR öğretmenleride tutabilir. Tutmak istiyorsanız arayın hakkınızı sayın hocam. Tüm işlemleri dilekçe ile yapın ama.

dirty_y' Alıntı:
tcoalngsau' Alıntı:
Yeni yönetmeliklerden haberi yok galiba idarecinizin. Rehber öğretmenlerde tutabilir FPBTR öğretmenleride tutabilir. Tutmak istiyorsanız arayın hakkınızı sayın hocam. Tüm işlemleri dilekçe ile yapın ama.

yeni yönetmelik dediğiniz BTR görev tanımından mı bahsediyorsunuz? hangisi sizib dediğiniz

resmi dilekçe ile talepte bulun tolga hocam ve ek olarak da yönetmeliğimizi ekle, cevabı da olumsuz olursa ilçeye taşı ile taşı bakanlığa taşı olmadı al yerden bir taş müdürün kafasına at o taşı :) ama peşini bırakma

Ben de Btr yim aynı zamanda belleticilikte yapıyorum. Okulum pansiyonlu olmamasına rağmen başka pansiyonda tutabiliyorum.
Yazı açık ve net madem tutmak istiyorsunuz hakkınızı yedirmeyin hocam.

şuan belletmenlik görevi alan birisi bana örnek teşkil etmesi açısından özelden okulunun adını yazabilirmi arkadaşlar? müdürüm bu işleri bilmiyor ve onay veren bir müdür ile görüşme isteğinde.

Açıktanda söyleyebilirim. Amasya Gümüşhacıköy Hasan Coci Anadolu Lisesi. Biz idareci değiliz. İşlerine gelince idareci gibi gösterip işlerine gelince ezmeye çalışan idarecilerden gına geldi artık!

tcoalngsau' Alıntı:
Arkadaşlar eylülden beri okulumuza yurt verildi ve belletmenlik - etüt görevleri veriliyor..Geçen hafta müdür bey BTR olanlara görev yok belletmenlik ve etüt dahil hafta içi ve hafta sonu görev verilmiyor dedi..

Ben 30.12.2015 tarihli "Fatih Projesi BT Rehberliği Görevi" yazısını göstermeme rağmen bu yazının bağlayıcılığı yok Ücret yönetmeliği var ve orada sizlerin alamayacağı yazıyor diyor kendisi. Aranızda şuan fiilen btr olup belletmenlik veya etüt görevi alan varmıdır? İdarenize bu durumu nasıl açıkladınız?
Evet hocam ben BTR yim ve kendi isteğimle yurt nöbeti tutuyorum.

hocam bal gibi de olur vermelidir :D :D , son çıkan yönetmeliği verin iyice okusun, yine ısrar edersen yazı olarak isteyin vermeyeceğini. O yazıyla beraber dilekçe ekleyerek bana görev verilmiyor deyin ve milli eğitime gönderin.

Bizim okulda Btr de belletmenlik yapıyor Pdr de. Müdür tamamen keyfi davranıyor. Ücretli öğretmene 30 saat ders verip kadrolu öğretmenini norm fazlası yapmayı başaran idarecilerde var. Yönetmelikleri kendi keyfine göre kullanabiliyorlar yani. Eğer müdürün kafaya koymuşsa belletmenlik yapamazsın diye ona hayatta anlatamazsın hocam.

Hocam 4 yıldan beri belleticilik yapıyorum. Tamamen keyfi. Dilekçe yazın. Kabul etmezlerse cevap yazısını il-ilçe milli eğitime yazın.

5 senedir btr lik yapıyorum belletmenliği yurt nöbetini yani isteyince yapıyorum. ve nöbet de tutuyorum . resmiyette bir sıkıntı olsa bizim idareciler bilir yaptırmaz yani. gerçi önceki yazıda öğretmen arkadaşlar belirtmiş okuma yazması olan idareci verileceğini bilir.

btr olup belletmenlik yapan çok kişi var hiçbir sıkıntı yok.
Normal nöbet görevi de verilmeli bakanlığa bu talebimizi iletmeliyiz.

bende hem btr yim hemde başka bir lisenin pansiyonunda nöbet tutuyorum ücretimi de alıyorum sizin iş bilmez idarecinize yazı ile başvurun

3 senedir bende yapıyorum kimi zaman isteyerek kimi zaman mecburiyetten yaptım ama yapmak da bir sorun yok

Hocam yapilan keyfi uygulama nobet de tutabilirsiniz belletmenlikte yapabilirsiniz.koordinatrunuzle gorusup durumu bildirin

Geri